מאמר זה מציג את נוהל הפעלה של משרד החינוך למתקנים מתנפחים נכון למרץ2008.
יד.שטח הסכנה- אותו אזור הנמצא בקרבת מתקן השעשועים שחל איסור להימצא בתוכו כל עוד מתקן השעשועים נמצא בתנועה או בפעולה. שטח הסכנה יגודר בדרך המונעת כניסה אליו וישולט בדרך המתריעה אודות הסכנה הכרוכה בהימצאות בתוכו.
5. הסמכות
ההסמכה הנדרשת למנהל אתר מתקנים מתנפחים:
א. מנהל האתר הוא הגורם המרכזי בניהול הבטיחות באירוע עם מתקנים מתנפחים. על כן הוא חייב בהכשרה מתאימה ועליו לשאת תעודה המעידה על הכשרתו.
ב. ההכשרה תתבצע על ידי גוף הדרכה המכשיר את מנהלי האתרים של המתקנים המתנפחים ומעניק תעודת הכשרה ובהם הפירוט של הנושאים שנלמדו.
ג. בנוסף על הכשרתו זו, חייב מנהל אתר מתקנים מתנפחים, לעבור הכשרה כמגיש עזרה ראשונה ולשאת תעודה מתאימה ותקפה, המעידה על כך שמבצע רענון אחת לשנתיים. במידה ואיננו מוכשר כמגיש עזרה ראשונה, באתר יהיה מגיש עזרה ראשונה.
6. רישיון עסק
א. חובת רישיון העסק תחול ממרץ 2009 לשם התארגנות כללית של מפעילי מתקנים מתנפחים בכל הארץ.
ב. בעל המתקן יחזיק רישיון עסק להפעלת מתקנים מתנפחים מאותה רשות שבה נמצא העסק שלו.
ג. רישוי העסק שיש בידי המפעיל תקף גם ברשויות אחרות שבו הוא מפעיל את מתקניו.
ד. רישוי העסק ניתן בגין עמידה של המפעיל בנוהל זה שאומץ על ידי משרד הפנים ומסדיר את סידורי הבטיחות המחייבים את המפעיל.
7. סוגי הבדיקות והאישורים למתקנים מתנפחים:
א. בדיקה ראשונית – מבוצעת על ידי גוף בודק. בבדיקה זו נבדק התכנון ההנדסי של המתקן, והתאמתו לפעילות הנדרשת. הבדיקה כוללת את כל הפרמטרים של המתקן, וכן מגדירה את מגבלות השימוש ובטיחות המתקן.
ב. בדיקה שנתית – מבוצעת על ידי גוף בודק. בדיקה זו עוסקת בהיבטי תחזוקה ובטיחות של המתקן. בין היתר כוללת הבדיקה את תקינות היריעה, התפרים של היריעות, אביזרי העזר – ידיות, סולמות, חבלים, סרטים, נקודות העיגון של המתקן וכדומה.
ג. בדיקה לפני הפעלה על ידי מנהל האתר– בדיקה זו מבוצעת על ידי מנהל האתר למתקנים מתנפחים,
ד. בדיקה על ידי בודק חיצוני – מומלץ כי באתר מעל 6 מתקנים, תבוצע בדיקה בשטח על ידי יועץ בטיחות בעל ניסיון בבדיקת מתקנים מתנפחים, הבדיקה כוללת את כל חלקי המתקן ואת אופן ההתקנה שלהם באתר.
המאמר פורסם בחסות - הופלך – מתנפחים מצחוק
מתנפחים להשכרה מתל אביב ונס ציונה