חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ביהמ"ש: על הסכם תיווך להיות מוגבל בזמן ולכלול את כל פרטי העסקה

מאת: פסקדיןנדל"ן ומקרקעין16/12/20101291 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מתווך שטען, כי בני זוג שמכרו את דירתם בסיועו חמש שנים לאחר שחתמו על הסכם תיווך, לא העבירו לו את דמי התיווך, הגיש כנגדם תביעה לבית משפט השלום לתשלום דמי התיווך.

לטענת עורך הדין של בני הזוג, האישה היא שחתמה על ההסכם, וזאת מול מתווכת אחרת ממשרד התיווך, אשר לא תרמה כלל לעסקת המכר. עוד נטען, כי בחלוף כחמש שנים, אכן נערכה פגישה אקראית עם עובד ממשרדו של המתווך, שבעקבותיה התקיימה פגישה עם הרוכש, אך העסקה לא התגבשה אלא כחצי שנה לאחר מכן, שלא בסיועו של המתווך.

השופטת כוכבה לוי דחתה את התביעה. נפסק, כי פרטיו האישיים של המתווך כלל אינם מופיעים על ההסכם והוא אף לא חתום עליו. החוק דורש, כך נקבע, מילוי פרטי עסקה מלאים בהסכם התיווך, זאת על מנת לוודא, כי מתווכים נוהגים במקצועיות והגינות. עוד נקבע, כי המתווך לא הוכיח כי עמל לאיתור קונה, ולא הראה כי הוא הגורם היעיל בעסקת המכר אלא נהפוך הוא, המתווך הודה כי לא ביקר בנכס מעולם. המהלך היחיד שננקט ע"י צוות משרדו של המתווך (ולא ע"י המתווך עצמו) היה זימון מפגש ראשוני בין הקונה לבני הזוג וזה לא הבשיל ולא השתכלל, כאשר עסקת רכישת הדירה נכרתה רק כעבור כשישה חודשים וללא כל מעורבות של המתווך.

השופטת ייחסה חשיבות לכך שחלפו חמש שנים מיום היווצרות ההסכם ליום גיבוש העסקה בקובעה, כי הסכם תיווך אינו נצחי ויש לקבוע עד מתי הוא בתוקף. נפסק, כי המתווך לא הוכיח בשום צורה, כי במהלך חמשת השנים הללו פעל למכירת דירת בני הזוג.

"מאפייניה העיקריים של פעולת תיווך הם ייזום מפגש בין קונה למוכר, גמירת העסקה כתוצאה מאותו מפגש והתנאת התשלום בביצוע העסקה באופן שבאין עסקה אין שכר גם אם הושקעה עבודה" כתבה השופטת וחייבה את המתווך בהוצאות ושכ"ט עורכי דין של 10,000 ₪.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

פסקדין - אתר המשפט הישראלי

מידע לעורכי דין ושירותי אינדקס לכל מי שזקוק לשמאי,

חוקר פרטי ועוד...

יחסי ציבור באינטרנט

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת פסקדין

מאת: פסקדיןחוק ומשפט - כללי31/01/111493 צפיות
בית משפט השלום בתל-אביב קבע כי עיריית בת-ים אינה רשאית לעקל כספים מחשבון בנק של קשישה בגין חוב של ביתה, כאשר הבת צורפה לחשבון רק על מנת לסייע לה בביצוע פעולות בנקאיות.

מאת: פסקדיןפסקי דין31/01/111593 צפיות
בקשה לאישור תובענה ייצוגית הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כנגד חברת הוט בטענה כי נמנעה מלשלוח למנוייה, אשר ביצעו שינוי טלפוני בעסקאות מתמשכות, מסמך בכתב המכיל את מלוא הפרטים בדבר הזכות לבטל את השינוי בעסקה.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211788 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201392 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201616 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201412 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201704 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201073 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201034 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica