חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מי צריך אבחון פסיכו דידקטי?

ילדים רבים מתמודדים עם בעיות קשב וריכוז ולכן נשלחים לקיום אבחון פסיכו דידקטי על-ידי הוריהם. אבחון פסיכודידקטי הוא אבחון שבו נערך לתלמיד או לתלמידה אבחון פסיכולוגי כאשר בצדו אבחון דידקטי לתלמיד/ה. מדוע אבחון פסיכודידקטי הוא חיוני כל כך עבור הלומד והלומדת?

מטרה של אבחון פסיכודידקטי היא לספק אבחון פסיכולוגי ולצדו אבחון דידקטי שעיקרו מתן הערכה מקצועית בדבר מצבו הלימודי של התלמיד. לעתים תכופות, ההערכה היא שהתלמיד סובלת מקיום בעיות קשב וריכוז ולכן יש לבדוק כישורים והישגים במבחני קריאה, כתיבה, מתמטיקה ואנגלית. הורים רבים חוששים שבעקבות אבחון פסיכו דידקטי יאובחנו ילדיהם כבעלי "צרכים מיוחדים" ומכאן "יזכו" לסטיגמה. אולם ילד הסובל מבעיות ומקשיים זקוק לסיוע על מנת להתגבר עליהם, ולא לדעות קדומות אשר תשארנה אותו במצבו.

אבחון פסיכודידקטי נעשה על-ידי אנשי מקצוע המתמחים בכך ועל כן יש לבחור במכון מוכר, מקצועי ורציני שעורך אבחון פסיכו דידקטי המתבצע לפי כל הכללים הראויים. יש לוודא כי הן הפסיכולוג והן איש המקצוע העורך אבחון דידקטי מתמחים באיתור בעיות קשב וריכוז ובפתרונן.

אבחון פסיכו דידקטי כולל, בצד אבחון אינטליגנציה, גם אבחון דידקטי שבעיקרו מורכב ממבחני תפיסה חזותית ספציפיים ותפיסה חזותית-מוטורית (העתקת צורות). בנוסף, כולל אבחון פסיכודידקטי אבחון של הזיכרון, מבחני סינון לקשב, הבחנה שמיעתית, תפיסה כמותית, רצף ועוד. על מנת לעלות על בעיות קשב וריכוז אצל התלמיד, נעשית הערכה שח הישגיו בלימודים, כגון הערכת טכניקת הקריאה, הבנת הנקרא, מרכיבי הכתיבה, התבטאות בכתב, אסטרטגיות למידה ועוד.

ישנה חשיבות רבה לכך שאבחון דידקטי ייערך על-ידי מורה שמומחה בתיקון תפקודי למידה, קרי: קריאה, כתיבה, התבטאות בכתב, אסטרטגיות למידה ועוד. לכך יש לצרף פסיכולוגית חינוכית שתפקידה לתת לאבחון את הפן הפסיכולוגי שבו ולתת פרופיל רגשי של הנבדק או הנבדקת.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת כיוונים אחרים

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה06/10/111293 צפיות
בעיות קשב וריכוז (ADHD) ולקויות למידה שונות הן תופעות נפוצות יחסית וכאלו שנראה שהולכות ומשפיעות על יותר ויותר ילדים בימינו, בין אם מסיבות אמיתיות של עלייה במקרים אם מסיבות של עלייה באבחונים, בכל מקרה זוהי בעיה מהותית המשפיעה רבות על חיי הילדים הן במהלך הלימודים וגם אחריהם. קיימות מגוון שיטות לטיפול ואבחון של בעיות קשב וריכוז כמו שיטות אבחון ליקויי למידה – אבחון פסיכודידקטי הוא שיטה נוספת וכזו שנמצאה יעילה מאוד.

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה20/09/111575 צפיות
במידה ואתם הורים לילד וזה עתה קיבלתם עצה ידידותית מהמורה של הילד לגשת איתו לביצוע אבחון פסיכו דידקטי ואתם תוהים מה זה בכלל, כיצד בוחרים מכון שיבצע אבחון פסיכודידקטי, כמה זמן לוקח עד שמקבלים את התוצאות והאם האבחון יעניק לבנכם הקלות לימודיות, מאמר זה הוא בדיוק בשבילכם.

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה19/09/111279 צפיות
בעשור האחרון, בעקבות קשיים לימודיים בהם נתקלים המורים והתלמידים בבתי הספר, גברה המודעות לקיומם של בעיות קשב וריכוז ולקויות למידה אצל התלמידים והתעורר הצורך בביצוע אבחון פסיכודידקטי לחלק גדול מן התלמידים.

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה19/09/111433 צפיות
בעשור האחרון, בעקבות קשיים לימודיים בהם נתקלים המורים והתלמידים בבתי הספר, גברה המודעות לקיומם של בעיות קשב וריכוז ולקויות למידה אצל התלמידים והתעורר הצורך בביצוע אבחון פסיכודידקטי לחלק גדול מן התלמידים.

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה08/09/111154 צפיות
בעיות קשב וריכוז אצל תלמידים הן בעיה נפוצה ושכיחה. אין מורה שלא נתקל בקושי במהלך השיעור ומאשים בסופו את התלמידים כי הם סובלים מבעיות לימודיות ולכן השיעור נהרס או לא צלח. האמת המרה היא כי לא בהכרח כל קושי לימודי בו נתקלים התלמידים והמורה בכיתה, מקורו בבעיה אצל התלמידים ובצורך שלהם לעבור אבחון פסיכודידקטי.

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה14/08/111719 צפיות
אבחון לקויות למידה הפך בשנים האחרונות לשירות נפוץ בקרב תלמידים והורים רבים, אשר מחפשים את הדרך לסייע בלימודים בכדי להגשים את הפוטנציאל הגלום בהם – חרף בעיות ריכוז או ליקויי למידה שונים.

מאת: כיוונים אחריםהפרעות קשב וריכוז03/08/111286 צפיות
על מנת לבדוק האם קיימים בעיות קשב וריכוז לתלמיד, מוטב להגיע אל מרכז כיוונים, מרכז המיומן לביצוע אבחונים דידקטיים בידי מיטב אנשי המקצוע החינוכיים. מאובחנים המגיעים אל מרכז כיוונים מגיעים ראשית אל פגישת היכרות עם מומחים מצוות מרכז כיוונים.

מאמרים נוספים בנושא הפרעות קשב וריכוז

מאת: vodplaceהפרעות קשב וריכוז17/08/162184 צפיות
סיפור אישי של רועי ועל איך אבחון דידקטי עזר לו להתבר על ליקויי הלמידה שלו ולהצליח בלימודים ובחיים.

מאת: vodplaceהפרעות קשב וריכוז06/07/161699 צפיות
אבחון דידקטי מאפשר לזהות הפרעות קשב או בעיות לימודיות בסיסיות לימודיות. כשמדובר בצעירים האבחון מקבל חשיבות עליונה

מאת: sharondan80הפרעות קשב וריכוז21/07/152555 צפיות
הפרעות קשב וריכוז הן ללא ספק בעיה מוכרת מאוד, אשר הפכה לאחת הבעיות השכיחות יותר בתחום הנוירולוגיה אצל ילדים וכיום, בשל המודעות הרבה לתחום, והמודעות להשלכות של ההפרעה על הילדים, הרבה מהם זוכים לאבחון מוקדם וטיפול מקצועי שלא היה קיים בעבר.

מאת: נאוה סלורהפרעות קשב וריכוז19/07/152142 צפיות
הדיון בעולמו של ילד בעל הפרעת קשב וריכוז לרוב מתמצה בהתייחסות לתפקוד האקדמי שלו בכיתה או להתנהגות שלו בבית, תוך התעלמות מוחלטת ממה שעובר על נבכי נפשו. בתור הורים, כדי להבין לעומק מה עובר על ילד שיש לו הפרעת קשב וריכוז, עלינו להתמקד לא פחות מכך בעולמו הרגשי.

מאת: נאוה סלורהפרעות קשב וריכוז04/06/151944 צפיות
אחת הדילמות המרכזיות עימן מתמודדים הורים לילדים עם הפרעות קשב היא האם לדבר עם הילד על הבעייה או לא, ואם כן, איך בדיוק לעשות את זה. אולי אם לא נזכיר לו שהוא סובל מהפרעות קשב, הבעיה תהפוך מינורית, והוא לא יתפוס את עצמו כ"בעל הפרעה"? ומצד שני, שיחה כזו עם הילד דווקא יכולה לעזור לו להתמודד טוב יותר עם הקשיים? מה עושים? המומחים של מרכז אמירים עם כמה עצות להורים המבולבלים.

מאת: נאוה סלורהפרעות קשב וריכוז05/05/151997 צפיות
בשנים האחרונות הולכים ומתרבים המקטרגים על הריטלין. בעידן ניו אייג'י, שבו המודעות לחסרונותיהן של התרופות הכימיות נמצאת בשיאה, הורים רבים נרתעים מהמחשבה לטפל בילדיהם הסובלים מבעיות קשב וריכוז באמצעות ריטלין. היות שהריטלין נתפס בציבור כפתרון המרכזי והיחיד להפרעות קשב וריכוז, הורים שהם מתנגדי ריטלין נמנעים מלהעניק לילדיהם טיפול הולם, ולעיתים אף מסרבים לשלוח אותם לאבחון, ובלבד שהילד לא יצטרך לקחת את התרופה. כדי לסבר את האוזן ולטובת הילדים, חשוב לנו לספר לכם, שיש פתרונות נוספים, שאינם כרוכים בנטילת ריטלין:

מאת: מגניב הפרעות קשב וריכוז03/03/152172 צפיות
ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז מתקשים להשתלב בחברה ולדבר זה יכולות להיות השלכות קשות מאוד להם ולחברה שמסביבם. הפרעת קשב נובעת מפגיעה במערכת העצבים המרכזית, ובמערכת ההפעלה הרשתית, והסימפטומים לכך הם קשיים בהקשבה בריכוז, יכולות למידה וזיכרון מוגבלות, קושי במיון ועיבוד מידע של גירויים חיצוניים ופנימיים ועוד. כל ההפרעה הזאת גורמת ללחץ רב ולעומס נפשי על כל מי שסובל ממנה, בקושי בלמידה ובצבירת חוויות ועוד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica