סעיף 10 לחוק הנוטריונים אוסר מתן שירותים נוטריוניים למקורבים. זו לשון הסעיף:
10. (א) לא ישתמש נוטריון בסמכות מסמכויותיו בענין של עצמו, של קרובו, של שותפו, של עובדו או של תאגיד שהוא בשליטתו.
(ב) לענין סעיף זה, "קרוב" של הנוטריון -
(1) בן זוג
(2) הורה, הורה הורה, הורה בן זוג, צאצא, צאצא בן זוג ובני זוגם של כל אחד מאלה
(3) אח או אחות ובני זוגם.
כשחוקקו את הסעיף הזה, נימקו המחוקקים את הסיבה לחקיקת סעיף זה כדלקמן:
"יחס האמון הניתן לנוטריון לפי המתכונת של החוק המוצע מחייב הוראות חמורות שיש בהן כדי למנוע ניגוד בין מילוי התפקיד וענינו האישי של הנוטריון בנושא הפעולה. לכן אסור לנוטריון לעשות פעולה שבה יש ענין לו או לקרובו. בהגדרת המונח 'קרוב' הולכת ההצעה בעקבות הגדרה דומה בחוק מס שבח מקרקעין, תשכ"ג-1963."
החתום מטה סבור שההוראה שבחוק איננה ראויה לגבי חלק גדול מהסמכויות של הנוטריון מכמה טעמים.
ראשית, עם כל הכבוד, ההגדרה והיומרה של המחוקק, שראה בעבודת הנוטריון מתן סוג של יחס אמון שניתן לו, על ידי המחוקק ועל ידי הציבור, איננה במקומה. אולי זו הייתה הכוונה בשעתו, ואולם עם הזמן, וכתוצאה מהעדר פיקוח אפקטיבי כלשהו על עבודת הנוטריונים, נשחק מעמדם של הנוטריונים, באופן שהם זוכים לאותה רמת אמון לה זוכים עורכי דין "רגילים". כל נוטריון הוא עורך דין, ואין במתן רישיון הנוטריון ערך מוסף כלשהו. הרישיון ניתן, כעניין שבשגרה, לכל עורך דין בעל ותק של 10 שנים, שהוא ללא עבר פלילי או משמעתי. רוב ציבור עורכי הדין, 99 אחוז מהם, עונים להגדרה זו.
יתירה מכך. אם נתן המחוקק בנוטריון אמון, מדוע יחשוש שהנוטריון ישתמש בזה לרעה כאשר יעניק שרות לקרוביו?
שנית, עיקר הסמכויות שניתנו לנוטריונים הן טכניות, כמעט ללא הפעלת שיקול דעת. אילו היה מדובר בשיקול דעת, מהותי, ענייני ( להבדיל מטכני ), אולי אז היה מקום להטיל את האיסור האמור, כדי למנוע מצב של ניגוד עניינים. למנוע מצב אפשרי, ששיקול הדעת שלו יוטה, כתוצאה מכך שמדובר בקרוב משפחה שלו. אבל מדוע ייאסר על נוטריון לאמת את חתימתה של הבת שלו בפניו? על איזה אישור מדובר במקרה כזה, של אימות חתימה? הנוטריון מקבל את תעודת הזהות של הבת שלו, היא חותמת בפניו, והוא מאמת את חתימתה. איזה ניגוד עניינים אפשרי במקרה כזה? אותו הדבר לגבי אימות חתימה על הצהרה. אותו הדין לגבי אישור העתק. הבת של הנוטריון מבקשת מאביה כי יצלם את הדרכון שלה ויאשר כי הצילום תואם את המקור. זה טכני. מדוע לאסור זאת על הנוטריון? הסמכות היחידה שלגביה ניתן לומר כי קיים חשש של ניגוד עניינים היא לגבי אישור נכונות תרגום על ידי הנוטריון, שכן במקרים כאלו יש מרווח מסוים של שיקול דעת לנוטריון, והוא יכול להיות מושפע, אולי, מיחסי הקרבה.