חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

גישור עסקי - זה כל הסיפור

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים01/09/2011994 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

תארו לעצמכם מצב לא דמיוני בו שני בני משפחה לא מסכימים באופן החלטי וברור על נושא מהותי בניהול העסק. במבט ראשוני זה נראה לעיתים כמו סוף! אין ברירה! צריך למכור ולחלק! צריך להיפרד!. אלו נראות כמו הרבה החלטות פסקניות עם סימני קריאה רבים, אבל השאלה הנשאלת היא: האם זה מחויב המציאות? האם יש סיכוי שבני המשפחה לא רואים את כל התמונה? האם יש סיכוי שיש דרך לפתור את המחלוקת הפנימית בדרך שתאפשר להם להמשיך לעבוד יחד? ובכן – יש דרכים רבות ואחת מהן היא הגישור. זהו תחום חדש יחסית בארץ (באמצע שנות ה 90 של המאה הקודמת) אבל תחום שתופס תאוצה. נמצא בשימוש בתחומים רבים כמו לדוגמא: עסקים, משפחה, יחסים וכו'.

אם בעסקים משפחתיים עסקינן הרי שעסק משפחתי מתמודד עם אתגרים מיוחדים בחייו, אתגרים שבסופו של דבר עלולים להביא עימם גם קונפליקטים ומתחים. הקונפליקטים יוצרים מעין מחסומים שלא מאפשרים קבלת החלטות ובעצם לא מאפשרים התקדמות העסק. עסק יכול להתדרדר ולקרוס עקב חוסר היכולת להתנהל בצורה יעילה וטובה עם קיומם של חסמים תקשורתיים.

קיימותגישות רבות לפתרון , במאמר זה אדון בשתיים מהן:

* הליך גישור – מעורבותו של גורם שלישי ניטרלי מחוץ לעסק בפתרון הקונפליקטים

* ישיבה משפחתית – כלי ניהולי חשוב שנמצא בידיה של המשפחה ומאפשר דיאלוג פתוח ופורה.

בתחילה אדון בתהליך הגישור. גישור בעסק משפחתי הוא תהליך של משא ומתן. כאשר קיימת מחלוקת בין שני צדדים שאינה ניתנת לפתרון הנראה לעיין, מעורב צד שלישי, ניטרלי, המסייע במציאת פתרונות לקונפליקט. הגישור יכול להוות כלי סיוע לפתרון קונפליקט ספציפי אך לרוב יהווה סמן לסימפטום רחב יותר בעסק שיש לטפל בו לפני שיגדל למימדים רחבים.

מה גורם לתהליכים בעסק להעצר?

קונפליקט הוא ביטוי של חוסר הסכמה וחוסר סיפוק עם החלטה, תהליך, מוצר או שירות. ברגע שהקונפליקט תופס מקום רחב הוא עלול לגרום לתהליכים חשובים בעסק להיעצר. המקורות לקונפליקטים יכולים להיות:

  • מידע – חוסרמידע על תחום מסוים שבעצם לא מאפשר ראיה רחבה ועניינית על הבעיה. כמו כן, פירושמידע קיים באופן שגורם לקונפליקט. חוסר יכולת לבחון מה עיקר ומה טפל במידעשקיים.
  • יחסים – רגשותחזקים אחד כלפי השני (ולא של אהבה וחיבה), סטריאוטיפים על אנשים או תחומיםמסויימים, תקשורת דלה שלא מאפשרת דיון מעמיק.
  • אינטרסים – כלצד רוצה למשוך לצד שלו, כל צד רוצה לראות רק את הצד שלו ולא את של האחר.
  • מבניים – חוסר שוויוןבשליטה שבמקרים מסוימים מנציחה קונפליקט ולא פותרת אותו.

לנו, כבני אדם, יש דרכים להתמודדות עם קונפליקט. הדרכים הידועות והמוכרות הן: בריחה, התקפה או פיוס. בריחה מנסה להתכחש לקיום הקונפליקט, מנסה להימנע מלחוש אותו. התקפה מהווה שימוש בכח (פיזי או מילולי) ואפילו באלימות כדי לפתור זאת. כאשר פיוס, שיחה, או משא ומתן וגישור מהוות דרכים לישוב סכסוך בין שני הצדדים.

מהו תפקידו של המגשר?

במצבים של ניסיון ליישב סכסוכים בעסק המגשר נושא תפקיד חשוב. המגשר משמש כגוף הנייטרלי בתוך ההליך. באמצעות הליך הגישור:

* הוא משמש מעין מתורגמן בין חברי המשפחה. כאשר לא כולם מדברים באותה השפה הוא מאפשר להסביר את שפתו של האחד לאוזניהאחר.

* התהליך מאפשר ליצור תקשורת בונה אשר תביא בסופו של דבר לפתרון.

* מסייע לעסק בצמצום עויינות בין הצדדים ויצירת אמון לאורך זמן.

כיצד לבחור מגשר?

רצוי לבחור מגשר אשר עבר הדרכה והכשרה בתחום. כזה שכבר התנסה במקרים דומים בגישור ובעל נסיון בתחום. הוא צריך להיות דמות בעלת אינטגריטי שהמגושרים ירגישו בנוח במחיצתו ועוד ירגישו שהוא נייטרלי ולא מוטה לכיוון אחד.

כמה מילים על התהליך

תהליך הגישור מאפשר לנסח בצורה ברורה את עיקרי הקונפליקט בין בני המשפחה ולאחר מכן להתפנות ולמצוא יחד דרכים לפתרון. התהליך מאפשר למגשר לשאול שאלות, לשוחח עם הצדדים בנפרד ובמשותף וכל זאת כדי להגיע לפתרון משותף בין הצדדים. כמובן בתחילת ההליך המגשר צריך להבהיר מה המשמעות כאשר לא מגיעים לגישור: פחות תוצרת, איבוד לקוחות, משפחה מפולגת הפסד כספי איבוד פוטנציאל של גידול וצמיחה.

התהליך יכול לקחת בן מפגש בודד של מספר שעות למספר מפגשים, תלוי במידת הרצון של שני הצדדים להגיע לידי הסכמה. המטרה – למצוא פתרונות שיהיו מוסכמים על שני הצדדים כך שבסופו של דבר גם יקויימו בפועל ולא רק לצורך הפרוטוקול.

הליך הגישור הוא דרך אחת מני רבות. דרך אחרת, נוספת, בשיטת "עשה זאת בעצמך" היא קיומם של ישיבות משפחתיות. אפשר למנוע מלהגיע לסכסוכים על ידי קיומם באופן סדיר ושוטף של ישיבות משפחתיות. כאשר אלה לא מתקיימות, נושאים חשובים עלולים ליפול בין הכיסאות, להעלם, להתמוסס וחבל. זוהי הדרך של המשפחה לשים דגש על תכנון, על קבלת החלטות ובעיקר – על תקשורת בונה. קיום תקשורת פתוחה בין בעלי עמדות המפתח בעסק, בין המנהלים ובני המשפחה ועם אלה שאינם מבני המשפחה, מאפשרת בסופו של דבר לניהול תקין ויעיל של העסק.

קונפליקטים בעסק משפחתי הם חלק מתהליך היצירה בתוך העסק. לא צריך להיבהל מכך אך גם לא להתעלם ולהסתיר. ישנם כלים להתמודד עם כך צריך רק לבחור מהו הכלי הנכון באותו העת לפתרון הקונפליקט ולעשות בו שימוש נבון ומושכל באותה העת.

כותבת המאמר:

חדוה יוסף יעוץ לעסקים משפחתיים

נייד 054-9039990

אתר www.fbusiness-consulting.co.il

בלוג hedvayosef.blogspot.com

E-mail:hedvajosef@gmail.com

חונכת מטעם מט"י

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

חדוה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חדוה יוסף

מאת: חדוה יוסףעסקים - כללי06/07/14973 צפיות
אם יש משהו מרגיז ומתסכל יותר מכל הוא הצורך לקחת הלוואות אחרי שבכל התקופה עבדנו קשה, התאמצנו, מכרנו, אבל תכלס בשטח, בשורת הרווח והפסד, אין מזומנים וצריך לקחת הלוואה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131844 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131824 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131885 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131926 צפיות
פער הדורות בעסקים בכלל ובעסקים משפחתיים בפרט מקשה על העבודה המשותפת ולעיתים מאיים לסוגרו. אז כיצד מגשרים על הפערים ומצליחים לעבוד יחד.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131697 צפיות
עסק משפחתי מכיל בחובו שני אלמנטים חשובים בחייו של כל אדם: משפחה ופרנסה. לפני שמקימים עסק שכזה יחד כדאי לקחת בחשבון מספר שיקוליים הכרחיים לפני הביצוע.

מאת: חדוה יוסףניהול11/04/131380 צפיות
האם כל עסק צריך יועץ עסקי. לדעתי לא. אך בכל זאת ישנם מצבים בהם כדאי להכניס יועץ לעסק לפני שיהיה מאוחר מדי. השאלה – מתי כדאי לעשות זאת?

מאמרים נוספים בנושא עסקים משפחתיים

מאת: רועי כץעסקים משפחתיים16/12/182084 צפיות
סבא חיים וסבתא יונה לבית משפחת בדיחי עלו לארץ ישראל מתימן בשנת 1942 - לא במבצע מרבד הקסמים כפי שנהוג לחשוב. הם חיו בירושלים ולפרנסתם מכרו פלאפל בעגלת מזון. טיגנו את הפלאפל על פרימוס ותושבי ירושלים מספרים שהטעם עד היום נשאר בפה...

מאת: yoni romעסקים משפחתיים03/06/152390 צפיות
בתכלס, כל מה שנכתוב באתר, לא באמת ישנה. אתם תגלשו בו קצת, אולי תקראו קצת על המפרט הטכני,  אז אנחנו לא מסתמכים על זה. אנחנו מסתמכים על שירות טוב, ייעוץ מקצועי ומוצר איכותי. אתם מוזמנים לבוא אלינו לאולם התצוגה כדי לראות את דלתות כניסה מעוצבות ברמת גימור הטובה ביותר בשוק ולקבל ייעוץ מבחינתכם הוא לא מחייב, אבל אנחנו עומדים מאחוריו ב- 100%.

מאת: דביר דבירעסקים משפחתיים22/02/151684 צפיות
כל חובב דגי נוי יודע שאין להמעיט בביתם של דגיו. המיכל מאכלס דגים, אלמוגים וחסרי חוליות, ובניגוד לאלמנטים אחרים כמו פילטרים או חצץ שניתן להחליף במידת הצורך הוא נותר קבוע. האקווריום צריך לשרת בראש ובראשונה את דייריו, בעלי החיים הימיים. סוגים שונים של דגי נוי מצריכים תנאי אחזקה שונים, לכן יש להיוועץ באנשי מקצוע טרם קניית המוצר או הכנסת דגים אליו. כמו שכולנו כבר יודעים הוא מוצב לצד רהיטים אחרים בבית, לכן עליו להשתלב בעיצוב הקיים. בחירת בית לדגיכם שלא תואמים את עיצוב הבית או המשרד תיצור חוסר הרמוניה ותגרע מיופיים של דייריו. צוות נטפיש ישמח לסייע לכם בבחירת בית חלומות שמתאים לצורכיכם המדויקים, בין אם כנקודת מיקוד בחדר ובין אם כרהיט פונקציונאלי. צוות החנות מבצע התקנה, אחזקה ותיקון של המוצר במקרה הצורך, וישמח ללוות אתכם משלב הקונספט עד להשלמה סופית מוצלחת

מאת: חגי טחבשעסקים משפחתיים03/01/151752 צפיות
קידוחי קרקע המהווים חלק בלתי נפרד מענף הבנייה, וזאת למטרת יצירת והנחת יסודות למבני מגורים העתיד להיבנות, או לחילופין, לצרכי חיזוק מבנים ותשתיות. ברוב המקרים, עבודות הקידוח מיושמות על ידי חברות קידוח המתמחות בענף מקצועי זה, והן מיושמות בעזרת מכונות קידוח ייעודיות וציוד מכני הנדסי המותאם לסוג הקרקע ולתוואי השטח בו מתבצעת העבודה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131844 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131824 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131885 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica