מאת : מקס לבקובסקי
לרבים מאיתנו מזכירה המילה "קראטה" את הסרט האלמותי "קראטה קיד" בו מדריך מיסטר מיאגי את חניכו הצעיר דניאל. בפועל עם זאת, הקראטה הוא הרבה יותר מסתם עוד אומנות לחימה, כפי שתוכלו ללמוד מהמאמר שלפניכם.
* פירוש המילה קראטה ביפנית הינו יד ריקה (קארה = ריקה + טה = יד) – הסיבה לכך פשוטה. בניגוד ללא מעט אומנויות לחימה אחרות – פותחה תורת הקראטה לשם הגנה ולא לשם התקפה.
* במשך השנים נרשמו לא מעט קמפיינים שעיקרם בשכנוע הועד האולימפי להפוך את הקראטה לספורט אולימפי – עד כה ללא הצלחה. עד כה החליט הועד האולימפי על הפיכתם של הג'ודו, האגרוף הטקוואנדו כמקצועות אולימפיים לכל דבר.
* במהלך התמודדות הקראטה אסור לנעוץ ידיים בעיני היריב ו/או להכותו באיברי גוף חיוניים. המנצח בקרב הוא המתמודד אשר השיג את מספר הנקודות הגבוה ביותר בתום הקרב ו/או הראשון שצבר יתרון של שמונה נקודות.
* על פי נתונים שפירסם משרד החוץ היפני מספר תלמידי הקראטה עומד על לא פחות מ- 50 מיליון. נתונים אחרים אף מצביעים על שיעור גבוה יותר של מתאמנים.
* הגעתו של כל מתאמן קראטה חדש למתחם האימונים שלו (הדוג'ו) כרוכה בראש ובראשונה בקבלת כללי ההתנהגות והאתיים והמקצועיים שנקבעו במקום. ללא הסכמה והתחייבות מפורשים לא יוכל המתאמן להתחיל באימון. כללי הדוג'ו חלים על התלמיד גם מחוץ לאולם האימונים – דבר המחזק את התפיסה לפיה הקראטה הוא בראש ובראשונה תורה חינוכית ממדרגה ראשונה.
* מקורה של אומנות הקראטה הינה באי היפני אוקינאווה. לאחר כיבושו של האי על ידי צבא ארצות הברית בשנים הראשונות שלאחר מלחמת העולם השניה – הפך הקראטה לאחד מהעיסוקים הפופולרים ביותר בבסיסים האמריקאיים – וכתוצאה מכך גם בארצות הברית בתקופה מאוחרת יותר.
לקריאת מאמרים נוספים - מקס לבקבסקי
הפופולריות הגואה של ענף הקראטה בארצות הברית הביא לכך שלא מעט כוכבי בידור החלו לעסוק בו בגלוי. בין הכוכבים הללו ניתן למצוא את מלך הרוק אנד רול אלביס פרסלי ואישתו פרסיליה, כמו גם את השחקנית קורטני קוקס (מוניקה מהסדרה "חברים") – בעלת החגורה החומה.
מקס לבקובסקי הוא איש עסקים, יזם. מומחה לשיטות שיווק