במאה האחרונה התזונה שלנו השתנה מקצה לקצה . בעבר אכלנו מזון טבעי בלבדאשר לא היה מעובד ולא מלא בהורמונים וכימיקלים כמו היום – מזון זה היהונשאר מרכיב חשוב בתזונה שלנו. במרוצת השנים הפך האוכל שלנו לאוכל מלאבצבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, כימיקלים, הורמונים ועוד. כלהחומרים הנוספים האלה אינם ניתנים לעיכול על ידי הגוף ומצטברים בתאי השומן.ככל שאנו צורכים יותר אוכל מתועש כמות הרעלים המצטברים בתאי השומן בגוףשלנו הולך וגדל.
האוכל שאנחנו מכניסים היום לגופנו לא מזין את גופנובצורה מספקת כמו בעבר ומפה הדרך של תעשיית הויטמינים לתפוס תאוצה אדירההייתה קצרה מאוד. כתחליף למחסור בויטמינים הטבעיים במזון המעובד של היוםהתחלנו לצרוך ויטמינים "מבחוץ". כאשר הגוף שלנו לא מטופל כמו שצריך על ידיתזונה מאוזנת הכוללת כמות מספקת של ויטמינים מתרחשת ירידה בחוזק של המערכתהחיסונית שלנו, הגוף צובר יותר רעלים ומתחיל לפתח מחלות. הרעלים מצטבריםברקמות השומן הרע ממנו אנחנו רוצים להיפטר.
ברוב המוחלט של הדיאטות לא ניתן להגיע לתוצאה טובה ולהיות נקי משומן עודף מלא ברעלים
מטרתו של ד"ר סימונס הייתה לגלות פעם אחת ולתמיד מה באמת גורם לגוף האדם לצבור שומן ולהגיעלמצב של חוסר איזון חמור המלווה בתסמינים פתולוגים. זה מה שהוא גילה:
- הגוףהיא מכונה חכמה מאין כמותה אשר יודעת מה היא צריכה ומה לא. הפתרון להביאאת הגוף למצב מאוזן לא נמצא ב "עזרה חיצונית" כגון תרופות, כימיקלים או כלחומר רעיל אחר שייתכן ומטפל בדבר אחד אך יוצר בעיה במקום אחר .תרופה מטפלתבסימפטום ולא בבעיה.
- כאשר הגוף מקבל את כל המזון ותוספי המזון להם הוא זקוק הוא משקם את עצמו בקלות.
- בימינו גם במאכלים הנראים טבעיים ובריאים כמו ירקות ופירות אין את כל המרכיבים התזונתיים הדרושים לגוף כדי לתפקד בצורה אופטימלית.
- בעלי החיים בארץ ובעולם ניזונים מהורמונים, תרופות ומאכלים חסרי ערך תזונתי. כחלק בלתי נפרד משרשרת המזון – זה מה שאנחנו אוכלים!