כהורים צעירים, קשה לנו להסתכל בעיניים של ילדינו המתבגרים ולראות את התסכול והכאב שבתהליך ההתבגרות. אנחנו שכחנו את הקשיים שיש בגיל ההתבגרות, וכמי שמתמודדים עם בעיות משלנו, אנו נוטים לזלזל מעט בבעיות של ילדינו. מצד אחד אנו מפגינים קשיחות שבדרך כלל מרחיקה אותם מאיתנו ויוצרת מצב קשה יותר. ומצד שני, אנו נוטים לויתורים כדיי לפתור כביכול את "המלחמה" העיקשת הזו.
איך בכל זאת נוכל לעבור את התקופה הקשה הזו של הורים ומתבגרים בצורה הטובה ביותר לשני הצדדים?
- העמדת גבולות ביחסים הורים ומתבגרים – אין זה משנה מה הגבולותשהצבתם. עליכם לעמוד עליהם איתן. ביחסים של הורים ומתבגרים קיימת נטיה חזקה,ממש כמו בינקות, להעמיד את ההורים במבחן הגבולות. הטעות הנפוצה ביותר והחמורהביותר היא לוותר ולתת למתבגרים לחצות את הגבולות שהעמדתם. הגדירו ביניכם אתהגבולות ביחסים של הורים ומתבגרים והבהירו את חומרת הענין באם ילידכםחוצים אותם.
- מערכת הענישה ביחסים הוריםומתבגרים – אחד הדברים הקשים ביותר ביחסים של הורים ומתבגרים הוא להעניש אתילדכם. ברור שאינכם רוצים ברעתו וברור שאתם רוצים שיהיה לו טוב יותר. זכרותמיד כי ההענשה של ילדכם היא קודם כל לטובתו. הרבה זוגות מוותריםלילדים שלהם כיוון שאינם מבינים את השבריריות שביחסים הורים ומתבגרים ובדינאמיקה המניפולטיבית שילדיםלומדים להשתמש כנגדם. בחרו עונשים חינוכיים ועימדו בתוקף על רצויים. הוריםומתבגרים שכיבדו את מערכת הענישה (משני הצדדים) הצליחו לצלוח את גיל ההתבגרותבהצלחה.
הורים ומתבגרים היא מערכת סבוכה ומורכבת שנבנית לאורך השנים. כמו כל מערכת יחסים, גם היחסים של הורים ומתבגרים עוברים טלטלות וקשיים ועל מנת לצלוח את הדרך נדרשת מההורים מלוא תשומת הלב והעקשנות על מנת שילדיהם יוכלו לעבור את התקופה הקשה הזו עם כמה שפחות כאב ותסכול.