שיטת המיסוי המיוחדת של הונג קונג ביחס לחברות, ובעיקר- מיסוי טריטוריאלי, אי-מיסוי הכנסות מדיבידנד ורווחי הון, וכן אי-ניכוי מס במקור, כמפורט להן, מהווה יתרון משמעותי למשקיעים מישראל המבצעים השקעות במזרח הרחוק באמצעות חברת אחזקות תושבת הונג קונג. תכנון מס מוקדם יכול לחסוך למשקיעים כסף רב.
מערכת המס בהונג קונג
מיסוי יחידים: שיעור המס על יחידים נע בין 2% ל-17%.
מס חברות: שיעור מס החברות הוא 16.5%. עסק שאינו מאוגד כחברה כפוף לשיעור של 15%. חברה נחשבת כתושבת הונג קונג לענייני מס, אם היא התאגדה בהונג קונג או שהשליטה והניהול עליה מופעלים מהונג קונג. בעקרון, חברה כאמור חייבת במס רק על הכנסות אשר צמחו בהונג קונג. (שיטת מיסוי טריטוריאלית).
מס רווחי הון: בעיקרון, לא מוטל מס רווחי הון. אולם, חברה שעיסוקה במכירת נכסי הון, תהיה כפופה למס חברות.
דיבידנד: לא מוטל מס על דיבידנד.
ניכוי מס במקור על דיבידנד: דיבידנדים המשולמים לחברה זרה אינם כפופים לניכוי מס במקור.
מס ערך מוסף: לא קיים.
נדל"ן: מוטל מס רכוש על נדל"ן בשיעור 15% על רווחי ההשכרה השנתיים של הנדל"ן. ההוצאות אינן מותרות בניכוי.
יתרונות בהקמת חברת החזקות בהונג קונג
בנוסף ליתרונות המיסוי בהונג קונג, להקמת חברת החזקות בהונג קונג יש יתרונות נוספים, כמפורט להלן: עלויות הקמת חברה והוצאות שוטפות נמוכות; נוחות ומהירות בהקמת החברה; מערכת משפטית יעילה; לחברות מהונג קונג מוניטין בינלאומי; הונג קונג היא מרכז פיננסי עולמי
תכנון מס למשקיעים מישראל
למדינת ישראל אין אמנת מס עם הונג קונג. אמנם לישראל יש אמנת מס עם סין, אך יש הטוענים כי אמנה זאת אינה חלה על הונג-קונג. הטענה היא שהונג קונג נכללת ברפובליקה העממית של סין, אך מתפקדת כישות אוטונומית במיוחד בתחומי הניהול הכלכלי. העובדה שאין לישראל אמנת מס עם הונג קונג אינה חסרון, שכן ישנם פתרונות מגוונים לסיטואציה הזאת. להרחבה בנושא אמנות המס של ישראל, ראו: מדריך אמנות המס של ישראל (כולל תכנון מס). יודגש כי משקיעים מישראל המעוניינים לפעול בסין באמצעות חברה מהונג קונג, חייבים לבחון את כל השלכות המס, לרבות הכללים לעניין מיסוי חברה נשלטת זרה, תושבות התאגיד, ואת אופן קביעת מחירי ההעברה בעסקאות הבין-חברתיות.
להרחבה בעניין מיסוי חברת החזקות, ראו: מדריך למיסוי חברות אחזקה, כולל המלצות לתכנון מס.