חפש מאמרים:
שלום אורח
18.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

דע היימישע קיכע (המטבח הביתי היהודי)

מאת: FRUMAבישול ואפיה09/08/20091324 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
 

בס"ד


תשומת לב (ומוח) להכנת מתכונים

מאת :      פרומה  ו. www.haimishefood.com

כתבות אלו שהנני מתכוונת לערוך כאן בהמשכים (אם המערכת תאפשר לי כמובן) תעסוק בצד העיוני של כל נושא המתכונים. והוא יסביר לכל מתכון מה כל פעולה גורמת, ומדוע חייבים לבצע פעולה מסויימת כך ולא אחרת.


בכדי להבין ל-מה כוונתי, אספר עובדה מסויימת : 
קרוב משפחתי  ערך שמחה משפחתית, באירוע נוכחתי כי בעל הקייטרינג הוא ידיד המשפחה שלנו, כאן כבר סיקרן אותי איך הם התפריטים, ואיך תהי'ה ההגשה  ?  להפתעתי- נוכחתי כי בעל הקייטרינג יודע לעשות את העבודה כמו שצריך,  באירוע גם נודע לי כי בעל הקייטריג מחזיק גם במעדני'ה ובערבי שבתות וחגים צובאים על המעדני'ה עשרות משפחות בכדי לרכוש מעדנים ומטעמים ממעשי ידיו, עקב שמו הטוב שיצא על התוצרת שלו.

בתום האירוע ניגשתי ושאלתי אותו לפשר התוצאה, וכאן הוא ענה לי תשובה שכדאי לכל אחד לשנן אותו היטב :  ההבדל בין לעשות אירוע ואוכל טוב וטעים לבין לעשות אותו בצורה ההפוכה - הוא בס"ה טיפ-טיפה לב ואכפתיות שצריכים להשקיע במוצרים וההגשה.  נהניתי מהתשובה והסכמתי איתו - ולפי דעתי זוהי משפט המחץ לכל אורך הדרך בנושא הבישול והמתכונים.

ידידיי ציבור הגולשים כאן קחו זאת לתשומת לבכם  לכל אורך הדרך והשקיעו מוח ולב כשאתם מבשלים או מכינים מתכון מסוים תיווכחו בעצמכם מה תהיינה התוצאות. אני אומרת לכולם כששואלים אותי מהו הכלי החשוב במטבח ? יש שיגידו הסכין, ויש שיאמרו אולי המיקסר, ואני מה אומרת להם ? הכלי החשוב הנו : שקית כפיות חד פעמיות לטעימת התבשילים באמצע בישולם. יגידו מי שיגידו יש לי מתכונים צמודים ומדויקים ואין לי צורך בטעימות, ואני הנני צוחקת לעומתם, ושואלת אותם, האם הסלק והתפוחי אדמה מתוקים או כמות המים בתוכם אחידה כל פעם בצורה שווה ?, כך הם בכל המוצרים מהצומח או אם הוא מן החי. 

לתכלית הנרצה ! - ידידיי השקיעו את הנשמה שלכם בהכנת כל מתכון ומתכון , גם אם נכשלתם פעם לא נורא למדו מטעויות, מה אתם חושבים שקיבלתי את המומחיות שלי תורה מן השמים ? ,  לא - ולא, רק מה - לא הפסקתי לחקור ולמדתי מטעויות שעשיתי בעצמי כמו שכתבתי באתר שלי ב"אודות"   www.haimishefood.com/119390/about  רק לא להתייאש ולא להפסיק ללמוד, התוצאות והמחמאות שתקבלו בסוף תהיינה פיצוי הוגן למאמצים הרבים שלכם. 

למאמר בהרחבה העתיקו את הלינק והמתינו עד שהמאמר והאתר יעלה :    

www.haimishefood.com/119390/articles

 

בידידות / וגם בהצלחה

פרומה

=============================
*

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת FRUMA

מאת: FRUMAמתכוני מרקים06/09/098541 צפיות
מאמר המסביר בהרחבה את חשיבת המרק כמנה בתוך הארוחה, הן כמנה מזינה ומשביעה, והן כמנה חשובה לבריאות הגוף,

מאת: FRUMAשיווק מגזרים23/08/099056 צפיות
עקרונות החשיפה והשווק למגזר החרדי. יוזמה עצמאית כלכלית לשווק למגזר החרדי, ע"י יצירת אתרים מסונני תוכן כלכלי-צרכני במיוחד למגזר החרדי. יצירת רשימות דיוור אלקטרוני מהציבור החרדי לאלו שאינם מעוניינים כלל להשתמש בשירותי הגלישה, לשליחת תוכן כלכלי - צרכני והודעות המיועדות לציבור החרדי. יצירת קשרים עם רשתות שותפים המעוניינים לשווק לציבור החרדי ואשר יהיו מוכנים להתאים את התוכן לציבור זה.

מאמרים נוספים בנושא בישול ואפיה

מאת: אבי דוידיבישול ואפיה12/11/183987 צפיות
חולמים להגיש ארוחה ביתית ברמה של מסעדה אך אנכם יודעים לבשל? עם שירותי שף עד הבית תוכלו להגיש לאורחים שלכם ארוחה מדהימה מבלי לבלות אפילו שעה אחת במטבח.

מאת: SEOMANבישול ואפיה28/04/183375 צפיות
מהו בית בד וכיצד ניתן לדעת האם בית הבד מייצר את שמני הזית בצורה טובה, בריאה ואיכותית? כל מה שרציתם לדעת על תהליך הכנת שמן הזית בבתי הבד השונים ועל סגולותיו של שמן הזית בהוספתו בבישול.

מאת: דודישבישול ואפיה20/03/174572 צפיות
את המיתוס הגורס שעל מנת להכין פסטה טובה באמת צריך להיות נצר למשפחה איטלקית באתי לנפץ, למרות שאני האמנתי בו בכל ליבי במשך תקופה ארוכה מאוד.

מאת: דודישבישול ואפיה16/03/164150 צפיות
ידע זה כוח, וידע יאפשר לכם באמת להיות טבעונים. ללא הידע אתם עלולים להישבר מהר מאוד ולהרגיש אין לכם מה לאכול או אף לסבול מחסכים תזונתיים שממש אין סיבה שיהיו לכם

מאת: עידן שלומןבישול ואפיה21/10/152725 צפיות
העולם הקולינרי בישראל הופך להרבה יותר מקצועי ואיכותי כאשר בבתים ישראלים רבים כבר לא מסתפקים בסטים בסיסיים של כלי בישול, אפייה והגשה שלהם, אלא בציוד מודרני מעוצב שמוסיף לחוויה עצמה.

מאת: ענת אמרבישול ואפיה17/09/152099 צפיות
אנחנו מבינים ויודעים כמה קשה לתמרן בין זמן המשפחה, לעבודה לבין כל מה שמסיבת יום הולדת דורשת. אנחנו גם יודעים שאת רוצה מסיבה יפה, שילדך יהנה ממנה ותוכלו להיזכר בה בתמונות גם עוד שנים ארוכות.

מאת: ירון כהןבישול ואפיה29/12/142282 צפיות
אם אתם מוכשרים באפיה ורוצים להעשיר את המטבח שלכם במאפים נפלאים ללא גלוטן תמצאו באתר המאפים של תמר מגוון מתכונים ללא גלוטן למאכלים פשוט נפלאים. תוכלו למצוא באתר של המאפיה של תמר מגוון מתכונים אנינים ומעולים שכולם מתכונים ללא גלוטן ביניהם תמצאו מאפים מתוקים ללא גלוטן, מאפים מלוחים ללא גלוטן, עוגיות ללא גלוטן ועוגות ללא גלוטן. לקבל באתר ידע נרחב תמר עברה מסלול לימודים מכובד בקונדיטוריה והיא חולקת את הידע הנפלא הזה באתר.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica