חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הבנק לא הודיע על קבלת חוות דעת שמאי, ויפצה את הלקוח

לקוח בנק מזרחי טפחות שביקש לגרור משכנתא, ויתר לאחר שלא הצליח לברר מה עלה בגורלה של חוות דעתו של השמאי, אך בדיעבד התברר כי הבנק קיבל את השמאות, אך לא הודיע לו על כך. ביהמ"ש קבע כי הבנק ישיב את הקנס ששילם הלקוח בגין פירעון מוקדם של המשכנתא - 5,920 שקלים.

התובע, לקוח של בנק מזרחי טפחות, ביקש, לאחר שמכר נכס הממושכן אצל הבנק, לגרור את המשכנתא לנכס אחר שבבעלותו. כחלק מהליך "גרירת המשכנתא", התבקש ע"י הבנק להמציא מספר מסמכים וביניהם הערכת שמאי לנכס אליו ביקש לגרור את המשכנתא. התובע טען, כי בהתאם להנחיות הבנק, פנה לשמאי מתוך רשימת השמאים שמסר לו הבנק, וציין בפניו כי אין בידיו שרטוט של הנכס וכי השגתו בלתי אפשרית מבחינתו.

התובע טען, כי השמאי ביקר בנכס ולאחר מכן הודיע כי עליו לבדוק את בעיית החוסר במסמכים, אך למרות שניסה מספר פעמים לברר כיצד מתקדם העניין, לא זכה התובע למענה, ולכן כחודש לאחר שפנה לראשונה לשמאי, הודיע לבנק כי הוא נאלץ לוותר על הליך גרירת המשכנתא ולסלק את המשכנתא בפדיון מוקדם, ובעקבות זאת, שילם קנס של 5,920 שקלים.

לטענת התובע, בדיעבד התברר לו, כי השמאי המציא את חוות דעתו לבנק כשבוע לפני שהודיע על ביטול הליך הגרירה, אך הבנק לא הודיע לו על כך, ולמעשה עד למועד פירעון ההלוואה לא דאג לקליטת חוות הדעת במחשביו. בתביעה שהגיש לבית המשפט לתביעות קטנות בחיפה, טען הלקוח, כי לו היה הבנק מעדכן אותו באשר לתוצאות השמאות, הוא היה מציע לבנק בטוחה אחרת וחוסך את עלות הקנס. לפיכך, דרש החזר הקנס ששילם - 5,920 שקלים, וכן 750 שקלים עבור עמלת גרירה ששילם.

הבנק טען מנגד, כי מחוות דעת השמאי, התברר כי שווי הנכס זהה לסכום ההלוואה, ולכן הנכס אינו מהווה בטוחה מספקת, והתובע אינו יכול לבצע את הגרירה. לטענתו, משנודעו תוצאות השמאות, הוחזרו לתובע דמי פתיחת התיק, ואילו סכום הקנס ששילם אינו קשור לגרירה, כי אם לסילוקה המוקדם של המשכנתא.

ספק אם הבנק מילא את חובותיו כלפי הלקוח

השופטת נסרין עדוי קיבלה את מרבית התביעה, לאחר שקבעה כי בנסיבות המקרה היה על הבנק ליידע את התובע בדבר הערכת השמאי, וכי לו היה התובע יודע על תוצאות השמאות, ייתכן והיה מציע לבנק בטוחה אחרת, וחוסך בכך את עמלת הגרירה.

התובע, כך נפסק, סבר כי הליך השמאות מתעכב ולא ידע כי קיימת בעיה מבחינת שווי הנכס, ולכן לא העלה בדעתו אפשרות להציע לבנק בטוחה אחרת.

"אי מתן הזדמנות כאמור לתובע, ואי גילו תוכנה של חוות דעתו של השמאי בפני התובע אף בשלב המאוחר יותר בו ניגש התובע לבנק וביקש לבצע פירעון להלוואה, מעוררים ספק רב שמא קיים הבנק את חובת הנאמנות, הזהירות ותום הלב ביחסים בינו לבין לקוחו. חובות אלו מוטלות על הבנק כגוף מקצועי, האמון על פעולות נתינת הלוואות כמו גם סילוקן כאשר טובת הלקוח הינה אינטרס עליו מופקד הבנק בבואו לתת שירות ללקוחו" כתבה השופטת, וקבעה כי מאחר ועמלת הגרירה הוחזרה לתובע, יש לחייב את הבנק להשיב לו את 5,920 השקלים ששילם.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

פסקדין - אתר המשפט הישראלי

מידע לעורכי דין ושירותי אינדקס לכל מי שזקוק לשמאי,

חוקר פרטי ועוד...

מדיה חברתית

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אתר המשפט הישראלי

מאת: אתר המשפט הישראלינדל"ן ומקרקעין16/12/101300 צפיות
לפני שאתם לוקחים משכנתא, וגם אם כבר לקחתם, קראו את המדריך למשכנתאות של "פסקדין" מאת: עו"ד שחר ולנר; עו"ד יעל גורליק

מאת: אתר המשפט הישראליפסקי דין13/04/101217 צפיות
בית המשפט המחוזי דחה תביעה בגין העתקת יצירה מוגנת בקמפיין הפרסום של מאזדה וקבע, כי יש שוני ברור בין הפרטים המרכיבים את שתי היצירות. כמו כן קבע בית המשפט כי מטרת דיני זכויות היוצרים היא הגנה על יצירה פרטית וביטויים קונקרטיים ולא על תפיסות כלליות.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211788 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201392 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201616 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201412 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201704 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201073 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201034 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica