אבקת חלבון לבניית מסת שריר רזה
חשוב להכיר בעובדה שכל ספורטאי, חובב או מקצועי, בכול תחומי הספורט, חייב להגדיל את צריכת החלבונים במהלך היום, כדי לשמור על מאזן חלבונים חיובי בגוף, להגדיל את יכולת ההתאוששות של השריר לאחר אימון, ולגרות מיזוג חומרים בגוף כדי לקדם ולשפר את הביצועים הספורטיביים.
כל ספורטאי צריך לחדש את מאגרי החלבונים שלו כדי לחדש את הסינתזה בונת השריר לאחר אימון:
צריכת חלבון או אבקת חלבון לאחר תרגול, תספק חומצת אמינו לבניית ותיקון רקמות שריר. מחקרים העלו שהצורך של כל ספורטאי לחלבונים עולה ביחס ישיר לעלייה בתדירות וקושי האימונים. לכן מומלצת צריכת חלבון או אבקת חלבון מוגברת כדי:
לתקן נזקים ברמת המיקרו שנגרמו לסיבי השריר עקב תרגול.
לשמש בכמויות קטנות של אנרגיה במהלך התרגול.
לתמוך בבניית מסה של רקמת שריר רזה (בלי שומן).
צריכת אבקת חלבון לפני התרגול ובמהלך היום חשובה באותה מידה:
מחקרים רפואיים העלו, שכאשר רמת החומצות האמינו בדם היא מעל לנורמה, השריר ינצל יותר אבני בניין המעשירות את יכולת הצמיחה של השריר. מכאן, אכילת חטיפי חלבון וארוחות עשירי חלבונים במהלך היום, תעזור לנו לנצל את החלבון לצורך בניית שריר יותר מאשר לייצור אנרגיה לפעילות יומיומית.
אבקת חלבון ווי (Whey):
חלבון ווי הוא חלבון שלם טבעי, כלומר, הוא מכיל את כול החומצות האמינו הנדרשות לאדם בתזונה היומית שלו. המבנה הכימית של אבקת חלבון ווי הוא השילוב האידיאלי של חומצת אמינו המסייעת לשיפור לבניית הגוף ויכולת הביצוע האתלטי. הריכוז הגבוה ביותר של חלבון מתקבל מאבקת חלבון ווי מבודד. ערכים אשר מצביעים על כך שחלבון ווי הוא מקור החלבון המושלם והיעיל ביותר המצוי בשוק.
אבקת חלבון ווי היא מקור עשיר לקבלת שרשראות של חומצת אמינו הדרושות (AACB) ומכיל את הרמה הגבוהה ביותר מכול מזון טבעי מוכר אחר. חומצת אמינו מסוג AACB חשובות לספורטאים, היות ושלא כחומצות אמינו אחרות, הן עוברות בחילוף חומרים ישירות לרקמת השריר, והן הראשונות בהן משתמש השריר במהלך אימון ממושך ותרגילי התנגדות.
אבקת חלבון ווי עוזר לספורטאים לשמור על תקינות מערכת החיסון באמצעות העלאת רמת הגלוטציון בגוף. הגלוטציון הוא חומר נוגד חמצון הדרוש למערכת חיסונית בריאה. תרגול ואימוני התנגדות עשויים להפחית את רמת הגלוטציון בגוף. אבקת חלבון ווי מסייע לספורטאי לשמור על כוחו ובריאותו כדי לבצע את המיטב. ואחרון חביב, אבקת חלבון ווי הוא חומר מסיס, חלבון קל - עיכול, הנספג ביעילות בגוף. לעיתים קרובות מתייחסים אליו כאל "חלבון מהיר", הודות ליכולתו לספק הזנה לשרירים במהירות.
לאבקת חלבון ווי יש מגבלה אחת ידוע כ- חלבון הפועל במהירות. כלומר, חלבון המתפרק בקלות ומשתחרר למערכת במהירות. אחרי אימונים, חלבון הפועל במהירות, בשילוב פחמימות בעלות תכולת גליצין גבוהה, הם מרכיבים חיוניים להשגת תהליך אנאבולי בגוף, שיעזור לשרירים להתאושש מהמאמץ ויסייע בצמיחת שריר.
אבל, בחלק אחר של היום, הספורטאי עשוי להעדיף תוסף חלבון הפועל לאט, שיסייע לשחרור חלבונים קבוע/מתמשך להזנת השריר. הפתרון לבעיה זו הוא שילוב של חלבון הפועל במהירות עם חלבון הפועל באיטיות שיעזור להאט את התפרקות החלבונים ואת שיעור הספיגה של חומצת אמינו.
לכן, צריכת חלבון חלב, שהוא למעשה שילוב של קזאין [גבינין- מרכיב מגבן] ו- ווי, הוא פתרון מושלם לספורטאים בכול תחומי הספורט, מקצועי וחובבני כאחד, לשמור על איזון חיובי של רמת החנקן בגוף במשך כל היום.
לסיכום
כל חלבון טוב לגוף, אבל יש חלבונים המועילים יותר מאחרים. לכן, הספרות המקצועית רומזת שהחלבון האידיאלי להגדלת מסת השריר והגברת הכוח תכלול איזון טוב בין חומצת אמינו חיוניות, וחומצות אמינו משניות, אספקה שופעת של AACB, ויהיה דל-שומן ודל-כולסטרול. שילוב של אבקת חלבון ווי, חלבון חלב [חלבון ווי וקזאין], וחלבון ביצים, כדי לספק את כול חומצות האמינו שאין להן תחליף, הנדרשות גם לבניית שריר מיידית וגם לבניית שריר לטווח ארוך.