יקב צרעה מציג יינות חדשים: גוורצטרמינר 2010 והרי יהודה 2009
מאת שף אלון גונן .
בשבוע שעבר הוזמנתי לטעימות המנות החדשות של מסעדת 2C במגדלי עזריאלי, בראשות השף ארתור בילדר.
המסעדה ממוקמת בקומה ה- 49, והנה אחת המסעדות הטובות הכשרות והיפות ביותר בתל אביב.
תפריט הקיץ שנטעם היה מרענן, טרי ועכשווי. לצד המנות שהוגשו חיכתה לנו הפתעה. לשולחן הוגשו עם המנות שני יינות חדשים שטרם הושקו, של היינן ערן פיק מיקב צרעה.
גוורצטרמינר 2010 שורש לבן
יין גוורצטרמינר יבש. צבעו זהב קש, צלול ובוהק. הארומות הבוקעות מהיין הן של דבש. ליין הוספו 15 אחוזי ענבי שרדונה, שהעניקו לו גם ריח של פירות טרופיים קלילים. הוספת השרדונה לגוורצטרמינר היא חשיבה קצת שונה. מצד אחד ענבי הגוורצטרמינר ייחודיים בטעמם ובמתיקותם, ואי אפשר לטעות בהם. מצד שני הם לא אוהבים לקבל לתוכם תוספות כאלו או אחרות, ורוב היקבים לא מעניקים ליין תוספת כאשר עושים גוורץ זני.
ערן פיק, שחלקת השרדונה שלו סופגת המון גיר ומינרלים מהרי יהודה, העניק לגוורץ המתקתק חומציות נפלאה, מרעננת ופריכה על ידי הוספת השרדונה.
התקבל יין מאוזן להפליא. ללא מתיקות של יין קינוח, והיין קיבל גוף טוב ויציב.
הגוורץ של צרעה הוא יין יבש בעל יכולת התמודדות עם מאכלים עתירי חמאה, פירות ים ואפילו בשרים טובים.
ללא ספק יין קייצי משובח.
מחיר לצרכן 100 ₪
הרי יהודה 2009
בלנד של72% קברנה סוביניון, 18% מרלו, 10% סירה.
צבע היין אדום רובי, עמוק ובוהק. ריחות צעירים של פירות שחורים עם עשבי תיבול טריים ומעט מרווה. יש המון טעמי פלפל ליין. החמיצות שבו מרעננת, והעץ מורגש ומעניק גוף טוב ועפיצות מהנה בחלל הפה. היין מאוד חמאתי בבליעה, ויש אפטר טייסט נפלא של פירות.
הסירה העניק ליין טעמים נפלאים ומיוחדים, והוא מחבר בין שני הזנים האצילים הנוספים שיש ביין. גם כאן ערן פיק החליט על הסירה כתוספת תיבול מאוד מעניינת.
לדעתי היין צעיר מדי לשתייה, וחובבי היין ייהנו ממנו עוד חצי שנה. זה יין שלדעתי יתיישן נפלא בבקבוק בגלל האיזון הטוב של החמיצות והגוף. היין נטעם לאחר שלושה ימים כשהיה פתוח והחוויה הייתה עצומה.
שאפו ליינן.
www.adomolavan.co.il