כל מי שחלם להיות עורך דין יודע שלפני שיוכל להגן על החפים מפשע ולהרשיע את האשמים – עליו לעבור דרך לימודי תואר ראשון במשפטים. לימודי משפטים היו והינם אחד מ- 10 תחומי הלימוד המבוקשים ביותר בישראל, והם מקנים לבוגרים תשתית רחבה אשר מאפשרת להם לעסוק במגוון מקצועות, החל מעריכת דין, דרך שיפוט וכלה במחקר אקדמי.
לימודי משפטים משלבים בין ידע מעשי במשפט הישראלי לבין השכלה משפטית רחבה, המקיפה את עולם המושגים המשפטי, את עקרונות היסוד של השיטה המשפטית, ואת השיקולים הערכיים והתהליכים החברתיים אשר מעצבים את פני המשפט. כמו כן, במהלך הלימודים ילמדו הסטודנטים שיטות משפט אחרות על בסיס השוואתי.
לימודי תואר ראשון במשפטים מתקיימים במגוון מכללות למשפטים כמו גם במגוון אוניברסיטאות ברחבי הארץ. על אף מספרן הרב של מכללות המציעות לימודי משפטים אשר נפתחו בשנים האחרונות, תנאי קבלה של לימודי משפטים נחשבים לגבוהים יחסית, וכוללים ציון פסיכומטרי ובגרות גבוהים. לימודי משפטים מתקיימים במוסדות לימוד כמו המרכז האקדמי למשפט ולעסקים, המכללה האקדמית נתניה, מכללת שערי משפט, הקריה האקדמית אונו, המרכז האקדמי כרמל, המכללה האקדמית ספיר, עבור אלו מבינינו שאינם יכולים להתקבל ללימודים עם ציוניהם הנוכחיים, קיימת אפשרות להשתלב בלימודי מכינה קדם אקדמית לקראת לימודי משפטים, המתקיימת במגוון מכללות ברחבי הארץ.
לימודי משפטים נפרסים על פני 3 שנים וחצי, ומקנים לבוגריהם תואר ראשון במשפטים – LL.B. בהקשר זה, חשוב לציין כי לימודי משפטים לבדם אינם מאפשרים לעבוד כעורך דין, אלא עם סיום הלימודים יש צורך בשנת התמחות במשרד עורכי דין או בבית משפט, ובעמידה בבחינת לשכת עורכי הדין. את לימודי המשפטים ניתן לשלב עם לימודים מבוקשים אחרים כגון לימודי כלכלה, לימודי חשבונאות, לימודי ניהול ועוד.
בוגרי תואר ראשון במשפטים יוכלו, כאמור, לעסוק בעריכת דין או בשיפוט. לחילופין, קיימת עבורם האפשרות של לימודי המשך במשפטים - לימודי תואר שני במשפטים ואף דוקטורט במשפטים. בוגרי לימודי משפטים משתלבים במגוון מסגרות: חברות מסחריות, שירות משרד החוץ, משרד התעשייה, חברות פרטיות ועוד מגוון מסגרות.