לפעמים יש נטייה לחשוב כי סלטים מוכנים מלאים בשומן, בחומרים משמרים ואינם בעלי ערכים תזונתיים. אך לא רק שמידע זה אינו מבוסס, הוא אף מטעה ולפעמים יכול להזיק לאנשים. במאמר זה ננסה להסביר לכם את שלבי הייצור של סלט מוכן של אחלה, כדי שתוכלו לבסס את העמדה שלכם ולרכוש אחלה סלטים ללא חשש.
לפני הכול, צריכים למצוא רעיונות לסלטים. ישנם כמובן הסלטים הבסיסיים כמו סלט הטחינה וסלט החומוס, אך גם איתם ניתן להתפרע ולמצוא טעמים חדשים ואיכויות חדשות. למשל, לשפר משמעותית את הערך התזונתי של הטחינה בכך שעושים אותה משומשום מלא, כלומר עם קליפתו ובכך הם שומרים על הערכים התזונתיים הטבעיים והמשמעותיים של גרגר השומשום. גם עם החומוס אפשר להשתעשע, כאשר מוסיפים לו מלפפון חמוץ לדוגמא או פלפל חריף. הרעיונות לסלטים (לפעמים יחד עם מתכונים) מגיעים פעמים רבות מהמטבחים הביתיים של עובדי אחלה. צוות העובדים מגוון ומגיע מעולמות שונים ולכן הם מביאים לפעמים את הרעיונות הכי מעניינים ומוצלחים של הסלטים האהובים על המשפחה שלהם.
עם זאת, כמובן שמתכון לסלט שמכינים בבית למשפחה, מוצלח ככל שיהיה, אינו יכול להתאים מיד לייצור תעשייתי, כלומר, לייצור של כמויות גדולות הצריכות להיות איכותיות לאורך זמן, בעלי חיי מדף ארוכים. כדי לעשות את ההתאמות הנכונות, מעסיקים באחלה אנשי מקצוע הבאים מתחומים משלימים הקשורים למזון: טכנולוגי מזון, תזונאים ודיאטנים. הם מבשלים את המתכונים, מוסיפים את החומרים הנכונים, מפחיתים את מה שצריך, טועמים, ועושים הכול שוב. כל זאת כדי לוודא שהסלט יהיה בעל הערכים התזונתיים הטובים ביותר.
אך הטעם פחות חשוב, כדי לוודא שטעמי הסלטים של אחלה מוצלחים, טועמים קודם כל קבוצה קטנה של אנשים, לאחר ההערות שלהם, חוזרים למטבח המעבדתי ומתקנים את מה שצריך. לבסוף, אחרי שהם מרוצים, מוציאים את הסלטים לטעימות חיצוניות של אנשים במרכזי קניות למשל, אם יש הערות חשובות מתקנים שוב. עד שלבסוף נוצר הסלט המשובח ביותר הן מבחינת הטעם והן מבחינת האיכויות הבריאותיות.
סוגיה נוספת שאנשים רבים מוטרדים ממנה קשורה לחומרים המשמרים, הטענה הרווחת היא כי חומרים אלו אינם בריאים ולכן כדאי להימנע מהם. דבר זה נכון אם למשל אתם יכולים להכין חומוס כל יום בבית ולהקפיד לאכול מיד. אך אם לא כך הדבר, חשוב שתדעו שחומוס המחכה בכריך מספר שעות עד לאכילתו עלול לפתח חיידקים שיזיקו לכם הרבה יותר מאשר חומרים משמרים. אחלה מוסיפה את החומר המשמר הנחשב לעדין ביותר ובכמות המינימאלית ההכרחית כדי להבטיח את בריאות הצרכנים.
לסיכום, כאשר לומדים כיצד אחלה מקפידה על תהליכי ייצור סלטים המשלבים תזונה בריאה עם טעמים משובחים, ניתן להבין כי אפשר ליהנות ממגוון סלטי אחלה ללא חשש כי יש מי שדואגים לכם.