פונדו שוקולד - כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול
אתם מוזמנים לקרוא את המאמר ולגלות כל מה שרציתם לדעת על פונדו שוקולד בהמשך המאמר הגשנו מספר מתכונים. בוודאי תמצאו שם מתכון פונדו שוקולד כלבבכם!
חלק א' - היתרונות של פונדו שוקולד
פונדו שוקולד (בצרפתית המילה "פונדו" פירושה "מומס") הוא כלי שבדר"כ מעוצב כסיר קטן מפלדת אל חלד, פונדו השוקולד
יושב על פתיליה או נר הדואגים לשמור על חום השוקולד.
פונדו שוקולד מוגדר כאטרקציה נפלאה לכל אוהבי המתוקים מכמה סיבות:
1) את השוקולד ניתן להכין במגוון סגנונות ומתוכנים (בהמשך הדף הגשנו מספר מתכוני פונדו שוקולד).
2) פונדו שוקולד הוא קל להכנה ומשמש כפינוק מושלם ומהיר עבור האורחים.
3) דרך ההגשה שלו, בדר"כ במרכז השולחן - עוזרת לאינטראקציה בין המוזמנים.
4) שיטת חימומו של פונדו שוקולד , עם הפתיליה או הנר הדולקים מתחתיו, מעניינת יותר מצורות החימום
הסטנדרטיות.
חלק ב' - הכיבוד
ניתן לטבול ב-פונדו שוקולד אינספור סוגי כיבוד ומזון:
פירות: בננה, תפוח, אגס, ענבים, אבטיח, מלון, תות, אפרסק, תפוז ועוד.
ממתקים: כל סוגי הממתקים הולכים נהדר עם פונדו השוקולד. הממתק הנפוץ ביותר הוא כמובן המרשמלו.
עוגיות ועוגות: גם עוגיות ועוגות הולכות נהדר עם השוקולד, בתנאי שהן מתוקות וקשות מכיוון שעוגיות ועוגות פירורים נוטות להתפרק מיד במגע עם פונדו שוקולד והדבר לא מומלץ.
חלק ג' - מתכון פונדו שוקולד
מתכון פונדו שוקולד מס' 1 - חומרים ל-6 סועדים:
200 גרם שוקולד מריר
1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
כיבוד הנ"ל בסעיף ב' של המאמר
מתכון פונדו שוקולד מס' 1 - אופן ההכנה:
1) מניחים את כל החומרים בכלי פונדו השוקולד ומחממים על אש קטנה תוך בחישה דחופה עד שהשוקולד
נמס לחלוטין. (היזהרו מלחמם את השוקולד יתר על המידה ובעוצמה גבוהה מכיוון שהדבר יביא לשריפתו).
2) טובלים את הכיבוד בפונדו שוקולד ומלקקים את האצבעות!
מתכון פונדו שוקולד מס' 2 - חומרים ל-12 סועדים:
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב
2 מכלים שמנת מתוקה
1/4 כפית מלח
2-3 כפיות ליקר (לא חובה)
כיבוד הנ"ל בסעיף ב' של המאמר
מתכון פונדו שוקולד מס' 2 - אופן ההכנה:
1) מביאים את השמנת עם המלח לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.
2) טובלים את הכיבוד בפונדו שוקולד ומלקקים את האצבעות!
מתכון פונדו שוקולד מס' 3 - חומרים ל-4 סועדים:
100 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמנת מתוקה
2.5 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
3 כפות ליקר
1 כף ברנדי
1 כף קורנפלור
4 כפות חלב
כיבוד הנ"ל בסעיף ב' של המאמר
מתכון פונדו שוקולד מס' 3 - אופן ההכנה:
1) מחממים ומערבבים את כל המרכיבים על אש נמוכה למעט השוקולד, 4 כפות החלב, הקורנפלור והפירות.
2) כשהתערובת מתחילה לבעבע יש לשבור את השוקולד לחתיכות קטנות הישר לתוך הסיר ולערבב עד להמסתו
של השוקולד.
3) מערבבים את הקורנפלור עם 4 כפות החלב בכלי נפרד (בלי שום קשר לחצי כוס החלב הראשונה), מוסיפים
לתערובת ובוחשים.
4) מעבירים את התערובת לכלי פונדו שוקולד ונהנים!
מתכון פונדו שוקולד מס' 4 - חומרים ל-6 סועדים:
250 גרם שוקולד מריר
1 מכל שמנת מתוקה
1 כף קפה נמס
1/4 כוס ליקר
כיבוד הנ"ל בסעיף ב' של המאמר
מתכון פונדו שוקולד מס' 4 - אופן ההכנה:
1) מרתיחים את השמנת וממיסים את ה-שוקולד בתוכה.
2) מוסיפים את הקפה והליקר ומערבבים.
3) מעבירים את התערובת לכלי פונדו שוקולד ומגישים!
זהו, מקווים שנהנתם והחכמתם, רק דבר אחרון:
מומלץ לשלב עם פונדו השוקולד מפלי שוקולד לשם העצמת החוויה!