תזונה מאוזנת
תזונה מאוזנת הוא "מטבע שחוק", רבים משתמשים במושג תזונה מאוזנת, למרות שהחיים המודרנים הוציאו את האדם
המודרני מאיזון מסוים שהיה קיים.
המהפיכה התעשייתית שינתה במידה רבה את פני האנושות ללא ספק, אך מה המחיר שגבתה המהפיכה התעשייתית
מבריאותנו ?
חקלאות מודרנית
החקלאות המודרנית עונה בהחלט על צרכי האנושות במושגים של אספקה ומענה לביקושים הולכים וגדלים.
בזכות יעילות חקלאית המתחילה בזנים יעילים מאוד, קרקע פורייה מאוד, אשר מצמיחה הרבה מאוד בזמן
קצר מאוד ומסתיימת בקציר לפני הבשלה.
חלק נכבד מהירקות והפירות, מגיעים לשולחננו כאשר הם הובשלו בצורה מלאכותית לאחר שנקטפו בטרם עת.
ירקות ופירות שגודלו בצורה "מאסיבית" עשויות להציע יותר יבול לדונם אך פחות תזונה לירק.
חומצת שומן אומגה 3
אומגה 3 היא חומצת שומן אשר מרכיבה את מעטפת התא האנושי בגוף האדם, ומעניקה לו את גמישות.
בעבר, אומגה 3 היה מתקבל מהבשר אותו אנו אוכלים, או מירקות\אגוזים או אפילו דגים.
כיום, אנו אוכלים פחות דגים, ויותר חומצת שומן אלפא לינולאית - אומגה 6.
היחס בין אומגה 3 לאומגה 6 השתמנה משמעותית "לרעה".
שמן דגים
שמן דגים, הוא המקור הנפוץ לחומצת שומן אומגה 3, מגיע מהאוקיינוסים.
אוקיינוסים אלו, שהיו פעם מים מלוחים ונקיים יחסית אשר היום מכילים מתכות כבדות וזיהומים מעשה ידי אדם מאיימים על
אחד ממקורות המזון שלנו - דגים.
מקצוענים בתחום התזונה והבריאות כוללים לעתים קרובות דגים בתפריט תזונה מאוזנת.
תזונה
תזונה מאוזנת אשר מכילה אומגה 3 במינון מומלץ היא נהדרת, אך מי בעצם "מגיע" לצריכת אומגה 3
רצויה בתזונה ?
התזונה שלנו ,מסתבר, עשירה מאוד באומגה 6, וכדי "לאזן את המשוואה" חלק משוחרי הבריאות נוהג לקחת תוספי מזון
אומגה 3 ע"מ להגיע ליחס של אומגה 3 לאומגה 6 אידאלי, או לפחות "סביר".
בסיכומו של עניין, הזיהום הסביבתי וזיהום האוקיינוסים, כמו גם שינוי תפקיד האדם בסביבה שלו יצר גרעון בתזונה שלנו.
האדם המודרני צורך מעט מאוד אומגה 3, גם בתנאים של "תזונה מאוזנת" היות ואנו צורכים יותר אומגה 6 במזון כיום,
ומזון מעובד דל יותר בתזונה לא כל שכן חומצות שומן אומגה 3 במקרים מסויימים.