חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ירון זיו על התפתחות אישית ושינוי בעקבות מהפכות במדינות ערב

מאת: ירון זיופסיכולוגיה04/03/20111754 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

קראתי את מאמר הדעה של ארי שביט על השינויים והמהפכות במזרח התיכון.
אין ספק שמדובר בעיתונאי מחונן, בעל ניסיון רב בכל הקשור לפסיכולוגיה של המזרח התיכון. אולם מאמר דעה זה עורר בי תמיהה גדולה לאחר קריאתו, בעיקר בשל המשפט "את השינוי בעולם הערבי צריך היה לחולל בזמן אחר".

מאת : דר' ירון זיו

ההיבטים הפסיכולוגיים של המהפכה

משמעותו של משפט זה בלתי אפשרית בהקשרה הפסיכולוגי. שינוי מתרחש בזמן מסוים, בקצב מסוים, ובעת בה הוא מתרחש , לא סתם כך. ישנו הבדל בין הציפייה מתי על שינוי להתקיים לבין התרחשותו בפועל.

חוק שימור האנרגיה, שדווקא אינו פסיכולוגי, אלא פיסיקאלי כמובן, הוא חוק המניע את כולנו. מאחוריו עומד ההיגיון כי אנרגיה תמיד מקבלת המרה ואינה הולכת לאיבוד. כך בהקשר למהפכות,שלטון לא יכול להיות עריץ, דיקטטורי ולא מכבד את כלפי תושביו, מבלי שתהיינה לכך השלכות. אנו עדים במשך שנים לשלטונות מונארכיים של משטרים צבאיים,הרודים בתושביהם, תוך  ניצול האנאלפבתיות שלהם.

ככל שההמון פחות משכיל, כך הוא מוכן ללכת באופן עיוור אחר מנהיגיו. כך עד היום בעולם הערבי,  נעשה שימוש במסגדים, והתכנים שהועברו באמצעותם לציבור היו תכנים ששירתו את השלטון וזאת מבלי שהציבור בדק  האם אותם מסרים אכן מתאימים עבורו.

השפעת האינטרנט על פניה של הפוליטיקה

כמו בתחומים רבים בין אם תרבות הצריכה, פרסום או שיווק, גם כאן האינטרנט שינהאת פני התמונה, כן, את פני הפוליטיקה העולמית. הרי מהפכת  תחריר מושתתת על פעילות של ההמונים ברשתות החברתיות, העוברת  ומתפשטת תוך שניות בפייסבוק ,טוויטר ומנועי חיפוש בגוגל וזאת מבלי שאפשר לעצרה.

אנשים חוקרים,שואלים, הופכים להיות משכילים. טבעי שאדם הנחשף למגוון של דעות ולומד תואר ראשון, שני ואף שלישי אודות הוגים שונים וחשיבה ביקורתית, לא יחזור לחיות את חייו הפשוטים, מבלי לנסות ולערער על מסרים ותכנים שאינם מתיישבים עם תפיסתו.

בעבר היתה קיימת הלימה בין המון שנבהל מדעת לבין מנהיג המשתמש בכך להעברת רעיונותיו , כאשר כיום , קולו של ההמון המשכיל, דורש שינוי. בעוד היטלר עשה בתסכול והמצוקה הכלכלית של ההמון שימוש להעברת רעיונותיו הפשיסטיים ואף נבחר באופן דמוקרטי, כיום, תסכולו של ההמון במזרח התיכון מהשחיתות ורמת החיים הממוצעת , בשילוב עם היותו המון בעל דעת, מביא לכך שהוא דורש שינוי, והשימוש באמצעים מודרניים כמו אינטרנט למשל, מעלה אתרף התסכול והזעם.

אם כן, בהקשר למאמרו של ארי שביט, השאלה הגדולה שיהיה מעניין לבדוק את התשובה אליה , היא מדוע השינוי מתרחש כעת ולא בזמן אחר? מה גורם לו להתרחש דווקא כרגע והופך אותו לשינוי המתרחש בזמן הזה?

האזינו להרצאתו המלאה של דר'   ירון זיו בנושא

הפוסט פורסם לראשונה בבלוג של דר' ירון זיו

 



תגיות המאמר: ירון זיו, דר ירון זיו


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ד"ר ירון זיו – מייסד ומנהל מקצועי מרכז "מעוף" להתפתחות אישית, מחבר הספר "מסע קבוצתי". .
ד"ר לפסיכולוגיה קלינית (Newport University)
עובד סוציאלי (Yeshiva University,MSW)
יועץ ארגוני,(Polythecnic University, M.Sc )
עמית מחקר ומדריך במכון אלברט אליס בניו-יורק לתרפיה רציונלית אמוטיבית REBT
מטפל מוסמך בגישת הגשטלט מטעם מכון הגשטלט בקליבלנד אוהיו,
מטפל קוגניטיבי -התנהגותי מוסמך מטעם אוניברסיטת תל-אביב

כתובת האתר
www.maof-center.com.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ירון זיו

מאת: ירון זיואימון לרוחניות03/01/1213504 צפיות
כמו בתיאטרון, תפקיד הוא סדרת פעולות המנחות וקובעות את מה שמצופה מאתנו במצבים מסוימים. תפקידים יוצרים את האחידות ואת יכולת הניבוי של התנהגות ויוצרים ציפיות מהתנהגותם של חברים כלפי האחרים בתא הקבוצתי. כל התפקידים משרתים את צורכי הפרט והקבוצה. הפרט כבר מגיע לקבוצה עם "תפקיד" שעיצב ב"סגנון החיים", שפיתח בשנותיו הראשונות במשפחה שבה גדל {אדלר}. לפיכך אפשר לכנות תפקיד זה "תפקיד פסיכולוגי".

מאת: ירון זיופסיכולוגיה11/12/111866 צפיות
גורדון הלפורט דמות חשובה בפסיכולוגיה, בסיפורו רב ההשפעה אודות האישיות האנושית מדגיש את תפקיד ההומור בקידום "אובייקטיביות עצמית", ביטוי מגושם אולי אולם בכל זאת מונח יעיל לביטוי אספקט מרכזי בפסיכותרפיה.

מאת: ירון זיופילוסופיה14/11/119981 צפיות
ד"ר ירון זיו פיתח מודל המכונה "מודל המכתבים", והו הוא מציג תיאור מדויק של משוב בונה ותומך לעומת משוב ביקורתי ותוקף, ומסביר את מידת השפעתו על יכולת הלמידה של האדם את עצמו:

מאת: ירון זיואימון לאיכות חיים04/11/114468 צפיות
הפסיכולוגים ג'ו לופט והארי אינגראם {1970} היטיבו לתאר את התהליך במודל שבנו והידוע בשם "חלון ג'והרי". זה מודל גרפי של התנהגות בין אישית, המעוגנת במבחר תאוריות אישיות ופסיכולוגיה חברתית.

מאת: ירון זיואימון לאיכות חיים12/10/112213 צפיות
משוב הוא תקשורת מילולית או לא מילולית, המכוונת אל אדם או על קבוצה ומעבירה להם מידע על האופן שבו נתפשת התנהגותם על-ידי האחר, כיצד היא משפיעה על האחר ואילו תגובות היא מפיקה ממנו. התהליך של מתן משוב ושל קבלת משוב הוא אחד התהליכים החשובים ביותר בעבודה הקבוצתית.

מאת: ירון זיואימון למערכות יחסים07/10/111575 צפיות
לכבוד יום כיפור, החלטתי לגעת בנושא אשר לרוב איננו מעזים להתקרב אליו. אני מעוניין לקרוא תיגר על טרנד הסליחה, על האנשים אשר אומרים כל הזמן: "תסלח, הכל יהיה בסדר".

מאת: ירון זיואימון לרוחניות23/08/112740 צפיות
תחום הנחיית הקבוצות הופך בשנים האחרונות להיות אחד מן המקצועות המבוקשים ביותר בתחומי מדעי ההתנהגות. מובילי תהליכים המתרחשים בתוך קבוצה, חייבים להיות אנשים מיומנים ומקצועיים ביותר המבינים את התהליכים הבין אישיים והתוך-אישיים המתרחשים בתוך העבודה בקבוצות.

מאמרים נוספים בנושא פסיכולוגיה

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196682 צפיות
מאמר המציע דרכי פתרון לאי גמילה מטיטולים בקרב בני 3-4. דרכי הפתרון מובאות מהזווית הפסיכולוגית הקלינית: חיזוקים חיוביים לילד לעומת עונשים וחיזוקים שליליים, וכד'. המאמר מתבסס על הקשר שבין ביקורת שלילית לילדים לחוסר הצלחתם להיגמל מהטיטולים.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196727 צפיות
כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לזהות אצל ילד בן 3-4 סימפטומים של אי גמילה מחיתולים. המאמר יציע פרשנות מדוע הדברים נוצרו ויספק מידע על פתרונות אפשריים אליהם.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196521 צפיות
מאמר מידע על הרטבות לילה. המאמר סוקר את הבעיה מהזווית הפסיכולוגית הקלינית ומציע, באמצעותה, דרכי פתרון אפשריות.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196638 צפיות
מאמר מומחים על הרטבת לילה. נקיטה בגישות פסיכולוגיות קליניות לפתרון הבעיה. שילוב אמצעים רפואיים במידת הצורך. מטרת המאמר היא להדריך אתכם בתחילת ניסיונכם לפתור בעיה זו.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196774 צפיות
תיאור הרטבת לילה אצל מבוגרים, ואי שליטה בסוגרים. הצעת פתרונות פסיכולוגיים לצד רפואיים להתמודדות עם בעיה זו: הורדת מתח ולחץ, אבחון מדד הסוכר בבדיקות המעבדה לצורך הסקת מסקנות לגבי הישנותה של סוכרת, ועוד.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196943 צפיות
תיאור בעיה פסיכולוגית נדירה בשם 'חרדת האסלה'. במסגרתה, ילד שיצא מגיל הינקות בהגיעו לגיל 4 נרתע מהאסלה ועושה את צרכיו בבגדיו. במאמר נדון בהיווצרות הבעיה, זיהוי סימפטומים ודרכי פתרון.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196594 צפיות
מאמר מידע על הרטבת לילה אצל ילדים, תוך גיבוש פתרון בגישה הפסיכולוגית הקלינית. במאמר זה מוצעות דרכי התנהגות של ההורים שמומלץ ליישם על מנת להימנע או לצמצם את ההרטבה, לצד ייעוץ עם פסיכולוג קליני.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica