כל מתכון עשוי להשתפר עם מזיגה עדינה של שמן זית, לטעם, לריח ולמרקם קטיפתי. שמן זית ידוע בטעמו העשיר, שמעדן את המזון ומקנה לו ניחוח ים תיכוני.
שמן זית כמשפר טעמים בדרך בריאה
שמן זית הוא בעל טעם מועשר במרירות קלה הנמהלת בחמיצות עדינה, תלוי בזן העץ ממנו נמסק הזית עצמו. הטעם הדומיננטי עשוי להשתלב עם מגוון טעמים אחרים ועדיין להתבטא בעוצמה מעליהם, מנצח בשרביט הקדום שלו על טעמי המטבח הפשוט והבריא.
הבישול היווני, הבישול האיטלקי ונפלאות המטבח הספרדי כולם משתלבים אל המטבח הישראלי באמצעות שמן זית טוב ומשובח, ועשויים לשנות כל ארוחה לארוחת מלכים שלא תשכח, בטעם גן עדן.
טעמו העדין של שמן זית ביחס לחימום שלו
לקבלת טעם של שמן זית טוב ולמניעת חמצון השומנים שבו, אין לחמם את שמן הזית מעל מאה ושמונים מעלות צלזיוס, שהם טמפרטורת הרתיחה של שמן זית. מעל לחום זה, מתחמצן השמן, ונעשה רעיל, ומעבר לכך, אין להשתמש בו, או להתיימר לסווגו כרכיב בריא במזון.
שמן זית במזון עשוי להיות מבושל בתבשיל עצמו, להימזג למרק בסיום הבישול או במהלכו, שהרי טמפרטורת הרתיחה של המים, אם הם דומיננטיים ועולים בכמותם על השמן, אינה עולה על מאה מעלות צלזיוס. שמן זית שיחומם בתחילת הבישול, או שיטוגן עליו דבר מה, כמו בצל או חביתה, אינו קביל כשמן בריא, והוא מאבד את תכונותיו הטובות, ואף את טעמו האנין.
גם באפייה בתנור ניתן להשתמש בשמן זית רק בחימום בינוני מתחת למאה ושמונים מעלות צלזיוס, ומעל לכך, גם במצב חימום של גריל, השמן מתחמם ונהרס כאמור.
תוספת לכל סלט, מיץ ירקות או תבשיל
שמן זית חשוב כתוספת לכל המאכלים השונים, שאין בהם שמן כלל, מכיוון שמספר ויטמינם מסוים אינו נספג כלל בגוף, ללא נוכחות של שומנים, שאותם עשוי לספק שמן זית.
לכן, כל תבשיל, מרק ירקות, מיץ ירקות או סלט, יהיו בריאים ככל שיהיו, לא יוכלו להיות שלמים ללא תוספת של מעט שמן זית לטעם ולבריאות.