חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מהו מצבם המשפחתי של ידועים בציבור -עו"ד אירית רייכמן

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה10/11/20101277 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

ידועים בציבור הינם איש ואישה אשר חיים יחד חיי אישות ללא נישואין ומנהלים משק ביתמשותף. תנאי לכך כי יוכרו כידועים בציבור הינה שיתוף כלכלי וגמירות דעת של בני הזוגלשיתוף שתשתכלל מאורח חייהם המשותף כידועים בציבור

מאת-עו"ד אירית רייכמן

מיהם ידועים בציבור?

זוגות רבים בארץ חיים תחת קורת גג אחת ללא שנישאו זה לזו.רבים מזוגות אלה מקיים אורח חיים נורמטיבי הכולל הבאת ילדים משותפים לעולם ובניתמסגרת משפחתית מלאה הכוללת בין היתר צבירת רכוש משותף.

ידועים בציבור הינם אישואישה אשר חיים יחד חיי אישות ללא נישואין ומנהלים משק בית משותף. תנאי לכך כייוכרו כידועים בציבור הינה שיתוף כלכלי וגמירות דעת של בני הזוג לשיתוף שתשתכללמאורח חייהם המשותף כידועים בציבור.

התנאים לתכולתה של הלכת השיתוף בנכסים בין בני זוג הםקיום אורח חיים תקין ומאמץ משותף. מאמץ משותף יכול לבוא לידי ביטוי בניהול משק ביתמשותף ובגידול הילדים ולא בהכרח בתרומה כספית שווה למשק הבית. בהתקיים שני התנאיםהללו מתקיימת החזקה כי כל הרכוש שנצבר, בלא כל קשר לשאלה על שם מי הוא רשום – הינורכוש משותף. הרוצה לסתור חזקה זו – עליו הנטל.

עם זאת, העובדה כי בני זוג חיים יחדיו מבלי למסד את הקשרשביניהם באקט פורמלי של נישואין וזאת מתוך בחירה, לעתים עשויה להעיד על ארעיות הקשרשבין בני הזוג, או על היותו של הקשר בלתי-מחייב ובכך לשלול כוונת שיתוף בנכסים.

הלכה פסוקה היא כי לצורךיצירת החזקה בדבר כוונת שיתוף, כאשר מדובר בבני זוג שאינם נשואים וחיים יחד כידועיםבציבור – יש צורך בראיה מחזקת נוספת מעבר לזו הנדרשת מבני זוג נשואים. בתי המשפטדורשים הוכחות לחייהם המשותפים של בני הזוג למשל עדות של חברות, בני משפחה, קבלות,תדפיסי חשבון בנק וכו'.

[למאמרים נוספים בנושא דיני משפחה וגירושין -עו"ד אירית רייכמן]



זכותה של הידוע/ה בציבור למזונות


התרת הקשר בין ידועיםבציבור יכולה להעשות באופן מיידי לפיכך, הפירוד בין הידועים בציבור יכול לגרום לכךשהידועה בציבור תמצא עצמה ללא כל אמצעי קיום. אי לכך הבטחת חובת מזונות לתקופת מה,שאורכה והיקפה תלויים בנסיבות המיוחדות של כל מקרה היא מחוייבת המציאות.

לאחרונה קבע השופט שוחט,בפסק דין מקיף בנושא בו דובר על בני זוג שחיו כידועים בציבור במשך 20 שנה. כתוצאהמקרע בין הצדדים הגישה האישה שתי תביעות לבית המשפט – תביעה למזונות ותביעה רכושיתלמחצית הזכויות שהאיש צבר. הצדדים חתמו על הסכם לחיים משותפים ובמסגרתו הסכימההאישה שלא תהיה לה כל זכות כספית כתוצאה ממערכת היחסים המשותפת וכי חייה במחיצתו שלהאיש הן במעמד של חברה בלבד בלא שתחול על הנתבע חובה לזון אותה, לפרנסה או לפצותהבעתיד.

כמו כן נקבע בהסכם כי במקרה של פרידה ישלם בן הזוג לבתהזוג סל של 10,000 דולר, מענק חד פעמי לאחר הפירוד. בית המשפט ביטל את ההסכם לאחרשקבע כי פערי הכוחות בין האישה לאיש הביאו להסכם חד-צדדי – לא מאוזן תוך ניצולמחפיר של תלות מוחלטת של האישה באיש. בית המשפט קבע כי הנתבע בנסיבות העניין ישלםלידי בת זוג סך של 30,000 דולר כדמי מזונות ו/או דמי שיקום לאחר הפירוד וכן קבע כיהאישה זכאית למחצית הרכוש של האיש.

זכות ידוע/ה בציבור למחצית הרכוש

ידוע/ה בציבור יכול/הלפנות לבית המשפט בכל עת ולקבל הצהרת בעלות על מחצית הנכסים שנרכשו בתקופת החייםהמשותפים.

מעמדידוע/ה בציבור – עדיפות?

ידוע/ה בציבור יכול לפנות בכל עת לבית המשפט ולקבל הצהרתבעלות על מחצית הנכסים שנרכשו בתקופת החיים המשותפת של הזוג בעוד שאיש או אישהנשואים יכולים ליהנות מכך רק לאחרהגירושין.

הכותבת,  איריתרייכמן, היא עו"ד לדיני משפחה, גירושין ומומחית בגישור

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אירית רייכמן - עו"ד ונטוריון

lawyer-r@zahav.net.il

טל: 02-6541542 פקס: 02-6541544

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אירית רייכמן

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה23/03/161216 צפיות
בית המשפט המחוזי פסק פיצויים נזיקיים לאישה בסך 180,000 ש"ח בגין עיכוב גט על ידי בעלה, על אף שלא הוכר על ידי בית הדין הרבני כסרבן גט. בית המשפט המחוזי, בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים, קבע כי יש לקבל את עמדת האישה ולחייב את הבעל בפיצוי נזיקי בגין התנהלותו במהלך הליך הגירושין בבית הדין, וזאת על אף העובדה כי בקביעות בית הדין והן בבית הדין הרבני הגדול לא ניתנה קביעה כי הבעל סרבן ו/או מעכב גט.

מאת: אירית רייכמןגישור ובוררות03/02/148572 צפיות
בפסק דין שניתן לאחרונה (25.10.2013) על ידי כב' השופטת גאולה לוין מבית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע, נקבע כי צוואה שנעשתה מחמת השפעה בלתי הוגנת הנה בטלה.

מאת: אירית רייכמןנזיקין05/01/145886 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה נדרש לאחרונה יותר ויותר לדון בתביעות בגין פרסום לשון הרע באמצעות הרשתות החברתיות, ובמיוחד באמצעות רשת הפייסבוק. בשני פסקי דין שניתנו לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון ובבאר שבע, נפסק פיצוי נזיקי בסך של כ-40,000 ש"ח בגין לשון הרע שפורסמה ברשת הפייסבוק. מאת עו"ד אירית רייכמן, עו"ד ומגשרת

מאת: אירית רייכמןגישור ובוררות11/11/137978 צפיות
פס"ד תקדימי: בית המשפט קבע כי התובע יוכר כידוע בצבור ויורש של המנוחה לאחר שבני הזוג התגוררו יחדיו שנה וחמישה חודשים. (תמ"ש 29037-09-12 בבית המשפט למשפחה במחוז ת"א ,שופט נפתלי שילה)

מאת: אירית רייכמןגישור ובוררות15/10/131761 צפיות
בית הדין הרבני הגדול קיבל ערעור של אישה וקבע כי בקשתו של בעלה לסגירת תיק הגירושין ביניהם, אינה כנה, מכיוון שהוא עדיין מעוניין בגירושין. בית הדין הרבני קבע כי כל בקשתו של הבעל היא לסגור את תיק הגירושין כדי להעביר את הדיונים בנושא הרכוש לבית המשפט לענייני משפחה.

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה20/09/121650 צפיות
"סוף מעשה במחשבה תחילה" – בטרם נקיטת הליכים משפטיים בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני, ראוי לזכור כי קיים מגוון רחב של פעולות בסיסיות בהן יש לנקוט על פי הפירוט כדלקמן:

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה16/08/121262 צפיות
תביעת אישה נגד בעלה לפיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו לה בשל העובדה כי הבעל סירב ליתן לה גט.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211647 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211466 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201796 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182151 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181718 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181846 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171895 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica