פציעה כחלק משירות היא חוויה קשה וטראומטית, שיכולה להשפיע על הנפגע שנים רבות אחרי שקרתה. לא רבים מודעים לאפשרות להגיש תביעות נגד משרד הביטחון בגין אותה פציעה, ועל אפשרותם לקבל פיצויים.
מי יכול להגיש תביעות נגד משרד הביטחון? תביעות נגד משרב הביטחון יכול להגיש כל מי שנפגע בזמן שירותו במסגרת משרד הביטחון.
התביעה אותה מגישים היא תביעה בשל הפגיעות שנגרמו לו. בחלק מהמקרים, גם פגיעה שנגרמה למגיש התביעה בזמן חופשתו. אם מי שנפגע בזמן שירותו מת בעקבות הפציעה, רשאים
בן/ בת הזוג, הילדים שלו או ההורים שלו להגיש תביעה בשמו ולזכות בפיצויים.
שלבי הגשת התביעה
כדי שיגדל הסיכוי אשר תביעות נגד משרד הביטחון יתקבלו, יש לעקוב אחר השלבים הבאים: עדיף להגיש את התביעה עד מקסימום שלוש שנים לאחר שהתובע השתחרר משירות.מיד כאשר התאונה מתרחשת הנפגע צריך לדווח לממונים עליו.
עליו לפנות מיד לקבלת טיפול רפואי. הקצין האחראי צריך למלא דו"ח פציעה שיכיל את הפרטים המדויקים. את כל המידע לגבי התאונה, הפגיעה והטיפול הרפואי כולל עדויות, מידע לגבי טיפולים, דו"ח אשפוז וראיות כמו צילומים וכו' צריך למסור לעורך דין.
חשוב מאוד למלא אחר הכללים הללו. את המסמכים מוסר עורך הדין לקצין התגמולים. למעשה זוהי הגשה של תביעת "הכרה בזכות".
עם קבלת התביעה, התובע יתבקש לעמוד בפני וועדה רפואית. הוועדה הרפואית היא שתחליט אם נגרמה לתובע פציעה או נכות בשל הפגיעה, ואת דרגת החומרה של הפגיעה. אם החלטת הוועדה היא שאין קשר בין הפציעה לתאונה, ניתן לערער.
פיצויים
הפיצויים של תביעות נגד משרד הביטחון תלויים ברמת הפגיעה כפי שהוחלטה על ידי הוועדה הרפואית. ככל שחורת הפציעה גדולה יותר וככל שאחוזי הנכות גבוהים יותר, כך שיעור הפיצויים יגדל. מתחת לסף מסוים של אחוזי נכות אין התובע זכאי לפיצויים כלל.
אם אחוזי הנכות שנקבעו הם בשיעור גבוה יותר התובע יוכל לקבל פיצויים חד פעמיים והטבות כלשהן. כששיעור אחוזי הנכות עובר סף נוסף, התובע של תביעות נגד משרד הביטחון יקבל קצבת נכות חודשית והטבות.