נמצאים לפני קניית דוד חשמל? אם גם אתם מצאתם את עצמכם בהתלבטויות לגבי רכישת המכשיר, כאן תוכלו לקרוא הדרכה אובייקטיבית המתייחסת לפרמטרים השונים שתוכלו לבדוק בכל דוד, ולהחליט האם הוא מתאים לסוג השימוש שאתם מייחלים לו. סוגי שימוש בדוד יכולים להיות – בהיקף גדול (אם זה בשביל משפחה עם הרבה ילדים), בהיקף בינוני וקטן לזוגות ויחידים, עם מעט זמן המתנה לחימום המים, עם מעט זמן השפעה של החום על המים, ועם זמן השפעה רב במסגרתו תיהנו מחום לדקות ארוכות מהרגיל. כל הפרמטרים הללו מכילים גם מחיר שיש לשלם. לדוגמה – דוד עם טווח השפעה ארוך של החום על המים יוצר בהכרח הספק גבוה, כלומר מייקר יותר את חשבון החשמל בהשוואה לדוד עם זמן השפעה קצר של חום.
קיבולת הדוד – קובעת כמה מים יש בדוד מלא בפרק זמן נתון
הקיבולת הגדולה חשובה בייחוד למשפחות גדולות אשר זקוקות להרבה מים לניהול שגרת יומן. לכן, הן צריכות לרכוש דוד בעל קיבולת של 80 ליטרים לפחות, ועבור המשפחות הגדולות באמת כדאי או לרכוש דוד נוסף או לרכוש דוד יחיד בעל קיבולת גדולה מכך.
צריכת החשמל בדוד – כיצד נקבעת?
צריכת החשמל בדוד נקבעת בהתאם להספק של הדוד. יצרני מכשירים כמו דוד חשמל מטביעים תו על הדוד בו מצוין מהי צריכת הקילוואט בשעה בודדת בממוצע. בדוד ממוצע, מדובר על 25 קילוואט PER שעה. בדוד עם הספק גבוה יותר, המים החמים יחזיקו חמים למשך זמן רב יותר בשל שימוש ביותר יחידות חשמל בעת חימום המים.
מוצרים נלווים שכדאי לרכוש עבור הדוד
דוד חשמל – אם נודה באמת – זו תוספת יפה להוצאת החשמל שלנו: אין השפעה של השמש על הדוד, וכל הדלקה שלו גורמת להספק חשמלי גבוה להתווסף לנו לחשבון החשמל. בשעה אחת – 25 קילוואט נחשב להספק רב בהשוואה למוצר כמו מאוורר או טוסטר אובן. לכן, פתרון חסכני במיוחד הוא לקנות שעון שבת, עם נצרות קטנות המדמות את שעון 24 השעות (השעון האנלוגי המבוסס על מחוגים). ניתן לבחור בשעה קבועה בה הדוד יסגור מעגל, ויפתח אותו בסיום השימוש, וכך הוא דלוק לזמן קצוב ומגן עליכם מלשכוח לכבות אותו בסיום.
תכונה נוספת שכדאי שתהיה לכם בדוד – תקינה של מכון התקנים. חשוב שיהיה בכל דוד חשמל תו תקן של מת"י, ובנוסף תו תקן סביבתי של מכוון תקנים זה.