בהסכם פשרה שקיבל לאחרונה תוקף של פסק דין, מחק הבנק סכום של כ- 410 א' שקל ויקבל ב-39 תשלומים חודשיים סך של 290 א', ללא ריבית וללא הצמדה.
ביולי 2004, הגיש הבנק בבית משפט השלום בנתניה כתב תביעה מתוקן בסדר דין מקוצר על סך של 372,641 שקל נגד לקוח עסקי , ונגד הערבים לחובותיו. זאת, בגין יתרות חוב בחשבון השוטף ובהלוואות.
הנתבעים הגישו לבית המשפט באמצעות בא כוחם עו"ד תאופיק ביאדסי , בקשת רשות להתגונן, בה טענו בין היתר, כי הבנק כפה עליהם הפקדת כספים בתכניות חיסכון, במניות ובפיקדונות כתנאי לקבלת אשראי, כי הבנק חייב את חשבונם בריבית גבוהה מהמוסכם וכי יש חשש בליבם שנעשו בחשבון פעולות וחיובים ללא הרשאה וללא קבלת הסכמתם.
הנתבעים צרפו לתצהיר הבקשה את חוות דעתו של דוד אברון, מנכ"ל חברת חברת מ.א בקרה וניהול בע"מ מתמחה בחישובי ריבית ובדיקת חשבונות בנקים.
בתאריך 23/10/08 קיבל בית המשפט חלק מטענות ההגנה ונתן לנתבעים רשות להתגונן כנגד כל סכום התביעה.
במקביל להליך המשפטי, שהתנהל בבית משפט השלום בנתניה, ניהלו הצדדים משא-ומתן, על מנת להגיע לפשרה. במשא ומתן, שלווה בייעוץ מקצועי של דוד אברון, הציגו הנתבעים את הטעויות והליקויים של הבנק בחשבון.
בתאריך 18/07/09 חתמו הצדדים על הסכם פשרה, לפיו הסכים הבנק למחוק סך של כ- 410 א' שקל משווי התביעה, כך שלמרות שיתרת החוב עומדה ביום הפשרה על סך של כ- 700 א' שקל, הרי שבמידה והנתבעים ישלמו לבנק סך של 290 אלף שקל, ב- 39 תשלומים חודשיים רצופים (ללא תוספת ריבית), יחשב החוב כמסולק. כאמור, שופטת בית משפט השלום בנתניה, הדס עובדיה נתנה להסכם הפשרה תוקף של פסק דין.