יום ההולדת מתקרב ואתם כבר מתעייפים רק מהמחשבה על כמות הזמן והאנרגיה שההכנות והאירוע עצמו יגבו מכם. הרבה מאיתנו רוצים לפשט את האירוע ולעשות משהו מצומצם, לא המוני, לא מנקר עיניים, מהנה לילדים ורצוי גם במחיר סביר.
אחד הפתרונות המקובלים הוא לקיים את האירוע מחוץ לבית. לרוב בוחרים בגינה ציבורית או בפארק רחב ידיים. לחלקינו אין ברירה מאחר ואנו גרים בדירה ללא חצר ולאלו מאיתנו שיש בית פרטי לפעמים מתחשק להשאיר מחוץ לבית את כל הלכלוך והבלגן שבאים עם אירוע יום ההולדת.כך או אחרת החלטנו לקיים את יום ההולדת מחוץ לבית ויחד עם החלטה זו מגיע הרגע שבו אנחנו מבינים שצריך לחשוב מאיפה מביאים חשמל.
במידה והחלטתם לשכור מפעיל לאירוע , ייתכן שיש לו פתרון עצמאי לטובת הציוד שהוא מביא איתו, בין אם זה מתנפחים, מערכת הגברה או כל ציוד אחר. במקרה כזה הבעיה עדיין קיימת מאחר וייתכן והרתיח מים לשתייה חמה, להשמיע שירים ואולי אפילו להתקין אמצעי תאורה לאלו שמתכננים אירוע אחה"צ שעלול להיכנס לשעות החשיכה. ייתכן שאפילו החלטתם לשכור מתנפחים (באיסוף עצמי) ועבורם גם צריך חשמל. אז מה עושים? הפתרון הוא להשכיר גנראטור לאירוע אולם השאלה היא איזה? וגם אחרי שהבנו איזה, עדיין ישנם מספר דגשים שכדי לזכור במקרה כזה בכדי לא להיות מופתעים באירוע.
בשוק קיימים מגוון סוגים של גנראטורים ואין הכוונה להיכנס במאמר זה לסקירה מקצועית של כל סוג וסוג, יתרונות וחסרונות וכו', פשוט לא צריך. מה שכן צריך זה להבין מהם הצרכים שלכם לאירוע בנושא חשמל ולדעת לשאול במעמד השכרת הגנראטור, או השאלתו מחבר , האם הוא עונה לצרכים שלכם.
הדבר הראשון והחשוב ביותר שאתם צריכים לשאול את עצמכם הוא "כמה חשמל אנחנו צריכים?". חשמל נמדד ביחידות הספק הנקראות וואט. לדוגמא, קומקום חשמלי סטנדרטי צורך כ – 1500 וואט. ז"א שבמשך כל זמן עבודתו (נניח 4 דקות להרתיח 3 כוסות) הוא בממוצע צורך 1500 וואט. אגב, יש האומרים 1.5 קילו וואט שזה בעצם אותו הדבר. על כל מכשיר חשמלי מופיעה מדבקה, או חריטה, עם הנתונים המאפיינים אותו: עמידה בתקינה הנדרשת, צריכת הזרם וסוג מתח הרשת איתו הוא עובד, ההספק החשמלי אותו הוא צורך ועוד... כך שפשוט צריך לחשוב אילו מכשירים חשמליים תרצו להפעיל באירוע, לבדוק מהי צריכת החשמל שלהם ולסכום ביחד במקרה שתרצו להפעילם בו זמנית או לקחת את הגבוה מביניהם במידה ותפעילו כל אחד בנפרד. המספר שקיבלתם הוא ההספק החשמלי שתצטרכו באירוע. נניח שאתם מתכננים באירוע להשתמש בקומקום חשמלי (1500 וואט),נגן שירים (300 וואט) ומתנפח שהשכרתם (700 וואט). סה"כ תצטרכו 2500 וואט במהלך האירוע ולכן תצטרכו לשכור גנראטור של לפחות 2500 וואט.
אז אחרי שבדקתם וחישבתם כמה חשמל אתם צריכים. עכשיו צריך לבחור גנראטור. 2 שאלות בלבד עליכם לשאול את עצמכם:
1. מהו גודל הגנראטור שאנחנו צריכים לאירוע – לכך כבר יש לנו תשובה = 2500 וואט במקרה של הדוגמא הקודמת.
2. האם אנחנו צריכים גנראטור עם מייצב מתח – ובכן, מייצב מתח זהו רכיב שקיים בחלק מהגנראטורים ותפקידו להקפיד שהמתח החשמלי שהגנראטור מוציא הוא יציב וללא קפיצות. המכשירים בארץ צריכים מתח של 220 וולט ובמידה ויקבלו מתח אחר הם עלולים להינזק.הדבר נכון למכשירים עם אלקטרוניקה רגישה בלבד כמו מחשבים ניידים, מטענים לפלאפון אולם אין הדבר נכון לגבי מתנפחים, קומקום חשמלי, נורות וכדומה. ולכן, אם אתם לא מחברים מכשיר רגיש, לא משנה לכם אם יש או אין לגנראטור מייצב מתח. חשוב לציין כי אין הבדל במחיר ההשכרה.
בחלק השני של המדריך נפרט אילו שאלות כדאי לכם לשאול את בעל העסק ממנו החלטתם לשכור גנראטור בכדי לוודא שאכן המוצר שלו מתאים לכם ולאירוע ובנוסף נסקור את העלויות הכרוכות בהשכרת גנראטור.