על כולנו עוברת תקופה לא קלה. אנחנו צריכים להתמודד מצד אחד עם עידן טכנולוגי המתפתח במהירות הבזק ולאחוז בערכים של העולם הישן מצד שני.
יש תחושה שהיחסים של הורים ומתבגרים עומדים בטלטלות קשות בשל פערים עצומים שנפערו בעידן הנוכחי. איך בכל זאת ניתן לבסס יחסי הורים ומתבגרים יציבים?
נכון שיש להציב גבולות בין הורים ומתבגרים – ונכון שצריך להעניש ולא לוותר, אבל בין כל "צרת החינוך" הזו – חשוב תמיד להראות אכפתיות.
של הורים ומתבגריםשחוו אכפתיות הדדית הצליחו לבסס יחסים טובים במשפחה. רב הפעמים הילדים שלנו מרגישים שפשוט "לא אכפת לנו". לכן, דווקא בתקופה קשה זו, על ההורים לעשות מאמץ ולהראות אכפתיות – למרות ההתנגדויות הטיפוסיות ביחסים של הורים ומתבגרים – ולא לתת לילד שלנו להרגיש ש"לא אכפת לנו".
כיצד אפשר להראות אכפתיות ביחסים של הורים ומתבגרים?
אפשר לקבוע יום קבוע של כיף לילד שלנו עם אחד ההורים. הרבה הורים ומתבגרים גילו את ההנאה של בילוי משותף, בין אם זה סרט בקולונוע ובין אם משחק כדורסל אחד על אחד – הזמן שאנחנו מקדישים לילד שלנו מראה שאכפת לנו ממנו.
ברב יחסי של הורים ומתבגרים שעלו על שרטון נשמעות הטענות של חוסר אכפתיות. באם נהיה קשובים, נוכל להראות אכפתיות – גם אם יהיה לנו קשה להבין, גם אם הטענות של הילד שלנו תשמענה חסרות הגיון – אין לנו הזכות לפסול את התחושות שלו. בגיל ההתבגרות הילד שלנו עובר שינויים הורמונליים ואישיותיים משמעותיים ואל לנו לשפוט אותו על כך.
חשוב מאוד לא להראות יותר מדיי אכפתיות – הרבה פעמים כל מה שהילד שלנו רוצה זה להיות לבד. המינון של היחס שיש להעניק לו הוא חשוב – וכל אחד לומד על עצמו כיצד לשמור על סטטוס קוו ולא להציק יותר מדיי אבל גם לא להתרחק יתר על המידה.