ימינו טרודים – אנחנו עסוקים בפרנסה, משכנתא, טיפול בהורים המזדקניםשלנו, ולא תמיד יש לנו את הסבלנות שהייתה לנו פעם להקשיב לילדים שלנו.דווקא גיל ההתבגרות מצריך מאיתנו ההורים את מלוא תשומת הלב, הסבלנותוההקשבה כיוון שהילדים שלנו מתחילים להתמודד עם בעיות סבוכות ועצותינו הםבדרך כלל המפתח להצלחת ההתמודדות שלהם. אז מה לא להגיד? איך להקשיב ומתילהגיב?
1. אימון להקשבה - היחסים של הורים ומתבגרים יכולים להוות עבורכם דווקאכלי תקשורתי מצוין להתאמן על כישוריי ההקשבה שלכם ולבחון אותם.יחסיהגומלין בין הורים ומתבגרים לעולם יעלו על שרטון באם ההורים לא מקשיבים. הורים ומתבגרים שמסרבים להקשיב זה לזה לא יצליחו לפתור את הבעיות. הגידור זמן להקשבהמראש – הכריזו זאת בקול רם לילדכם והסתכלו בשעון. בתום הזמן הזה אתם יכוליםלהגיב.
2. להקשיב באמת – בד"כ המנטרה הורים ומתבגרים די חוזרת על עצמה. סביר להניח שתשמעו את אותן הבעיות ואותם התסכולים שלהילד שלכם אין ספור פעמים. הסבלנות חייבת להיות שם ואתם מחויבים להקשבה לכלמילה. נסו להבין מבין השורות מה התלונה האמיתית של ילדכם ואיפה הוא נוטהלהגזים. זה יעזור לכם בטיפול של הורים ומתבגרים לתקוף את הבעיה בצורה חכמהשתהיה מבוססת על אימון ילדכם כי באמת הקשבתם למה שנאמר.
3. הורים ומתבגרים– התגובה הנכונה רק בתום ההקשבה
בגלל העדינות שבמערכת היחסים של הורים ומתבגרים אל לכם לשבור את הכלים.היו תקיפים אך לא אגרסיביים. שיתוף הפעולה בין הורים ומתבגרים הוא מחייבהמציאות ולכן, בתום ההקשבה, חשבו כמה רגעים לפני שתדברו ונסו לרכז את מהשחשוב לכם להגיד. הורים ומתבגרים שעוברים את גיל ההתבגרות יחדיו יד ביד ולאבעימותים תכופים הם לרב אלה שייצלחו את הדרך.