דוד אברון, מנכ"ל מ.א בקרה וניהול: " מדובר בהרעת תנאים לקהל הלקוחות העסקיים הבינוניים והגדולים המנהלים חשבונות חח"ד עסקי ".
הקשיים איתם מתמודדים העסקים בשנה האחרונה לא נעלמים מעיני הבנקים. ליתר דיוק הבנקים מודעים לקשיים אלו היטב.
כשחברות כמו אפריקה ישראל, אי.די.בי או החברה לישראל נקלעות לקשיים, הבנקים שסיפקו את האשראי נכנסים ללחץ, ובשנה האחרונה זה קרה יותר מפעם אחת.
כשהמגמה השלטת במגזר הבנקאי בשנים האחרונות היא למשוך את הלקוחות הכבדים ע"י ריביות נמוכות, אזי נטל המימון נופל במקרים רבים על העסקים הקטנים ועל משקי הבית.
בחברת מא בקרה וניהול, המתמחה בחישוב ריבית ובדיקות בנקים, העריכו זה מכבר כי מחיקות החובות הרבות שהבנקים נאלצו לבצע לטייקונים הישראלים, יובילו בסופו של דבר לתהליך של הגדלת תוספת הסיכון אותה הם ישלמו. עוד העריכו כלכלני החברה, כי אירועי השנה האחרונה יביאו את הבנקים להכרה, שכדאי גם לבוא לקראת מגזר העסקים הקטנים, המהווים סיכון נמוך בהשוואה לגדולים, עקב המנופים הקטנים איתם הם עובדים.
זו הסיבה כנראה שבנק לאומי יצא שלשום בהחלטה לעדכן את הריביות.
בהודעה שפרסם הבנק נאמר, שהחל מה-13.2, תופחת הריבית לעסקים המנהלים חשבונות מסוג חח"ד כללי ב-1.4% ומנגד, תועלה הריבית בשיעור זהה עבור מגזר העסקים הגדולים, בעלי חשבונות "חח"ד עסקי/מסחרי" - ריבית החובה לבעלי חשבונות "חח"ד כללי" תסתכם במדרגה הראשונה בפריים + 6.8% ובמדרגה השנייה בפריים + 8%.
יש לציין, שלמרות הורדת הריבית לחשבונות "חח"ד כללי", ריבית זו עדיין גבוהה מהריבית לחשבונות חח"ד עסקי / מסחרי המיועדת בדרך כלל לעסקים גדולים, העומדת על פריים +5.1% במדרגה הראשונה ועל פריים+7.1% במדרגה השנייה.
דוד אברון מנכ"ל מ.א בקרה וניהול אומר, כי למהלך זה יש השפעה על קהל גדול מאוד. מדובר בהרעת תנאים לקהל הלקוחות העסקיים הבינוניים והגדולים המנהלים חשבונות חח"ד עסקי.
בנוסף, לקוחות בעלי חשבונות חח"ד עסקי, הנהנים מהטבות באחוז ריבית הסיכון, יספגו גם הם הרעה בתנאי הריבית שלהם.
מן הראוי שלקוחות אלו, יפנו לבנק לאומי וידרשו לשדרג את ההטבות הנהוגות בחשבונם כדי לא להיפגע", אומר אברון.