אומרים שתאונות לא קורות, אלא נגרמות – בכל מקרה מה שמעניין אותנו, זה לא להיפגע בתאונה בכלל. למרות שאף אחד אינו רוצה להיפגע – זה קורה. אתה עלול להיות הולך רגל, או נהג ברכב, או להפגע בתאונת עבודה. אז מה עושים?
בתאונות דרכים ישנן מס' פגיעות, אשר בעטיין הינך זכאי לפיצוי, מתוקף חוק "פיצויים לנפגעי תאונות דרכים", אשר מכונה גם "חוק הפיצויים" – ההתייחסות היא לשימוש או פגיעה ישירה, או ע"י צד שלישי מכלי רכב בעל מנוע. החוק מתייחס לתאונות דרכים, לא רק בדרך השכיחה אותה אנו מתארים לעצמנו, הוא מזכיר גם הגדרת של תאונת דרכים עקב התפוצצות של רכב, התדרדרות, פגיעה בירידה מהרכב ועוד. החוק מפרט את כל סוגי הרכב והפגיעות האפשריות, פיזית ו/או נפשית.
צריך לדעת, כי חוק הפיצויים הוא מאוד מורכב וביהמ"ש לא תמיד מעניק את אותו פירוש לאותו סעיף בחוק, בכל פס"ד, לכן אם נפגעתם בתאונת דרכים ואתם לא פנויים, לא מסוגלים או לא מעוניינים לבצע משא ומתן מול חברות הביטוח, מומלץ לגשת לעו"ד, שיבצע את כל המטלות וידאג כי תוכלו לקבל את מקסימום הפיצוי בגין תאונת דרכים, כפי המגיע לכם ולוא רק מעצם נסיונו וידיעתו את החוק.
ישנן גם תאונות דרכים, שמוגדרות בחוק כתאונות עבודה, למשל אם הרכב שבו נהגתם בזמן התאונה, היה רכב של המעביד. במקרה הזה, להבדיל מתאונות דרכים, אשר בהן מעורבת חב' הביטוח – גם המוסד לביטוח לאומי יהיה מעורב. היות וההגדרה היא תאונת עבודה, המוסד לביטוח לאומי לוקח חלק בתשלום הפיצוי, כמו גם חב' הביטוח.
בנוסף, לעניין המוסד לביטוח לאומי, צריך לזכור כי יש לפנות בהקדם האפשרי, היות וזמן הפניה הוא מוגבל ל-12 חודשים לאחר תאריך התאונה. אך עלייה וקוץ בה, הזהרו לא לפנות לביטוח לאומי מוקדם מדי, כי אז אתם עלולים להפסיד מהזכויות שלכם.
מורכב כבר נאמר. המסקנה היא שעדיף ב-2 המקרים, לפנות לעו"ד, שיעניק לכם ייעוץ לגבי החוקים, הנוהלים והדרך הטובה ביותר עבורכם, לצאת נשכרים. עוה"ד יבצע את ההתדיינות מול החברות המבטחות ויותר מכך, הוא ישמור על הזכויות של הנפגע, לדוגמה: במידה והנפגע איבד את היכולת לעבוד, המוסד לביטוח לאומי יעניק לו פיצוי כספי חודשי, ע"ח הכספים העתידיים אותם הוא אמור לקבל. עובדה חשובה זו, כבר מזכה אותך במידע חשוב, עם ערך מוסף גבוה מאוד.
אם רעיון של תשלום שכ"ט מדאיג, אז תדעו כי לא משלמים לעו"ד כסף מראש, בנושאים של נזקי גוף. את שכה"ט שלו הוא גובה מהכספים שהוא ידאג שתקבל ובכל מקרה, שכה"ט של עורך הדין במסגרת נזקי גוף, קבוע בחוק.