לפני הכל, נתחיל בסטטיסטיקה מתחום ביטוחי הרכב, המפקח על הביטוח מפרסם מדי שנה את הדו"ח שלו בנוגע לחברות הביטוח, היקף פעילותן, התחייבויות ועוד. מדו"ח שנת 2013 שהתפרסם לאחרונה, בחרנו להביא לדוגמה את ענף ביטוח החובה לרכב. בחרנו דווקא את ענף זה, כדי שלא יבוא ה"חוכמולוג" אשר יטען כי הביטוח והיקפו שונה בין חברה לחברה, בביטוח חובה כולם זהים! מתוך אותו דו"ח, נתח השוק של AIG ושל I.D.I (מחזיקה בביטוח ישיר וב-9 מיליון, אגב חברות אלו מסתירות את העובדה שזו למעשה אותה חברה - שערורייה בפני עצמה) הינו רק 10.5%. כבר יותר מעשור, בכל הפסקת פרסומות בערוצים המסחריים חברות הביטוח הישירות "אוכלות לנו את הראש" וטוענות "למה לממן סוכן?" וכדאי לעשות ביטוח באופן ישיר ולחסוך בכסף. למה באמת הציבור מצביע ברגליים ובוחר כן לעבוד עם סוכן?
האם הייתם פונים למס הכנסה עם הדו"חות השנתיים ללא סיוע של רו"ח?
האם הייתם מייצגים עצמכם בבית משפט ללא עורך דין?
האם הייתם מנסים לתקן את המזגן ללא טכנאי?
ככל הנראה שלא! אז זוהי בדיוק הסיבה שביטוח עושים אצל איש מקצוע ולא אצל מוקדן שירות. בגלל השירות לרכוש ביטוח כולם יכולים, אפשר בטלפון אפשר באפליקציה או במחשב... הבעיה היא כשניהיה ברגעים הקשים שלנו, בהם נזדקק לשירות אז מוקדני השירות יתחילו להעביר אותנו מאחד לשני ואילו חברת הביטוח תעשה את המקסימום כדי לא לשלם. רק סוכן הביטוח יהיה שם לצידנו ברגעים הקשים וילווה אותנו, יחסוך לנו את ההתנהלות מול נציגי השירות ויוודא שישלמו לנו את המגיע לנו. דרך אגב, לעיתים דיי קרובות (בביטוח בריאות 30% מהדחיות) – ידאג הוא שישלמו לנו גם לפנים משורת הדין... בגלל המקצועיות חברות הביטוח הישירות מפצירות בנו לחסוך כסף ולעשות הכל בשירות עצמי דרך האינטרנט, אנחנו נעשה, אולי במודע אולי בטעות נרכוש או נצהיר על דבר לא מדוייק וכשנצטרך נבכה כי בתביעה תדחה, הרי אנחנו לא סוכני ביטוח ולא מבינים בביטוח, אז למה נותנים לנו להיות כאלו? בחברות הביטוח הישירות אין גורם מקצועי אלא מוקדן השירות - לרוב מדובר בצעירים אחרי צבא או בסטודנטים שעברו הכשרה קצרה בתחום הביטוח. הם כמובן לא מכירים אתכם באופן אישי, אלא רק מתוך הנתונים שמופיעים עליכם במחשב. לעומתם, סוכן הביטוח שלכם מכיר אתכם באופן אישי, מדובר ביתרון גדול בפני עצמו, בו ידע הסוכן להתאים את התכנית על פי הצורך הביטוחי. בגלל ההכשרה והניסיון על מנת להתקבל לעבודה במוקד התביעות של חברות הביטוח הישירות, המועמדים צריכים לענות רק על הדרישות הבאות:
תודעת שירות
יכולת ביטוי ברמה גבוהה
יכולת עבודה בתנאי לחץ
יכולות למידה גבוהות
זמינות לקורס במשך חודש
קורס של חודש שלם???
מסלול ההכשרה של סוכני הביטוח: לימודים, מבחנים, רישיון. תפקידו והכשרתו של סוכן הביטוח מוגדרים בחוק הפיקוח. לפי החוק, סוכן הביטוח משמש כמתווך בין המבוטחים למבטחים (חברות הביטוח), כלומר הוא עצמו לא מהווה צד בחוזה הביטוח. חוק הפיקוח מגדיר במדויק מי יכול להיות סוכן ביטוח ומהו התהליך שעליו לעבור. סוכן ביטוח מורשה עבר תהליך ארוך שכלל לימודים, בחינות מטעם משרד האוצר והרשות לניירות ערך והתמחות כבת שישה חודשים. רק בסיום תקופת ההתמחות והבחינות ניתן לסוכן רישיון "סוכן ביטוח מורשה". כמו כן, סוכני הביטוח נמצאים תחת הפיקוח של אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר.
הכשרה ארוכה זו מבטיחה שלסוכן הביטוח ידע מעמיק בתחום הביטוח שמאפשר לו לתת למבוטחים מענה מקיף, ענייני ויעיל, בעת רכישת הפוליסה ובמקרה של הפעלתה. חשוב שתדעו - סוכני הביטוח, פועלים בראש ובראשונה כדי לשמור על האינטרסים של המבוטחים, כלומר הלקוחות הקבועים שלהם, מול חברות הביטוח. זאת בניגוד למבוטחים של חברות הישירות שנאלצים להתמודד לבד מול המערכת הגדולה של חברות הביטוח הישירות ומול האותיות הקטנות.
מי אתם מעדיפים שיטפל בכם ברגע האמת - סוכן ביטוח שיהיה זמין עבורכם באופן אישי 24 שעות, או מוקדן שהמשמרת שלו מסתיימת בעוד 1,2,3... ויעביר למוקדן אחר?
רק סוכן יבצע עבורכם השוואת מחירי ביטוח ושרותים פיננסים
מי אתם מעדיפים שיטפל בכם ברגע האמת - סוכן ביטוח בעל ניסיון ורמת מקצועיות גבוהה שיוכל להתאים את התכנית עבורכם, או מוקדן שפועל כמו רובוט לפי הנחיות המחשב שלו?
מי אתם מעדיפים שיטפל בכם ברגע האמת - סוכן ביטוח בעל ידע מקצועי עשיר, רישיון והיכרות עם חברות הביטוח או מוקדן שעבר קורס של חודש שלם?
רק סוכן הביטוח אישי יכול לדאוג ללקוח שלו, להכין אותו למצבים בלתי צפויים של החיים, ולדאוג לביטחון ולהגנה נאותה לו ולמשפחתו. תכנון אישי ומקיף הינו הדרך היחידה להימנע מבדיקת כפל ביטוח ולדאוג להגנה המקסימאלית כמו גם חיסכון מקסימאלי באמצעות השוואת מחירי ביטוח חיים.