מפלי שוקולד / מזרקות שוקולד הם אטרקציה מדהימה המתאימה לכל אירוע!
חתונות, בר/בת מצוות, בריתות, ימי הולדת, אירועי קד\\\"מ, אירועי חברה, אירועים ביתיים, מסיבות ועוד.
מתעניינים ורוצים ללמוד קצת על מפלי שוקולד?
במאמר הבא אלמד אתכם כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול (-:
חלק א\\\' - סוגים נפוצים
ניתן למצוא מגוון סוגים וגדלים של מפלי שוקולד / מזרקות שוקולד :
מפל שוקולד / מזרקת שוקולד בגודל סטנדרטי - גובה 40 ס\\\"מ, רוחב 20 ס\\\"מ, הספק W340
מפל שוקולד / מזרקת שוקולד בגודל גדול - גובה 87 ס\\\"מ, רוחב 38 ס\\\"מ, הספק W1120
מפל שוקולד / מזרקת שוקולד בגודל הענק - גובה 112 ס\\\"מ, רוחב 42 ס\\\"מ, הספק W1340
לכל מפלי השוקולד / מזרקות השוקולד מתח זהה - V220 והם מתחברים לשקע חשמל רגיל.
ככל שהמפל יותר גדול, גוף החימום שלו גדול יותר ולכן הוא צורך יותר חשמל.
חלק ב\\\' - השוקולד
ניתן לשלב ב-מפלי שוקולד / מזרקות שוקולד סוגי שוקולד רבים ומגוונים.
השוקולד הנפוץ ביותר המשתלב עם מפלי שוקולד / מזרקות שוקולד הוא השוקולד המריר (שוקולד בלגי הוא הנפוץ ביותר)
ומכמה סיבות:
1) ברוב האירועים והשמחות משלבים בשר כחלק מהתפריט ושמירה על הכשרות היא מעלה עליונה עבורנו ב-idan\\\'s ועבור הגנים ואולמות האירועים.
2) השוקולד הבלגי איכותי הרבה יותר מהשוקולדים המרירים הנפוצים בחנויות מכיוון
שהוא מכיל הרבה יותר מוצקי קקאו (55%-90%), כמובן שככל שהשוקולד מכיל
פחות מוצקי קקאו הוא פחות \\\"כבד\\\".
3) בעבר נערכו סקרים בנושא וחוץ מהילדים (אלא מה (-: ) רוב בני האדם מעדיפים
שוקולד מריר.
4) השוקולד המריר עמיד יותר ומתקלקל פחות.
יש להיזהר במיוחד מחימום יתר של השוקולד כי הדבר יביא לשריפתו! הבעיה בשוקולד שגם אם 300 גרם מתוך 1 ק\\\"ג נשרף, הטעם הרע עובר לכל שאר השוקולד.
לכן, מומלץ להמיס את השוקולד בצלחת אותה מניחים בסיר עם מים על אש קטנה, בצורה זו אין מגע ישיר בין הסיר והשוקולד והסיכויים לשרוף אותו פוחתים משמעותית.
בנוסף ניתן לשלב עם מפלי שוקולד / מזרקות שוקולד גם את השוקולד החלבי האהוב על הילדים וגם שוקולד לבן שבדר\\\"כ מגיע פרווה אך ניתן למצוא גם שוקולד לבן בלגי חלבי נדיר בטעמו.
כתוספת, ניתן לשלב בשוקולד חומרים נוספים כמו חלב סויה וניל (פרווה), שמנת מתוקה (חלבי), אלכוהול (לא באירועים לילדים) ועוד.
חלק ג\\\' - הכיבוד
ניתן לטבול ב-מפלי שוקולד / מזרקות שוקולד אינספור סוגי כיבוד ומזון:
פירות :
1) בננה - בננה היא הפרי המושלם שהולך עם השוקולד, היא מתוקה וקלה ללעיסה, החיסרון הוא שהבננה משחירה מהר כאשר היא עומדת בחוץ. הפתרון לכך הוא השארתה בקליפתה ממש עד לרגע הטבילה - אז חותכים אותה, משפדים אותה,
טובלים ומתענגים.
2) תפוח - התפוח הולך נהדר עם השוקולד, כאשר מגישים לילדים יש להקפיד שהתפוח חתוך לחתיכות קטנות.
3) אגס - נפלא עם השוקולד, נימוח וקל ללעיסה.
4) ענבים - טעימים וצבעוניים, מתאימים מאוד בעונה.
5) אבטיח - פרי עונתי מדהים שהולך עם שוקולד לא פחות מגבינה בולגרית.
6) מלון - פרי עונתי מדהים שהולך עם השוקולד.
7) תות - מ-ד-ה-י-ם, טעים, צבעוני ומטריף!
8) אפרסק - ככל שהאפרסק קשה יותר כך הוא משתלב טוב יותר עם השוקולד.
9) תפוז - תפוז חמצמץ במקצת יספק לטעמו של השוקולד צבע מעניין.
10) כמובן שגם פירות נוספים הולכים עם השוקולד אך הם פחות נפוצים.
ממתקים :
כל סוגי הממתקים הולכים נהדר עם השוקולד. הממתק הנפוץ ביותר הוא כמובן המרשמלו, שריפה קלה של המרשמלו לפני הטבילה מעניקה לו טעם מעניין ומיוחד (יש לקחת בחשבון שלא כולם אוהבים אותו שרוף).
במבה, למרות שנשמע שהיא לא, הולכת גם כן עם מפלי שוקולד / מזרקות שוקולד , השילוב של המתוק-מלוח מעניין לחיך כמו אבטיח עם גבינה בולגרית.
מומלץ לשפד מספר סוגים של ממתקים על אותו השיפוד וכך המוזמנים מקבלים טעם שונה ומיוחד מכל ממתק.
עוגיות ועוגות :
גם עוגיות ועוגות הולכות נהדר עם השוקולד, בתנאי שהן מתוקות וקשות מכיוון שעוגיות ועוגות פירורים נוטות להתפרק מיד במגע עם מפלי שוקולד / מזרקות שוקולד והדבר לא מומלץ.
עוגיות מלוחות לא מומלצות לטבילה ב-שוקולד.
עוגות גבינה לא מומלצות לטבילה בשוקולד.
גלידות :
הגלידות המתוקות הולכות נהדר עם מפלי שוקולד / מזרקות שוקולד!