מהפיכה דיגיטאלית, תועלת מקסימאלית
בעשור האחרון המסחר האלקטרוני מגלגל ברחבי העולם מחזור של מיליארדי דולרים מידי שנה, וכל הצדדים מרוויחים: הקונה יכול לחפש ולקנות מוצרים מבלי לצאת מהבית במחירים משתלמים, והעסק חוסך עלויות של מקום וכוח אדם. האינטראקציה בין הקונה למוכר מתאפשרת הודות לאמצעי אבטחה מתקדמים כגון טכנולוגית ה SSL, המאפשרת קנייה מאובטחת ברשת. בשורות הבאות ננסה להבין כיצד אפשר להעביר גם מסמכים חתומים בצורה אלקטרונית ולחסוך זמן וכסף?
חתימה דיגיטלית – מה זה אומר?
סריקת מסמכים כבר הפכה לחלק בלתי נפרד מהמציאות הדיגיטלית. לכן השאלה המתבקשת היא מדוע אי אפשר לשלוח מסמכים חתומים כמו ששולחים מסמכים "רגילים" באינטרנט? כאשר אדם חותם בצורה פיזית על מסמך, ניתן לומר בוודאות שהוא זה שחתם על מסמך. לעומת זאת כאשר מסמך מועבר בצורה אלקטרונית, אי אפשר לומר בוודאות מי חתום עליו. אז מה זו חתימה דיגיטלית? באמצעותה מפזרים את הערפל שיוצרת האנונימיות של הרשת: חתימה דיגיטלית היא כלי המאפשר זיהוי וודאי של שולח המסמך. פריצת דרך טכנולוגית זו סללה את הדרך להפיכתה של חתימה דיגיטלית לראיה קבילה בבית משפט, ולשליחה בטוחה של מסמכים באמצעות הרשת. מהם היתרונות של חתימה דיגיטלית?
חתימה דיגיטלית – מה יוצא לי מזה?
לחתימה דיגיטאלית שימושים אינסופיים כמעט. למשל, באמצעות חתימה דיגיטלית אפשר לשלוח ללקוחות חשבוניות באמצעות המייל. כך אפשר לחסוך הוצאות רבות על נייר, דיו שליחה בדואר – ובאותה נשימה לדאוג לאיכות הסביבה. שימושים אפשריים נוספים הם שליחת מרשמים חתומים שיחסכו לחולים את הצורך להגיע לקופת חולים, הגשת דו"חות שונים לרשות המיסים והעברת סוגים נוספים של מסמכים חתומים, אותם אפשר לשמור בתוך ארכיון דיגיטלי. מה צריך לעשות כדי להשתמש בחתימה דיגיטלית?
חתימה דיגיטלית – איך מתחילים?
חתימה דיגיטאלית היא למעשה תעודה אלקטרונית המאשרת את זהות השולח, ומונפקת על ידי גורם מאשר, שתפקידו לאמת את זהות הגוף המבקש באמצעים שונים. הגורם המאשר בישראל היא חברת קומסיין. בשלב הבא מונפקת חתימה דיגיטלית המשמשת כמעין תעודת זהות אלקטרונית. חתימה דיגיטלית מאפשרת לוודא את זהות השולח מחד, ופתיחת המסמך על ידי הנמען אליו הוא מיועד מאידך.
רוצים לחסוך לארגון זמן וכסף? השתמשו בחתימה דיגיטלית – החותמת שלכם להצלחה!