עצירות היא בעיה רפואית שכיחה אשר עשויה להיווצר כהשלכה של מספר גורמים. מצבי לחץ ודחק עלולים לגרום לחוסר נינוחות ולתחושת מתיחות בגוף , המערכת הגופנית מושפעת משינויים רגשיים ולכן עצירות יכולה להיות תופעה בלתי נשלטת המתפרצת ללא התראה. מלבד שינויים במצבי הרוח, תמורות בתזונה יכולות להקשות על מערכת העיכול ולגרום להופעת עצירות. במקרים בהם הרגלי התזונה אינם מבוקרים או בלתי מאוזנים, ניתן להסדירם באמצעות בניית תפריט מאוזן, לשלב מאכלים המועשרים בסיבים תזונתיים, שמנים בריאים, ושתיית מים מרובה.
התהליך הפיזיולוגי הגורם לעצירות בא לידי ביטוי בספיחה מוגברת של נוזלים מן המעי הגס אל הצואה, ובעקבות התהליך הצואה נעשית יבשה ונוקשה. המעי הגס מפעיל שרירים אשר אמורים לדחוף את הצואה מן הגוף ולפלוט אותה החוצה, אך במקרה של צואה קשה, השרירים לא מצליחים לבצע את פעולת הרפלקס והדחיפה. ברוב מקרי עצירות היא מצב הכרוך בכאבים המצטברים בחלקו התחתון של המעי הגס.
בכדי לטפל בתופעה הבלתי נעימה, ניתן להסתייע בתרופות. תרופת נגד עצירות נמסרות ללא מרשם רופא, ניתן לנטול אותן ללא חובת התייעצות , ולהסדיר טיפול נגד עצירות.
ברוב מקרי העצירויות ההפרעה נעלמת לאחר זמן מה, אולם עבור אנשים שסובלים מן הבעיה באופן קבוע, מוטב להגיע לבדיקה רפואית. במידה והרופא אבחן בעיית עצירות כרונית, סביר להניח שעל המטופל להתחיל טיפול תרופתי ולשלבו עם שיטות החלמה טבעיות לזירוז פעולת העיכול .
השיטות הטבעיות נגד עצירות הן כאמור, שינוים בהרגלי התזונה, הגברת שתיית מים בכדי לרכך את הצואה היבשה, אכילת מספר רב של ארוחות קטנות על פני 2-3 ארוחות גדולות אשר מכבידות על מערכת העיכול בפירוקן, וכמו כן, מומלץ להגביר פעילות גופנית להמרצת פעולות המעיים והעיכול וכטיפול נגד עצירות.