בעקבות עתירתה של התנועה לחופש המידע, הורה ביהמ"ש לעניינים מנהליים בירושלים למשרד הבריאות לפרסם דו"ח הנוגע לפערים באיכות הטיפול הרפואי בין ארבעת קופות החולים הפועלות בישראל.
בשנת 2006 פרסם משרד הבריאות דו"ח שבו נבדקה איכות הטיפול הרפואי בישראל על סמך מידע שהתקבל מארבעת קופות החולים בארץ. בשנת 2007 ביקשה התנועה לחופש המידע ממשרד הבריאות להעביר לידה מידע המוצג בדו"ח בנוגע לפערים בקבלת שירותי רפואה בין קופות החולים השונות, ומשסורבה בטענה כי המידע חסוי, הגישה עתירה לקבלתו.
התנועה טענה, כי למידע תועלת ציבורית רבה, הן בנוגע לזכות לבריאות ולשוויון והן ברמה הצרכנית, שכן יאפשר לצרכנים לבחור בצורה מושכלת יותר לאיזה מהקופות השונות להצטרף.
משרד הבריאות וקופות החולים טענו, כי על המידע חל החיסיון הקבוע בחוק זכויות החולה, ובכל מקרה, המידע הספציפי אינו קיים, שכן טרם בוצע שקלול סטטיסטי של הנתונים, והודיע כי לאחר שיגיעו הנתונים הסטטיסטיים, יפרסמו.
נשיאת ביהמ"ש, השופטת מוסיה ארד קיבלה את העתירה לאחר שהחליטה, שהמידע המבוקש קיים ומצוי בידי משרד הבריאות, על אף שעדיין אינו מתוקנן, וכי כרשויות ציבוריות, קופות החולים אינן רשאיות להגביל העברת מידע חיוני לציבור.
עוד נקבע, כי המידע אינו חוסה תחת החיסיון הקבוע בחוק זכויות החולה. חיסיון זה, כך נקבע, הינו מרחיק לכת ומונע באופן מוחלט את גילוי המידע שעליו הוא חל ועל כן יש לפרשו בצמצום בכל הקשור למידע ציבורי חשוב. נפסק, כי משרד הבריאות לא הוכיח, כי המידע חוסה תחתיו, במיוחד כשכולם ידעו, שהמידע עשוי להיות מפורסם בשלב מסוים לציבור הרחב.
השופטת הוסיפה, כי אי ביצוע הפעולות הנדרשות לפרסום המידע בצורה מיטבית, אינו מצדיק את הסתרתו מהציבור וקבעה, כי על משרד הבריאות לדאוג לפרסם את המידע עד מרץ 2012, נוכח הסכמת התנועה לחופש המידע להמתין על מנת לאפשר שקלול הנתונים, אולם הזהירה, כי היה ולא יעמוד משרד הבריאות בזמנים, ייאלץ לפרסם את המידע במועד בכל מקרה.
בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, שירותי פוליגרף, רפואה משפטית ועוד.