כל אדם אשר עיניו בראשו יודע כי יגיע לגיל בו לא יוכל להמשיך לעבוד. אך על מנת שיוכל להזדקן בכבוד מתעורר הצורך בניהול מקצועי של כספים על מנת שיהיה ניתן להמשיך ולחיות בצורה מכובדת גם לאחר גיל הפנסיה. לצורך כך, נעזרים אנשים אשר אינם בעלי ידע מקצועי בהשקעות, בבית השקעות. העובדים בבית השקעות הינם אנשי מקצוע המתמחים בניהול כספים והקצאתם לאפיקי השקעה נכונים ומניבים.
לאחר הטמעת רפורמת בכר שהעבירה את הסמכות בניהול הכספים מהבנקים לבתי השקעות, התעוררה בציבור הכללי התעניינות בבתי השקעות. אם גם אתה מעוניין בשקט הנפשי הנחוץ כל כך בשל הידיעה כי יגיע יום ולא תוכל להמשיך לעבוד אך יחד עם זאת אתה מעוניין להמשיך וליהנות מרמת חיים טובה, רצוי מאוד לבחור בית השקעות כדי שינהל את כספך בצורה הטובה ביותר.
כדי להכיר את שוק בתי ההשקעות, ראשית נלמד מהם התחומים בהם הוא עוסק. כל עיסוקו של בית השקעות הוא בהשקעת כספי לקוחותיו בשוק ההון. ההשקעות יכולות להיות באחד או יותר מהתחומים הבאים: ניהול קופות גמל, ניהול קרנות נאמנות, חיתום ניירות ערך, שירותי ייעוץ ללקוחות בנושאי מיזוג ורכישות.
ממה "חיים" בתי ההשקעות?
אם תפקידו של בית ההשקעות הוא לנהל את כספי הלקוחות, איך מרוויחים העובדים והבעלים? התשובה היא, ממש כמו בבנק, מעמלות הנגבות מהלקוחות ומדמי ניהול. כמו בבנק גם בבתי ההשקעות כדאי להתמקח על גובה העמלות.
איך תבחר את בית ההשקעות הנכון ביותר עבורך?
זו בהחלט שאלה טובה והתשובה עליה היא שבדומה לכל השקעה, גם כאן יש נטילת סיכון. יחד עם זאת ניתן להתרשם ממספר גורמים ולבחור את בית ההשקעות המהימן ביותר. בדוק את הניסיון והמקצועיות של בית ההשקעות, בקש לראות דוחות של תשואה מהשנים האחרונות. כך תוכל להתרשם על פי מצבי העבר האם האנליסטים בבית ההשקעות צדקו בתחזיות שלהם. התעניין ברמת השקיפות של בית ההשקעות, שאל האם הלקוחות מעודכנים תדיר בכל התחזיות והפעולות בבית השקעות. התייעץ עם חברים, קרובי משפחה הבקיאים בנושא או עם רואה החשבון שלך ובחר את בית ההשקעות הנכון ביותר.