ככל שאנחנו מתבגרים וגדלים, כך אנחנו צוברים גם יותר דברים – חלקם שימושיים וחלקם פחות, ואנחנו מתקשים להיפטר מהם ומרגישים שאנחנו צריכים את כולם. לכן, בשלב זה או אחר בחיינו אנחנו רצים ומחפשים מחסנים שונים בכדי לאחסן בהם דברים שונים. לפני שאתם קונים מחסנים, קחו כמה טיפים לסידור איכותי יותר:
עוד ועוד ציוד
הדבר הראשון שאתם צריכים לשאול את עצמכם, כפי שרימזה גם ההקדמה, הוא כמה אני צריך מחסן ומה אני באמת הולך לשים בו? לפני שאתם מחליטים איזה מחסן לקנות, קחו לכם דף ועט, והתחילו לרשום אילו דברים הולכים להיכנס אל תוך המחסן. אם אתם מאותם אנשים שאומרים שהם מבולגנים ולכן הם צריכים איזה שהוא מחסן לסדר בו אותם, דעו לכם שדווקא אתם תיפלו חזק יותר אל תוך מלכודת הבאלגן של המחסנים.
לכן, רשמו לעצמכם את כל הדברים שלדעתכם אתם תצטרכו לשים בתוך המחסן. הדברים הנפוצים ביותר אותם שמים בתוך מחסנים ביתיים הם: מכונת כביסה, מכסחת דשא, ציוד לבניה והרכבה כמו מברגים ומעט ציוד שלוקחים לעיתים לשטח, כמו אוהלים, שקי שינה ומזרונים. חוץ מזה אין מה לשים בתוך המחסן.
אם אתם אומרים לעצמכם שיש לכם יותר מדיי משחקים של הילדים ואתם חייבים למצוא להם מקום, או במקרים חמורים יותר אתם רוצים לשמור על איזו שידה או שתיים, תחשבו עם עצמכם לעומק ותבינו שכנראה אתם בכלל לא צריכים את אותם הדברים. במקרים חריגים ניתן להכניס גם כמה כסאות שיתאימו לאירועים גדולים ולכן צריך להחזיק גם כמה כאלה.
בניה או קניה
הרבה פעמים כשחושבים על מחסנים רוצים לרכוש את אותם מחסנים קטנים ונחמדים שיתאימו לשלל הבקשות שלנו על מחסנים שונים. כדאי לשקול גם את ההשקעה הכספית הגדולה יותר במחסן איכותי ובנוי עם הרישיונות השונים בגינה, ומתאם על פי הדרישות שלכם. שכן יכול להיות שבעתיד, אותו מחסן יוכל לשמש אתכם גם לשימושים אחרים של מגורים של ילדיכם שיתבגרו בעלי מקצוע או לכל דבר אחר.
שימו לב, ישנן משפחות רבות שכבר מחזיקות במחסן אחד וברגע שילד אחד עוזב את הבית גם החדר שלו הופך עם השנים למחסן. אל תתנו למצב הזה לקרות, זכרו שאם בעבר לא הייתם צריכים עוד מחסן אז כנראה שגם עכשיו לא. אם יש לכם יותר מדיי ציוד – תעשו "מכירת מוסך" כמו שעושים בארצות הברית או פשוט תרמו אותו לנזקקים.