אנו אולי לא מודעים לכך או חושבים על זה, אבל חיישנים, המכונים גם "רגשים", נמצאים בהרבה מאוד מקומות ובהרבה מאוד תחומים בחיי היום יום שלנו. החיישנים אלו למעשה רכיבים קטנים שביכולתם לחוש או להרגיש בנתונים פיזיים מסוימים, ולהמיר את הנתונים הלוו לכדי אות, סימן או צליל. חיישן הוא למעשה רכיב הממיר ערכים פיזיקליים לאותות חשמליים או לתנועה מכנית. כיום, כמעט בכל מערכת אלקטרונית או מכנית קיימים חיישנים, והם חלק בלתי נפרד מהמכונה. החיישנים מאפשרים למכונה או למערכת האלקטרונית לחוש בתנאים הפיזיים הקיימים, ובאמצעות מערכת הבקרה, המערכת או המכונה יודעת לבצע פעולות בהתאם למה שהחיישנים חשים.
בחיישנים יש שימוש במערכות ובתחומים שונים, והם מסוגלים לזהות אנרגיות שונות או נגזרות שלהן, כמו: חום, קור, קול, מגע ועוד. את החיישנים ניתן לחלק לשתי קטגוריות עיקריות: הקטגוריה הראשונה היא קבוצת החיישנים האקטיביים אשר פולטים אנרגיה ולאחר מכן קולטים את ההחזר שלה. הקטגוריה השנייה היא קבוצת החיישנים הפאסיביים אשר מודדים אנרגיה קיימת.
הדוגמה הכי נוחה להדגמת חיישנים זהו גוף האדם. גוף האדם הוא מכונה שעמוסה בחיישנים, כמו: חיישני טמפרטורה, חיישני אור, חיישני לחץ, חיישני ריח, חיישני איזון, חיישני קול, חיישני מגע ועוד. החיישנים בגוף האדם מרגישים, כל אחד על פי המנגנון שלו, את הנתונים והאנרגיות המתקבלות (בין אם זה חום, קור, מגע, רעש וכדומה), והם מתרגמים את הנתונים שהם מקבלים לכדי אותות חשמליים שעוברים דרך מערכת העצבים אל המוח. המוח מנתח את המידע שהוא מקבל, ובהתאם שולח לשאר האיברים בגוף פקודות מתאימות. כך למשל, אם חיישני הטמפרטורה בגוף קולטים שקר מדי, אז הגוף מתחיל לבצע רעידות קטנות כדי להעלות את טמפרטורת הגוף.
גוף האדם הוא רק דוגמה אחת למערכת חיישנים גדולה. ישנם עוד סוגים רבים של רגשים, וכדאי לדעת כי הם נמצאים במקומות רבים. החיישנים נמצאים בכלי הרכב, במכשירים רפואיים, במצלמות, במעליות, במכונות ועוד. הם מאפשרים לנו לקיים חיים קלים, חכמים ובטוחים הרבה יותר, ולכן פיתוחם הבלתי פוסק חשוב כדי שנוכל להתקדם ולהתפתח מבחינה טכנולוגית.