קנדידה אלביקנס – CANDIDA ALBICANS היא פטריה ממשפחת השמרים שבאופן נורמלי חיה בסימביוזה עם גוף האדם ואינה גורמת לנזקים בריאותיים כאשר ריכוזה במעיים נמוך. האיזון נשמר הודות לפעילותם של 'החידקים הידידותיים' המצויים במערכת העיכול ותאי מערכת החיסון שמבקרים את התרבות הפטריה. כשהאיזון מופר – בין אם בשל הפחתת כמות החיידקים הידידותיים ובין אם נגמת פעילותה התקינה של מערכת החיסון, הפטריה מתחילה לשגשג ובהעדר פיקוח היא מתחילה להתרבות בצורה בלתי מבוקרת בגוף.
מהם הגורמים שמפרים את האיזון?
הגורמים המפרים את האיזון הינם רבים, וכוללים: שימוש ממושך באנטיביוטיקה, שימוש בתרופות מסוג קורטיקוסטרואידים, נטילת גלולות למניעת היריון, מצב נפשי רעוע, הפרעות במערכת העיכול, שינויים הורמונאליים, תזונה עשירה בסוכרים פשוטים ועוד.
מהם הסימפטומים של זיהום מסוג קנדידה?
הסימפטומים העיקריים אותם חווים הסובלים מזיהום קנדידה מערכתית הם: תשישות וחוסר אנרגיה, כאבי שרירים, הרגשת חולי כללית, ירידה בחשק המיני.
אבחון קנדידה - איך זה נעשה?
האבחנה נעשית בדרך כלל ע"י תרבית צואה חיובית לקנדידה, או בדיקת נוגדים לקנדידה בדם. בדיקות נוספות כוללות משטחי לשון, עור, וגינלי ועוד.
אופן הטיפול בקנדידה:
רפואה משלימה: הטיפולים המשלימים שמים דגש על הפחתת רמות הקנדידה ועל השבתה לרמה סבירה באמצעות תזונה המותאמת לקנדידה, סילוק רעלים ממערכת העיכול באמצעות טיפולי הידרותרפיה , נטילת תוספי תזונה, ושימוש בצמחי מרפא.
כאשר מטפלים בקנדידה יש לשים דגש על הבראה של כל מערכות הגוף שנפגעו עקב הזיהום, ובכללם בריאות מערכת העיכול (תסמונת 'מעי דליף', שחזור פלורת המעי –כלומר, עידוד התרבות החידקים הידידותיים), חיזוק המערכת הלימפתית והאיברים שאחראיים על סילוק הרעלים, שיפור וחיזוק מערכת החיסון והמערכת ההורמונלית. לא פחות חשוב לטפל במתח נפשי שעשוי להחמיר את המצב ולעודד את התרבות הפטריה.