חתן ששילם באמצעות צ'קים לנושים, נרקומן שזייף את חתימתה של קשישה, עבריין שהשתמש בשם אברג'יל כדי לפדות צ'קים, או נוכלת ששילמה למוביל באמצעות צ'קים חוזרים, כל אלו ואחרים הם סיפורי צ'קים מרתקים מחד עצובים מאידך, ומתרחשים לא מעט בארצנו הקטנה.
במאמר זה נתאר מספר סיפורי צ'קים חשובים, אשר כל שנותר לנו לעשות, בדיעבד, הוא, ללמוד את לקחיהם.
סיפור חתונה 1 - סמים ונושים
צ'קים בסך 80 אלף ₪, אשר נמסרו לחתן קרוב ליום החתונה, הוסבו לנושים ללא ידיעת הכלה. כאשר הכלה דרשה מאותו חתן את החזרת הסכום, הוא ציין כי הצ'קים אינם ברשותו וכי הועברו לנושים לצורך תשלום חובות ישנים, עקב עבירות כספים וסמים.
החתונה בוטלה, כמובן, ועל החשוד נאסר להיפגש עם התובעת.
כיצד ניתן להימנע ממקרים שכאלו?
1. בעלי צ'קים: כאשר אתם נותנים צ'קים במתנה, דאגו לציין כי הם למוטב בלבד וכי לא ניתן לסחור בהם, במיוחד כאשר מדובר בסכומי כסף גדולים במיוחד.
2. כלה יקרה: להבא, בדקי היטב בציציותיו של בן הזוג, וכאשר מדובר בכסף, אל תהססי לשאול ולחקור על עברו.
סיפור חתונה 2 - צ'קים אכילים
שלושה שודדים מאזור רחובות, עמדו וחיכו ליד רמזור מרכזי עד שרכב חתונה של זוג שנישא באותו ערב, יגיע. משהרכב הגיע, נצמדו אליו השודדים, והמתינו לשעת כושר, אשר לא איחרה לבוא. כאשר הרכב נעצר, קפץ אחד השודדים, פתח את דלת הרכב האחורית ונמלט משם עם שקית גדולה וכבדה בידיו.
מה רבה הייתה פליאתם של אותם שודדים חצופים, עת פתחו את השקית וגילו שהיא מלאה באוכל אשר נותר מיום החתונה. למרות שלא נגנבו צ'קים, המשטרה מחפשת אחר השודדים בחשש שמא יבחרו לפעול שוב באותה צורה.
כיצד ניתן להימנע ממקרים שכאלו?
1. מומלץ להשתמש בשירותיו של מאבטח שישמור על תיבת הצ'קים ביום החתונה, ויוודא את הכנסתה לרכב.
2. בסיום החתונה, וודאו שדלתות הרכב נעולות, ואל תהססו להתלונן במשטרה על כל רכב חשוד.
סיפור חתונה 3 - צ'קים מראש
סיפורן של שתי כלות ממרכז הארץ מתחיל בחלום ילדות על שמלת כלולות מרהיבה, השתיים, כל אחת מהן בנפרד, פנו למעצבת שמלות יוקרתית, עליה שמעו לא מעט המלצות. אותה מעצבת, שדרשה את תשלום הצ'קים מראש, הבטיחה כי כל דרישותיהן של הכלות תתמלאנה בצורה הטובה ביותר.
כגודל הציפיות כן גודל האכזבות, מיד לאחר שהעבירו למעצבת מספר צ'קים שיכסו את עלות הנדרשת, המעצבת החלה לעכב מפגשי מדידות, וסירבה לבקשת הכלות לשנות ולהתאים את השמלה לדרישתן המקורית.
כשאחד הצ'קים, על סך 1600 ש"ח, כבר הופקד, אחת הכלות פנתה למעצבת וביקשה להחזיר לה את הצ'קים שנותרו, כיוון וכבר מצאה שמלה שתהלום אותה, אך, המעצבת סירבה לבקשה וטענה להפרת חוזה. לכלה האחרת, שאף סבלה מיחס מחפיר במיוחד, נקרעה השמלה ביום הצילומים ממש בסמוך לשעת החופה.
כיצד ניתן להימנע ממקרים שכאלו?
1. בין אם מדובר במעצבת שמלות כלה, באינסטלאטור או אדריכל, כאשר מדובר בשירות או עבודה שלא מתבצעת באופן מידי, אין לתת צ'קים מראש לאף בעל מקצוע, יש לציין על גבי הצ'קים כי תאריך פירעון יהיה מספר ימים לאחר ביצוע העבודה.
2. זכרו כי גם בעל המקצוע חושש לעבוד ללא תמורה, לכן, במידה ובעל המקצוע דורש סכום כלשהו מראש על עבודתו, הבינו זאת, שלמו לו באמצעות צ'ק אחד מידי, ובאמצעות צ'קים נוספים במועד פירעון עתידי.
3. ביטול צ'קים לא מקובל על פי חוק. מחזיק הצ'ק עלול לתבוע אתכם במידה והצ'ק שבידו בוטל, לכן, חיתמו על חוזה ברור, המפרט את תנאי העסקה שלכם, והמאפשר ביטול עסקה (וביטול צ'קים) במידה והשירות לא התבצע במלואו.
עוד סיפורים מעניינים במאמר הבא: צ'קים ואנקדוטות חדשותיות- ב'.