קנדידה היא פטריית שמר, שעקב זיהום סביבתי והשפעות שונות של החיים המודרניים, יכולה להופיע בחלק גדול של האוכלוסיה בפלורת המעיים. כיום, מוכרים מעל 100 סוגים של קנדידה, שמהם כ-20 עלולים לגרום למחלות שונות. הקנדידה מצביעה על חולשה או הפרעה עמוקה יותר העלולה לפגוע בבריאותנו. כל אדם יכול להתמודד עם כמות קטנה של קנדידה בהתאם למבנה והחוזק האישי שלו, אך הימצאותה בריכוז גבוה יכולה בסופו של דבר להביא למחלות ותופעות שונות.
התרבות הפטריה במעיים עלולה לגרום לבעיות שונות ובמקרים מסוימים לחדור לדפנות המעי, להיכנס למערכת הלימפה, לנדוד בגוף ולהתיישב באיברים שונים. אצל נשים קנדידה תופיע בנרתיק. מצב לא מאובחן יכול להמשך לאורך שנים. מעבר לפטריה בנרתיק, יכולות להופיע הבעיות הבאות: בטן נפוחה, בעיות עיכול, עייפות, חולשה, משיכה לדברי מתיקה ומאפה, כאבי ראש, נשירת שיער וחוסר שקט פנימי לא מוגדר לאורך היום. מה הסיבה לכך? ככל הנראה, הזיהום הפטרייתי הוא לא רק בנרתיק, אלא גם ובעיקר במעיים, משום ששורש הבעיה לא אובחן.
הטיפול הסימפטומטי בנרתיק עוזר לזמן קצר, אך הבעיה שוב חזרה. המקור לפטריה הוא במעיים וככל השמרים היא "חיה" על סוכרים ופחמימות (זאת הסיבה לכמיהה לדברי מתיקה ומאפה). היא מפרישה קנדי טוקסינים, סוג של רעלנים שמעמיס על הכבד (זאת הסיבה לעייפות עם עיגולים שחורים מתחת לעיניים). טיפול סימפטומטי עבור פטריה בנרתיק באמצעות נרות ומשחות בלבד יכול לעזור לפעמים באופן זמני, אבל כל עוד לא שומרים על דיאטה אנטי פטרייתית (ללא סוכר, שמרים וקמח לבן) ולא מטפלים בשיקום פלורת המעיים ותרופה אנטי פטרייתית, אפשר להידבק שוב דרך הרקטום.
תנאי הכרחי לטיפול מוצלח הוא האבחון הנכון. כדי לזהות זיהום פטרייתי נדרשת מיומנות גבוהה. בבדיקה הנערכת במרפאה על ידי הרופא על סמך מראה וריח בלבד ואפילו בדיקה מיקרוסקופית עלולה להביא לאבחון שגוי. פרופ' ד"ר סובול, מומחה בעל שם עולמי למחלות זיהומיות בנרתיק, טוען שלמעלה מ-50% מהבדיקות מהסוג הזה שעורכים הרופאים במרפאותיהם הן שגויות ובהתאם לזאת 50% מהנשים מקבלות טיפול לא מתאים. לכן הצעד הראשון הוא בדיקה מעבדתית מכוונת לקבלת האבחון המדויק. הצעד השני הוא טיפול הוליסטי משולב אצל מרפא טבעי שמתמחה בקנדידה ומתייחס למכלול הסימפטומים.
תינוקות שנולדים לאמהות שבזמן הלידה סבלו מזיהום פטרייתי בנרתיק, עלולים להידבק בלידה ולפתח בשבועות ובחודשים הראשונים לחייהם סימפטומים כמו בטן נפוחה וחוסר יכולת לעכל מזון או אפילו חלב אם, כאבי בטן, גזים, בעיות עור, בעיות אף, אוזן ודרכי נשימה. במקרים האלו, מומלץ לערוך בדיקת קנדידה גם לתינוק.