נשים רבות עושות צילום ממוגרפיה בין אם יש חשד לממצא פתולוגי או כבדיקה שגרתית.חשיבותה של בדיקת ממוגרפיה אינה מוטלת בספק אבל גם רופאים יודו כי בדיקה זאת לא מראה תמיד במאה אחוז את התוצאות כהווייתן.
רשלנות רפואית- בדיקת הממוגרפיה
במקרים רבים גם כאשר יש למעשה ממצא פתולוגי ואילו הבדיקה מראה שהכול תקין אפילו בדיקת אולטרה סאונד שאמורה לתת חיזוק לבדיקה הממוגרפיה לא מראה תמיד את התוצאה. זאת בד"כ הטענה של הרופאים שמבצעים את הבדיקה כאשר מעלים בפניהם טענה של חוסר אבחון של סרטן השד במסגרת תביעת רשלנות רפואית.חשוב לדעת כי עוד לפני הליך של תביעה חשוב לבקש בדיקות ממוגרפיה נוספות אם יש חשש שהבדיקה לא הראתה את התוצאה,זה נכון רפואית וגם משפטית.
רשלנות רפואית-מקרים של חוסר אבחון
היו מקרים של נשים שעשו כמה בדיקות שקבעו שהמצב תקין, ואחרי שנתיים שלוש בכל זאת נמצא ממצא סרטני, והשנים בין המתנה בין הבדיקות גרמו להידרדרות במצב המחלה שהמפתח לריפויה הוא גילוי מוקדם. חוסר אבחון גרם להתפתחות המחלה שאפשר היה לטפל בה קודם בצורה מהירה יותר יעילה יותר ועם פחות תופעות לוואי.היו נשים שנאלצו לעבור כימותרפיה רק בגלל שהן הפסידו זמן בטיפול בגלל תוצאות שגויות של הבדיקות.
רשלנות רפואית -חוסר אבחון סרטן שד
מבחינה רפואית,ככל הנוגע לסרטן השד חוות דעת המומחים היא אחידה- ברוב המקרים שסרטן השד מתגלה בשלב מוקדם יש סיכוי גבוה לריפוי מושלם של המחלה, ברוב המקרים ניתן לגלות את הגוש הסרטני שהוא בהתחלת ההתפתחות שלו בעזרת בדיקה טובה,התערבות סרטן השד באבחון מוקדם הוא מסוגי הסרטן שסיכויי הריפוי בהם הוא הגבוה ביותר. ולעיקרון הרפואי הזה יש השלכה משפטית מכיוון שסיכויי ההחלמה הם גבוהים גילוי מוקדם בדיקות שמובילות לאי גילוי מוקדם הן בסיס ראשוני לטענת רשלנות רפואית.