קבלת הפיצוי המירבי (הפיצוי הריאלי) המגיע לנפגע הינו לא רק עניין של מזל, יש לבחור עורך דין מתאים לייצוג בתיק והנפגע יכול מאוד ולהשפיע על תיק תאונת הדרכים באמצעות טיפול נכון ומודע בטרם הגישה לעורך דין.
על פי החוק, כל נפגע בתאונת דרכים זכאי לקבל פיצוי על נזקי הגוף שנגרמו לו בעקבות התאונה, החל מנזקי גוף קלים ועד לנכויות לצמיתות, כמובן שגובה בפיצוי הוא במישרין לחומרת הנזק מהתאונה.
השאלה הנשאלת- מה אני יכול לעשות כדי להקל על קבלת הפיצוי על תאונות דרכים?
התשובה לכך מאוד פשוטה - ההתנהלות שלך היא מאוד קריטית מהשלב בו התבצעה התאונה ועד לשלב בו מגיע הזמן לפנות לעורך דין תאונות דרכים.
שלב ראשון : מיד לאחר תאונת הדרכים יש לבצע את הפעולות הבאות:
* הקפד לשמור את כל המסמכים המעידים על תאונת דרכים ועל כל אבחוני הרופאים במהלך כל התהליך, כמובן שאם הינך מרגיש פגיעה יש לפנות מיד לחדר מיון על מנת לקבל טיפול רפואי.
במידה ולא פנית לבית החולים באופן מידי, והרגשת את השפעות התאונה בשלב מאוחר יותר באותו יום או למחרת, יש לפנות לבית החולים להבדק וכמובן לשמור את אבחון הרופא המטפל - אל תשכחו לציין שעברת תאונת דרכים.
שלב שני: בימים שלאחר התאונה - לאחר קבלת אבחון:
* במידה ויש עליכם לעשות פיזאותרפיה - ולרבים מהנפגעים נותנים לעשות מספר טיפולי פיזאותרפיה בעקבות תלונות על כאבי גב או צוואר הנגרמים הרבה פעמים בעקבות תאונות דרכים.
יש לבצע את הטיפולים הנדרשים במקום ובזמן שנקבעו ולשמור כל מסמך מעיד על ביצוע הטיפול, אם לא נותנים לכם מסמך מעיד על טיפול - תבקשו.
שלב שלישי: כללי - זמן מה לאחר תאונות דרכים:
* חברות הביטוח בדרך כלל פונות לנפגעי תאונות דרכים על מנת להציע פיצוי לסגירת התיק של התאונה - אל תתפתו להצעתם, רוב הסיכויים שהמטרה שלהם היא לסגור את התיק - שימו לב לאחר שתיק תאונת דרכים נסגר בפיצוי עליו הסכים הנפגע - לא ניתן לתבוע יותר על נזקי התאונה.
שלב רביעי: פנייה לעורך דין תאונות דרכים :
את כל המסמכים יש להעביר לעורך דין תאונות דרכים המתמחה בייצוג נזקי גוף בעקבות תאונות דרכים, את החומר יש לארגן ולשמור הדבר החשוב ביותר שתזכרו שכל מסמך המוכיח נזק = פיצוי כספי אותו תהיה מוכנה חברת הביטוח לשלם.
מרבית התיקים על תאונות נסגרים מחוץ לבית המשפט ולכן הפיצוי אמור להגיע אליכם תוך כ 30 יום מהגשת הבקשה ושוב הכל תלוי בעורך הדין.
מאמר זה אינו מחליף עצת רופא מומחה או עורך דין תאונות דרכים, מטרתו לתת מידע כללי בלבד ואין הוא נותן ייעוץ רפואי או משפטי בנוגע לנושא תאונות הדרכים .