במסירת דירה חדשה, או יותר נכון בעת חתימת חוזה רכש של דירה מקבלן מופיע לרוב סעיף האחריות על ליקויי בניה סעיף זה מהווה חלק חשוב בחוזה על מנת שבמידה וימצאו ליקויים יוכל הדייר לדרוש את תיקונם או לתבוע את הקבלן.
השאלה הנשאלת היא האם תמיד כשנתגלה ליקוי בניה ובחוזה הרכש אין סעיף אחריות, האם הקבלן חייב לפצות את בעל הדירה או לתקן לפחות את הנזק שנגרם?
התשובה איננה חד משמעית ותלויה מקרה לגופו ובהתאם לתוצאות אבחנה של מומחה בדק בית ניתן יהיה לעמוד על הנושא ולדעת האם הנזק שישנו בדירה הוא ליקוי בניה, כאשר ליקוי בניה נחשב לבניה שהיא איננה תקינה, זאת אומרת - לא לפי התקנות.
אם כך כאשר מתגלה ליקוי בניה, מומלץ לפנות לעורך דין ליקויי בנייה לקבלת יעוץ מקצועי בנושא והכוונה לגורמי הבדיקה המתאימים אשר יוכלו לתת חו"ד מקצועית לעורך הדין אשר יגיש מכתב תביעה לתיקון הליקוי ובמקרים בהם הקבלן לא משתף פעולה יגיש תביעה משפטית עם תביעה לפיצוי כספי על הנזק.
חשוב לציין כי ליקוי בניה הינו דבר מאוד מוגדר ולא כל נזק שנגרם לדירה נחשב לליקוי, על מנת לבצע אבחון מדויק של הנזק והערכת הפיצוי וחבות התיקון של הקבלן, חוות דעת מומחה בעניינים אלה היא לרוב המכריעה את הדיון אל מול הקבלן בבית המשפט או בניהול הליכים מחוץ לבית המשפט.
במקרים בהם הקבלן לא משתף פעולה למרות כל הדרישות מצד עורך הדין והלקוח, בית המשפט יתן את הפסיקה על הנזק והפיצוי לפי סדר גודלה של אבחנת המומחה כמו בתחומים אחרים.