מאת : מקס לבקובסקי
רבים מאמינים כי אומנויות הלחימה שמקורן במזרח הרחוק הגיעו רובן ככולן מיפן (כמו הג'ודו, הקראטה או הג'וג'יטסו) אך במקביל לכל אלה, צמחה גם בסין מסורת ענפה של אומנויות לחימה נפוצות, המוכרות לכולנו בעולם המערבי – כאשר המוכרת שבהם היא אומנות הקונג-פו.
* המונח "קונג פו" מבוטא בסין "גונג פו" ומהווה למעשה שם כולל למגוון אומנויות הלחימה הסיניות ולא רק לתורה אחת. השימוש במושג "קונג פו" בעולם המערבי תפס תאוצה, עם שגשוגם המתמשך של סרטיו של ברוס לי. מי שנחשב במידה רבה ליורשו של ברוס לי – ג'ט לי - עושה שימוש נרחב בקונג פו במרבית הסרטים בהם הוא מופיע. אחד מסרטיו הראשונים של ג'ט לי – מקדש השאולין, עוסק במישרין בלוחמת הקונג-פו.
פירושן של המילים גונג פו אינו קשור במישרין לאומנויות לחימה, כי אם לתפיסה פילוסופית רחבה יותר – הגונג משמעו – עשייה מתמשכת, בעוד שמשמעו של הסימן פו הינו אדם. במילים אחרות – הגונג פו הינו מיומנות שנרכשת לאחר שהושקעו מאמצים רבים בלמידתה.
* אומנות הקונג פו שמה דגש הן על אימון חיצוני (תנועות ומהלכים בסיסיים) והן על אימון פנימי - עבודת הלב, הריכוז הנפשי וטוהר המחשבה. אימוני הקונג-פו כוללים איפוא מגוון רחב של תרגילי נשימה ומדיטציה, וזאת לצד השימוש בצ"י – אנרגית החיים, שמקוננת בכל אחד ואחד מאיתנו.
* במהלך קרבות הקונג-פו יכולים המתחרים לעשות שימוש הן בידיהם בלבד והן בכלי נשק שונים ובכלל זה גרזנים, חניתות וחרבות.
* בטרם יערוך מתאמן הקונג-פו קרב אימון עם חברו, יהיה עליו להתאמן בדרך כלל על בובת עץ המכונה "מוק יאן יונג". המוק יאן יונג נועד לדמות את תנועות הלא רצוניות של היריב ולמעשה לאפשר ללוחם המתאמן להתכונן בצורה טובה יותר לקרב.
* לאורך ההיסטוריה התפתח במנזר השאולין המפורסם שבסין, סוג מיוחד של קונג-פו המוכר כקונג פו השאולין, המהווה רק סוג אחד מאלפי סוגים של תורות לחימה המקובלות בסין. המנזר שהוקם במאה החמישית לספירה הפך לחממת גידול ענפה לנזירים לוחמים.
* בניגוד למה שניתן היה לצפות הרי שאלופי העולם בקונג-פו בשנים האחרונות, כלל לא מגיעים ממדינות המזרח הרחוק בכלל ומסין בפרט, כי אם ממדינות כמו טורקיה ואזרבייג'ן, המדינה שבשטחה נמצאת התאחדות הקונג-פו הבינלאומית.
מקס שפקס לבקובסקי הוא איש עסקים, יזם ומומחה לשיטות שיווק