בחיי היום יום אנו מקבלים החלטות שונות על בסיס מאפיינים, על חשבון העלות הכלכלית עבורנו, במאמר זה נסביר איך לבצע השוואת מחירים לביטוח וניתן לכם כלים שונים לביצוע השוואה טובה ואמיתית.
ידוע לנו כי מאוד קשה לקבל החלטות בסביבה בה התועלות והמאפיינים אינם זהים, למעשה החלטה על בסיס מחיר צריכה לבוא אך ורק במקום בו המאפיינים או התרומה לתועלת שלנו היא זהה.
ננסה להשוות באמצעות דוגמה מעולם הביטוח הישראלי, נתמקד לשם המחשה בענף ביטוחי הבריאות. נניח חברת הראל מתמחרת ביטוח בריאות מקיף עבור מבוטח בן 30 בריא בעלות חודשית של 100 ש"ח. נניח חברת ביטוח ישירת מתמחרת ביטוח זהה עבור מבוטח זהה בעלות חודשית של 80 ש"ח.
נכון! מדובר בפערים משמעותיים! והשוואת מחירי ביטוח לא בהכרח תשחק תפקיד כאן. - אך האם כשיוודע לכם פרט מהותי, כגון היכולת או ההסתברות להצליח בניהול תביעה מסוג השתלה של חברת הביטוח בה בחרתם (או אי היכולת).
כלומר, האם (לדוגמה) היכולת לניהול תביעה בביטוח ישיר אינה קיימת, מול יכולת גבוהה בהרבה של חברת הראל, האם תתפשרו ותרכשו עדיין את המוצר הזול יותר?
במילים אחרות אם ננסה ליצור מכנה משותף, ככל הנראה לא נצליח זה יהיה דיי דומה להשוות בין תפוחים לאגסים. יחדעם זאת, באם המידע יהיה בר השגה, נוכל לפחות לדעת על מה אנו מוותרים תמורת חיסכון בעלות החודשית, כך שלאחר מקרה לא יהיה לנו לבוא בטענות אלא לעצמנו בלבד (ולחברת הביטוח שאינה מסוגלת להתמודד עם לקוחותיה).
למרות הכל, היות והעולם בו אנו חיים אינו באמת עולם בעל שקיפות גבוהה במיוחד (לפחות בעולם הביטוח), על אף ניסיונותיו של משרד האוצר לפרסם מדד שירות, ניהיה כנים ונבין שלא ניתן להשוות בין חברה עם מאות ומיליוני לקוחות לבין חברה עם אלפים בודדים של לקוחות או אף פחות מכך.
לכן, אנו ממליצים להתייעץ עם סוכן הביטוח האישי שלכם, המחיר בעולם ביטוח הבריאות לצורך הדוגמה שהעלנו אינו משחק תפקיד! כמו כן, אל תשכחו לחפש באינטרנט, חיפוש מילות מפתח כמו מחירי ביטוח חיים, השוואת ביטוחי בריאות