באופן עקרוני, המוסד לביטוח לאומי בא לכסות תאונות שונות, בעיקר כאלו אשר מתקיימות במקומות העבודה. אולם ביטוח תאונות בעצם נועד לכסות תאונות שיכולות להתקיים בכל מקום, בכל זמן, כתוצאה מנסיבות שונות (בדיוק בגלל זה קוראים להן תאונות אישיות, ע"מ להבדילן מתאונות במקום העבודה). אז איך בעצם נראית פוליסה שמעוצבת על פי הצורך שלכם?
כך בונים פוליסה בצורה חכמה
כאשר אתם רוכשים פוליסת ביטוח תאונות, חשוב מאד להתאים אותה בעצם לחיי היום יום שלכם. למה הכוונה בדיוק? ניקח דוגמא של מצב שבו אתם מרבים בנסיעות לאורך היום. הנסיעה יכולה להיות מצרכים שונים של עבודה או אפילו צרכים אישיים (לדוגמא יש לכם הורים שגרים רחוק, שאתם נוסעים לבקר לפחות פעמיים בשבוע). אדם שמרבה בנסיעות, ירכוש ביטוח תאונות שיכסו מקרים של תאונות דרכים.
רגע אחד, הרי בדיוק לשם כך יש ביטוח חובה וביטוח מקיף לרכב, לא? כאן צריך בדיוק לעשות את האבחנה בין סוגי הביטוח השונים, לראות מה דומה ומה שונה. נכון שביטוח חובה וביטוח מקיף קשורים לתאונות דרכים, אולם מה שהם מכסים הוא, לצורך העניין, את הטיפול הרפואי שתקבלו ואת הטיפול שהרכב יקבל (כמו גם הטיפולים לאנשים נוספים שהיו מעורבים בתאונה).
אבל, תאונת דרכים לא מתחילה ונגמרת בטיפולים. תהיה לכם תקופה שבה תצטרכו להתאשפז ולהתאושש, למעשה. בתקופה זו אתם בעצם נחים ולא עובדים. כאמור - אם מדובר בתאונת עבודה, אתם מקבלים פיצוי מביטוח לאומי. אבל אם התאונה התרחשה בנסיבות פרטיות, את הפיצוי הזה תוכלו לקבל דרך פוליסת הביטוח שרכשתם מחברת הביטוח שלכם.
זו רק דוגמא אחת כמובן, שרלוונטית למי שמרבה בנסיעות. דוגמא אחרת יכולה להיות רלוונטית עבור אדם שאוהב לבצע פעילות ספורטיבית חובבנית. מכורים לתחושת האדרנלין שאתם מקבלים בריצות מחוץ לבית? מבקרים כל יום במכון כושר? זה מעולה, כי אתם שומרים על הבריאות שלכם. ומה קורה במקרה שמתחתם שריר או שברתם עצם? בעזרת ביטוח תאונות, תוכלו לקבל פיצוי מלא על התקופה שאתם יושבים בבית, וכך הפרנסה שלכם לא נפגעת.
ואיך מחשבים את התשלום?
באופן עקרוני, הסכום שתקבלו במסגרת הפוליסה של ביטוח תאונות, קשור כמובן באחוזי הנכות שיקבעו לכם ע"י חברת הביטוח. כאשר אתם רוכשים פוליסה של ביטוח תאונות, אתם בעצם קובעים מה הסכום המקסימאלי שתקבלו, ובהתאם כך קובעים גם את תשלום הפרמיה החודשית לחברת הביטוח (כמו בכל פוליסה - תשלמו יותר, תקבלו פיצוי גבוה יותר). את הפיצוי המלא תקבלו במידה ונקבעו לכם 100 אחוזי נכות. אם נקבעו לכם אחוזי נכות נמוכים יותר, תקבלו בעצם את החלק היחסי מהסכום, בהתאם לאותם אחוזים. כלומר, אם לדוגמא נקבעו לכם 66 אחוזי נכות ע"י חברת הביטוח, אתם גם תקבלו 66% מהסכום הפיצוי המקסימאלי שנקבע מול חברת הביטוח.