חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ישיבה משפחתית – מפגש הכרחי בעסק משפחתי

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים22/08/2011939 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

עסק משפחתי הוא עסק דינמי ומיוחד. הקשר שבין משפחה ועסקים יכול להיות סיפור הצלחה אך יחד עם זאת גם מורכב ומסובך. מצד אחד, עבודה עם בני המשפחה "מייצרת" מצבים של אינטימיות וקרבה אך מאידך דווקא אלה יכולים להביא מתח וקונפליקטים.

קיימים דרכים רבות כדי לפתור קונפליקטים בתוך עסק משפחתי. הדרכים המוצעות הנן דרכים לפתרון עבור בעיה שכבר צפה וקיימת. השאלה הנשאלת היא – האם ניתן למנוע קונפליקט זה? האם יש "תרופה מונעת" בעסק משפחתי אשר מקטינה את נקודות החיכוך ואת הסיכוי להגיע לקונפליקט בעסק?. התשובה היא – תקשורת. זו עוזרת להקטין את הסיכוי לקונפליקטים ויכולה להיות מושגת גםבאמצעות – ישיבה משפחתית.

למה לקיים ישיבה משפחתית?

עסק משפחתי מצליח הוא בין היתר כזה אשר מצליח לשמר את החיבור המשפחתי בין בני המשפחה. הישיבה המשפחתית מאפשרת לקיים את החיבור הזה. הישיבה מאפשרת שיחה בין כל מי שידו בניהול והצלחת העסק. אלו יכולים להיות הבעלים, בני המשפחה אבל גם עובדים שאינם מבני המשפחה אך יש להם נגיעה בהובלת העסק. המפגשים נועדו לשפר תקשורת, לעודד שקיפות, לקדם הבנה ואמון בתוך המשפחה ובתוך העסק. באמצעות המפגשים אפשר לפתח תחושה של אחדות, של חזון ושל משימה משותפת. הישיבה מאפשרת לעסק להרחיב את מעגל התקשורת, להגיע להבנות ולהחלטות, ולתכנן את העסק לטווח ארוך.

מתי אמורה הישיבה להתקיים?

הישיבה אמורה להתקיים בזמנים קבועים ולא באופן אקראי. לא מומלץ לקיימה רק בתקופות משבר או מתח אלא באופן קבוע וידוע מראש. היא יכולה להתקיים על בסיס דו שבועי, חודשי וגם רבעוני. כל העניין הוא שכל הצדדים ידעו מתי מתקיים המפגש הבא. לקביעות הזמנים יש חשיבות בדבר הערכות של כל אחד מהצדדים לישיבה המשותפת.

מהם הנושאים לטיפול בישיבה משפחתית?

מטרת הישיבה המשפחתית היא לקיים תקשורת פתוחה וזרימת מידע בין משתתפיה. זה הזמן בו מדברים ודנים על נושאים שגרתיים אך גם נושאים יוצאי דופן מסדר היום הרגיל, כמו לדוגמא: עזיבה של מנהל, שינוי ברמת המכירות, שינוי במבנה ארגוני, רצון לפתיחת שווקים חדשים וכו'. הנושאים יכולים להיות שונים ומגוונים ובלבד שנראים חשובים בעיניו של אחראי הישיבה. מומלץ שלישיבה זו תהיה אג'נדה משלה ולדאוג שכל משתתפיה יקבלוה מבעוד מועד כדי שיוכלו להתכונן אליה.

מי אמור להשתתף בישיבה?

בישיבה אמורים להשתתף כל בני המשפחה שעובדים בעסק אך בנוסף יש מקום להזמין גם בני משפחה מחוץ לעסק שקשורים לנושא הישיבה. אם הישיבה נסבה סביב קונפליקט בין בני המשפחה לאלה שמחוץ לעסק (אך שיכים למשפחה) אזי יש מקום להזמין גם אותם. לעיתים יש בני משפחה שמושכים בחוטים מחוץ לעסק, מעורבים בו ונותנים את דעתם מבחוץ. גם אותם יש להזמין בנסיבות מסוימות. כמובן שיש להזמין את כל אותם העובדים שאינם מבני המשפחה אך הם נושאים תרומה חשובה בניהול העסק.

האם יש צורך במנחה?

בוודאי, רצוי שתהיה דמות מוכרת וסמכותית שתנחה את הפגישה. דמות אשר תוכל לפשר ולרכך בין הצדדים במקרה של קונפליקטים. המנחה יכול להיות מתוך העסק או מחוצה לו. התפקיד יכול להיות ברוטציה, כל תקופה יתחלף מי שינחה את המפגשים. זה בסופו של דבר תלוי ביכולת של מי שאמון על קיום הישיבה לנהלה בצורה נאותה ואף לקיים דיון פורה עם השגת יעדים ומטרות. המנחה אמון לדאוג כי תתקיים תרבות דיבור בישיבה ושכולם יאמרו את דעתם.

במידה ויש מקום לשיפור ולמידה בנושא הרי שמומלץ לקיים פגישות אלו בהנחייתו של איש מקצוע אשר יודע לנהל מפגשים אלו ולאחר למידה והכשרה יוכלו בני המשפחה לנהל ישיבה זו בעצמם.

הכנה לפגישה הבאה

הפגישה אמורה להסתיים עם סיכום פגישה, סיכום שכולל את כל נקודות השיחה והדיון שהתקיימו במפגש. במידה וישנן נקודות לפעולה – אזי יכללו הן גם כן שכן הן יבדקו במפגש לאחר מכן. בכל מקרה, מומלץ כי כבר בסיום הפגישה יקבע מועד לפגישה הבאה, מועד שיהיה מוסכם על כולם.

ישיבה משפחתית הינה אחד הכלים האפקטיבים לחיבור בין בני המשפחה בעסק. ניהול נכון ומוצלח שלה יכול להקדים את העסק ולהפיק את המיטב מחיבור בין בני המשפחה.

כותבת המאמר:

חדוה יוסף יעוץ לעסקים משפחתיים

נייד 054-9039990

אתר www.fbusiness-consulting.co.il

בלוג hedvayosef.blogspot.com

E-mail:hedvajosef@gmail.com

חונכת מטעם מט"י

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

חדוה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חדוה יוסף

מאת: חדוה יוסףעסקים - כללי06/07/14973 צפיות
אם יש משהו מרגיז ומתסכל יותר מכל הוא הצורך לקחת הלוואות אחרי שבכל התקופה עבדנו קשה, התאמצנו, מכרנו, אבל תכלס בשטח, בשורת הרווח והפסד, אין מזומנים וצריך לקחת הלוואה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131844 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131824 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131885 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131926 צפיות
פער הדורות בעסקים בכלל ובעסקים משפחתיים בפרט מקשה על העבודה המשותפת ולעיתים מאיים לסוגרו. אז כיצד מגשרים על הפערים ומצליחים לעבוד יחד.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131697 צפיות
עסק משפחתי מכיל בחובו שני אלמנטים חשובים בחייו של כל אדם: משפחה ופרנסה. לפני שמקימים עסק שכזה יחד כדאי לקחת בחשבון מספר שיקוליים הכרחיים לפני הביצוע.

מאת: חדוה יוסףניהול11/04/131380 צפיות
האם כל עסק צריך יועץ עסקי. לדעתי לא. אך בכל זאת ישנם מצבים בהם כדאי להכניס יועץ לעסק לפני שיהיה מאוחר מדי. השאלה – מתי כדאי לעשות זאת?

מאמרים נוספים בנושא עסקים משפחתיים

מאת: רועי כץעסקים משפחתיים16/12/182084 צפיות
סבא חיים וסבתא יונה לבית משפחת בדיחי עלו לארץ ישראל מתימן בשנת 1942 - לא במבצע מרבד הקסמים כפי שנהוג לחשוב. הם חיו בירושלים ולפרנסתם מכרו פלאפל בעגלת מזון. טיגנו את הפלאפל על פרימוס ותושבי ירושלים מספרים שהטעם עד היום נשאר בפה...

מאת: yoni romעסקים משפחתיים03/06/152390 צפיות
בתכלס, כל מה שנכתוב באתר, לא באמת ישנה. אתם תגלשו בו קצת, אולי תקראו קצת על המפרט הטכני,  אז אנחנו לא מסתמכים על זה. אנחנו מסתמכים על שירות טוב, ייעוץ מקצועי ומוצר איכותי. אתם מוזמנים לבוא אלינו לאולם התצוגה כדי לראות את דלתות כניסה מעוצבות ברמת גימור הטובה ביותר בשוק ולקבל ייעוץ מבחינתכם הוא לא מחייב, אבל אנחנו עומדים מאחוריו ב- 100%.

מאת: דביר דבירעסקים משפחתיים22/02/151684 צפיות
כל חובב דגי נוי יודע שאין להמעיט בביתם של דגיו. המיכל מאכלס דגים, אלמוגים וחסרי חוליות, ובניגוד לאלמנטים אחרים כמו פילטרים או חצץ שניתן להחליף במידת הצורך הוא נותר קבוע. האקווריום צריך לשרת בראש ובראשונה את דייריו, בעלי החיים הימיים. סוגים שונים של דגי נוי מצריכים תנאי אחזקה שונים, לכן יש להיוועץ באנשי מקצוע טרם קניית המוצר או הכנסת דגים אליו. כמו שכולנו כבר יודעים הוא מוצב לצד רהיטים אחרים בבית, לכן עליו להשתלב בעיצוב הקיים. בחירת בית לדגיכם שלא תואמים את עיצוב הבית או המשרד תיצור חוסר הרמוניה ותגרע מיופיים של דייריו. צוות נטפיש ישמח לסייע לכם בבחירת בית חלומות שמתאים לצורכיכם המדויקים, בין אם כנקודת מיקוד בחדר ובין אם כרהיט פונקציונאלי. צוות החנות מבצע התקנה, אחזקה ותיקון של המוצר במקרה הצורך, וישמח ללוות אתכם משלב הקונספט עד להשלמה סופית מוצלחת

מאת: חגי טחבשעסקים משפחתיים03/01/151752 צפיות
קידוחי קרקע המהווים חלק בלתי נפרד מענף הבנייה, וזאת למטרת יצירת והנחת יסודות למבני מגורים העתיד להיבנות, או לחילופין, לצרכי חיזוק מבנים ותשתיות. ברוב המקרים, עבודות הקידוח מיושמות על ידי חברות קידוח המתמחות בענף מקצועי זה, והן מיושמות בעזרת מכונות קידוח ייעודיות וציוד מכני הנדסי המותאם לסוג הקרקע ולתוואי השטח בו מתבצעת העבודה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131844 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131824 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131885 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica