הקופאי או הקופאית אוחזים אותו בחוזקה, ומעבירים אותובחריץ כשהפס המגנטי כלפי מטה. המתנה קצרה (לעיתים מורטת עצבים מעט), שקטבהיכל, או אז נשמע הקרקוש המוכר של הקופה המדפיסה את פרטי החשבונית. כלשנותר לכם הוא לחתום, לקחת את המוצרים שרכשתם וללכת לדרככם. אולם מה קרהבינתיים מאחורי הקלעים בעולם כרטיסי אשראי? כיצד מגיע החיוב אל חשבון הבנקשלכם ומהי למעשה סליקת כרטיסי אשראי? המאמר שלפניכם יספק את כל התשובות.
מהי סליקת כרטיסי אשראי ?
סליקת כרטיסי אשראי היא הפעולה במסגרתה מחויב בעל הכרטיס עבור מוצר או שירות שקיבל. בעת העברת כרטיסי אשראי בקופה, מתחייבת למעשה חברת האשראי, כי הלקוח אכן פועל באישורה וכי היא ערבה לכך שהכסף יועבר אל המוכר.
בישראל, סליקת כרטיסי אשראי מבוצעת על ידי חברת ויזה כאל,חברת ישראכרט ועל ידי חברת לאומי קארד, השחקנית החדשה בשוק כרטיסי אשראי.כל חברה מהשלוש שהוזכרו לעיל עובדת עם חברת כרטיסי אשראי אחרת (דיינרסויזה, ישראכרט וכו'), כך שבמרבית המקרים נדרשים נותני שירותים ומוכרימוצרים לעבוד עם שתיים או שלוש חברות המבצעות סליקת כרטיסי אשראי, זאת עלמנת שלקוחות המחזיקים כל סוג של כרטיסי אשראי יוכלו לבצע קניה באמצעותם.
סליקת כרטיסי אשראי - מבוצעת גם באינטרנט
תחום הרכישות המקוונות הוא תחום חדש יחסית (בוודאי בהשוואהלשימוש המסורתי של כרטיסי אשראי במבחר חנויות). כאשר מבוצעת סליקת כרטיסיאשראי דרך האינטרנט מדובר למעשה בתהליך אוטומטי, לשם כך הוקמו מספר חברותהמתווכות בין המוכר ובין חברת האשראי - אלה הן חברות הסליקה. תפקידן שלחברות סליקה אלה הוא ליצור קשר עם חברת כרטיסי אשראי ולהעביר את הלקוח לדףאינטרנט שם מבוצעת הרכישה. מדובר למעשה בשלב ביניים נוסף, אותו נדרש לעבורהקונה בעת רכישת מוצר או שירות באינטרנט, מה שגורם לחלק מהגולשים לנטוש אתהתהליך לפני שהושלם.
אפשרות אחרת לבצע סליקת כרטיסי אשראי דרך האינטרנט היא באופןישיר, זאת באמצעות שימוש בקוד מחשב המתווסף אל האתר ומתקשר עם חברת האשראיישירות. מערכות אלה הן בדרך כלל יקרות מדי, אולם מבחינת המוכר מדובר בתהליךיעיל יותר של סליקת כרטיסי אשראי , מה גם שאין לו צורך בגורם המתווך שהואחברת הסליקה.
נקודה חשובה איתה מתמודדים בעלי עסקים באינטרנט הוא הצורךלקבל מענה מיידי של חברת כרטיסי אשראי לאישור העסקה, או במילים אחרות -הערבות שחברת כרטיסי אשראי נותנת עבור הלקוח ועבור העסקה המתבצעת. בעתבחירת מנגנון לסליקת כרטיסי אשראי דרך האינטרנט, חשוב מאוד לשים דגש גם עלהנקודה הזו, ולוודא כי חברת הסליקה או חברת כרטיסי אשראי יתנו מענה מיידילביצוע העסקה ויאפשרו לרוכש להשלימה.
כרטיסי אשראי וירטואליים ואמצעי תשלום חדישים
על אף אמצעי הבטיחות הננקטים כיום בכל אתרי האינטרנט, ישנם רבים שעדיין חוששים להשאיר את פרטי כרטיס האשראי שלהם באתר. לשם כך הוקמו בשנים האחרונות מוצרים בדמות כרטיסי אשראי ווירטואליים, וכן אמצעי תשלום חדשים (דוגמת Paypal), המאפשרים ביצוע רכישות אנונימיות. עם זאת, על מנת לרכוש כרטיסי אשראי ווירטואליים או על מנת לפתוח חשבון Paypalנדרשהלקוח להשאיר את מספר כרטיס האשראי שלו בעת הרכישה, זאת על מנת שחיוביםבכרטיס הווירטואלי יגיעו למעשה אל כרטיס האשראי האמיתי. מדובר בדרך חדשההמוכיחה את עצמה ומאפשרת גמישות, נוחות ופרטיות רבה יותר בעת הרכישה.