בני-זוג, בני אותו מין, כיום יכולים לגשת לבימ"ש למשפחה ולבקש אתאישורו של הסכם ממון ולהסדיר את כל היחסים הרכושיים ביניהם לרבות כל הכרוךבגידול ילדים משותפים.
בתיק שנדון בבימ"ש למשפחה בת"א נדון בפני כבוד השופט יהודה גרניט נדוןמקרה של בני זוג הומוסקסואלים החיים ביחד כמשפחהומנהלים משק בית משותףמזהכ-19 שנים, כאשר איש מהם אינו נשוי לאחר (להלן:"בני-הזוג") בני הזוגפנו לבימ"ש למשפחה בבקשה לאישור "הסכם ממון" אשר נערך ביניהם.
בני הזוג החליטו להרחיב את התא המשפחתי ולממש את רצונם להיות הורים,והגיעו להסכם עם אימם של הקטינים שהיא תהרה לאחד מבני הזוג, כאשר מהריון זהנולדו תאומים.
אם התאומים מגדלת אותם, כאשר בני-הזוג, שותפיםמלאים לגידולם ולסיפוקצרכיהם ושניהם מהווים דמויות הוריות לתאומים, ביחד עם אימם של התאומים.
הסכם הממון אשר ביקשו בני הזוג לאשר בבימ"ש לענייני משפחהכולל הסדר שלהיחסים הרכושיים של בני-הזוג בעת החיים המשותפים ולעת פרידה או מוות,גידול התאומים, פרנסתם וחינוכם בתקופת החיים המשותפים והמשך גידולם והדאגהלצרכיהם על-ידי בן זוגו של אביהם הביולוגי של הקטינים.
בימ"ש למשפחה פסק כי בני-זוג חד-מיניים החיים ביחד, מהווים משפחה ומכאןשהביטוי "בן משפחתו" שבחוק ביהמ"ש לענייני משפחה, חל גם על זוגותחד-מיניים.
בימ"ש למשפחה קבע כי אין להפלות לרעה זוגות חד-מיניים (בלתי נשואים זהלזה), לגבי אישור הסכמים ביניהם לעומת זוגות דו-מיניים (בלתי נשואים זהלזה).
בימ"ש למשפחה דחה בתוקף את עמדת היועץ המשפטי שהתנגד לאישור הסכם ביןזוגות חד מיניים בבימ"ש למשפחה בטענה, לפיה הכרה במשפחה חד מינית כמשפחההיא עניינו של המחוקק בלבד.
בית משפט קבע כי ב"כ היועץ המשפטי אוטם את עיניו ואת אוזניו למציאותהמתרחשת כיום הן בישראל והן בעולם המערבי כולו – מציאות ההולכת ומתרחבת, שלחיי משפחה המתקיימים בין זוגות חד-מיניים, החיים ביחד במשק בית משותף;במדינות לא מעטות – כמו הולנד דנמרק, שוודיה, נורבגיה, איסלנד גרמניה,וורמונט (בארה"ב), צרפת, ניו-זילנד, הונגריה, בלגיה, גרינלנד, שתי מדינותבאוסטרליה – קיים חוק המשווה את הזכויות של הזוגות ההומוסקסואלים והלסביותלזכויות של הזוגות הדו-מיניים. במדינות מסוימות – כמו הולנד, קנדה, מדינתמסצ'וסטס, ספרד – ניתן למערכת יחסים זוגית כזו לגיטימציה והם יכולים אףלהינשא, לגדל ילדים ואף לאמץ ילדים ובודאי לעשות ביניהם הסכמים.
לאור זאת קבע בימ"ש כי יש לראות בבני זוג חד מיניים משפחה לצורך אישור הסכם ממון לפי חוק בית משפט לענייני משפחה.
(ראה תמ"ש (ת"א) 6960/03)
עורך דין לגירושין אירית רייכמן הינה עורכת הסכמי גירושין ומתמחה בהליך הגישור