סכיני ARCOS- מתכון לבישול נכון
יגיד לכם כל השפים בארץ מעריכים את אמנות הבישול והכנת האוכלכי אסורההכניסה למטבח לצרכי בישולללא שלושה דברים עקרוניים לכל בשלן וטבח- חומריגלם מובחרים, יצירתיות וחופש פעולה וכמובן גם ללא סכינים מתאימותהאמונותלספק את כל הצרכים המינימאליים, כמו גם היצירתיים, של האוחז בהן.
אין ספור מתכונים בנויים מנתחים ופרוסות של חומרי גלם, ויהיו אלוירקות, פירות, בשר, עופות או דגים.חיתוך חומר גלם יכול להיות גס ולאהומוגני ואחיד ויכולות להיות גם קטנות, דקות ועדינות כפלחים, ולכן חשיבותהשל סכין ייעודית לסוגי חיתוך שונים,הנדרשים להכנת המנה המבוקשת ולהרכבתהמתכון המושלם בטעמו, אך גם במראהו,אינה דבר שצריך להקל בו ראש וישלהקפיד ולהשתמש בסכין מקצועית המיועדת לצרכים השונים העולים מהמתכוןוממרכיביו.
סכיני ארקוס,לשם לקיחת דוגמא מצוינת לסכין מטבח מקצועית ומושלמתלצרכים השונים, משלבות את כל מה שהכרחי, חשוב ונחוץ בתהליכי המטבח השוניםובהכנת סוגים על גבי סוגים של מתכונים ואופציות קולינריות.עוד משנת 1745,עת נמצא כלי מטבח עם המילה ארקוס חרוטה עליו שהמותג הזה, סכינים לשף,משמעו יעילות מקצועית עם חדשנות טכנולוגית וראיית העתיד, ולכן היה הוא ביןהראשונים שזיהו את טרנד הבריאות העולמי ואת הדאגה ההולכת וגוברת למצב כדורהארץ והאקולוגיהמה שהביא לפיתוח סכין יוצאת דופן ופורצת דרך המשלבת אתהסגסוסת המתכתית המושלמת ליצירת פלדת אל חלד שתהיה גם ירוקה, גם חזקה וגםגמישה והמדובר, כמובן, במתכת מסוג ניטרום (Nitrum) שהיא ייחודית ובלעדיתלסכיני ארקוס ומאפשרת פעולה מגוונת, רחבת היקף ואפילו מצמצמת את החששמחלודה וקורוזיה עקב ההרכב הכימי המיוחד שלה, כך שניתן לעבוד עם סכיניארקוס בהכנת אלפי מתכונים ממתכונים שונים, ללא חשש וללא דאגה משום דברשהוא, למעט, כמובן, השמירה על הבטיחות בעבודה עם סכין שף חזקה כל כך.
רובנו ככולנו מקדישים לכלי המטבח שלנו, ביניהם הסכינים ושאר הסכו"םתשומת לב מעטה בכל התהליך של ההימצאות הפיזית במטבח והכנת מתכונים שוניםורצויים. נוכל לומר, בוודאות די מוחלטת, כי אלו שמפנימים את החשיבות בהכרהעמוקה ואינטימית משהו עם סכיני המטבח שלהם, ורצוי שיהיו אלו סכיני ארקוס,הם אלו שמצליחים לנצל טוב יותר את חומרי הגלם ואת הפוטנציאל הגלום בהםלהכנה מושלמת של המוצר הסופי. הדקדקנות בחיתוך, בפריסה ובהגשת הסכין הנכונהוהמתאימה לכל סוג מזון לשולחן הסועדים היא זו שיכולה להפוךכל ארוחהמושקעת אך סטנדרטית לחוויה של מסעדה עלית ואפילו להביא לידי בקשת המתכון אומספר מתכונים מהשף המדופלם, דבר שנחשב לפסגת ההצלחה ולסוג של גאווהמקצועית. לצד כל מתכון מוצלח עומד שף מיוזע ומאושר המחזיק סכין ראויהששימשה אותו והייתה לו לעזר משמעותי מחיתוך הירק הראשון ועד לפריסת הנתחלצלחת ההגשה ואם זו סכין ארקוס הרי שמדובר על סיוע מדרגה ראשונה.
אם תחשבו על כך, מהם בסך הכל כלי המטבח, וסכיני המטבח בתוכם? עוזריםנאמנים וזמינים שאינם מתלוננים ואינם דורשים תנאים, למעט ניקיונם ושמירהעליהם. נסו לתאר מצב שבו ללא סכין ארקוס מתאימהלהכנת סטייק עסיסי ישתמשהשף בסכין שאינה מתאימה לחיתוך בשר?, התוצאה תהיה אמנםטעימה ועסיסית, אך,ואי אפשר להתעלם מכך, למראה המנה ולאופן שבו היא מונחת על הצלחת לפנינויש משמעות פסיכולוגית המשפיעה על מידת ההנאה והעונג שנפיק מהאכילה. חתיכותגסות מדי בסלט הקצוץ יפגמו ביכולת שלנו ליהנות מטעמו כמו שפרוסות דקות מדישל נתח קצבים ימנעו את חוויית נעיצת השיניים והלעיסה של האוכל. מתכון מוצלחכולל בחובו,לצד רשימת מצרכים ואופן הכנה, גם אתעזרי המטבח האידיאלייםוהנכונים, כמו גם את כלי האוכל הנמצאים בשולחן הערוך והמתאימים לסוג המנהוהמתכון.כל טעות או אי הקפדה על אחד מהאלמנטים הללו יביא לפגיעה משמעותיתבאפקט החוויתי המקווה ממנה שהושקעו בה לא מעט זמן, אנרגיה ואהבה. בעזרתמגוון האופציות והמוצרים המובחרים של חברת ARCOS, יצרנית המותג סכיניארקוס, וחברת Rosoling, המייבאת את הכלים הללו לישראל,ולא משנה אם הואבשלן חובב המבשל להנאתו בבית או אם הוא שף מפורסם וידוע בעל רשת מסעדותמצליחות, לאפשר לעצמו את הסיפוק השלם ואת מימוש תאוותו לתחום הבישול,האפייה והקולינריה בכלל. זאת ועוד, המוצרים הנלווים לסכינים, שהן, כאמור,במרכז תשומת הלב, מאפשרים סביבת עבודה בטוחה, ראויה ומושקעת לשם השגתתוצאות אופטימאליות ומקסימאליות, גם לאחר סיום ההכנות וההגשה.סכיני ארקוסאינן דורשות טיפול מיוחד ויקר, אלא סביבת עבודה ביתית פשוטה ושימת דגש עלאופן ניקוי והשחזה, בנוסף הן מושמות במעמדים המיוחדים המונעים אפשרות פציעהומאפשרים שליפה בטיחותית ונוחה, שימוש ארוך טווח ובכלל, הענקת מראה מקצועישל מסעדת שף גם למטבח הביתי הפשוט ביותר.
לסיכום נושא המתכון המוצלח ביותר להכנת סעודה מושלמת ניתן לומר כי לאמשנה באיזה תחום קולינארי נבחר, ויהיה זהמתכון חלבי או בשרי, צמחוני אוטבעוני,אין שום צל של ספק כי שימוש בכלי מטבח מתאימים, ובעיקר בסכיןהמטבח המתאימה, הוא העקרוני והמהותי מכל.חבל לחתוך בשר או דגים עם סכיןארקוס מסוג סכין מסור המשמשת לחיתוך לחם, או לחתוך לחם עם סכין ארקוס מסוגטורנה לחיתוך ירקות, משום שאז התוצאה הויזואלית לוקה בחסר, כך שבחירה נכונהשל הסכיןהיא עוד מדרגה בהפיכת הבישול הביתי הסטנדרטי לתחביב שיהיה קשהמאוד לעזוב ולוותר עליו.
בשלנים חובבים או כאלו שרק לוקחים את הבישול כתחביב, ראוי שירכשו אתסכיני המטבח שלהם, לפחות בתחילת הדרך, בחנות מקצועית ושם לבחון היטב אתמהימנות הסכין, החותמות המעידות על היותה מקורית ועשויה מהמתכות הטובותוסגסוגות האל חלד המודרניות ולבקש לבדוק אותה ולהתנסות בה,כי זוהי הדרךהנכונה ביותר לוודא כי מדובר במוצר איכותי שיסייע בידכם לאורך זמן ושניםארוכות וכי מדובר,ללא כחל וסרק ובאופן חד וחלק, בסכין ארקוס מושלמת לצרכיהכנת מתכון מנצח.