מאז ומתמיד ניסו בני האדם לפענח ולנתח את ההתנהגות האנושית, להבין את נפש האדם ולנבא את פעולותיו. הפסיכולוגיה, כנגזר משמה, היא מדע העוסק בחקר הנפש וההתנהגות של בני אדם ובעלי חיים. לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה נחשבים ללימודים מאתגרים במיוחד, המקנים לבוגריהם ידע מקיף אודות ההתנהגות האנושית ומאפשרים לימודים לקראת תואר שני בפסיכולוגיה, אשר מכשירים את הסטודנטים בסופו של דבר לתפקד כפסיכולוגים מוסמכים הרשומים בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות.
בין התכנים הנלמדים במסגרת לימודי פסיכולוגיה: מבוא לפסיכולוגיה, סטטיסטיקה, שיטות מחקר, יסודות פיזיולוגיים של התנהגות, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה אבנורמלית (פסיכופתולוגיה), מבחנים פסיכולוגיים, תפיסה, פסיכולוגיה קוגניטיבית, נוירופסיכולוגיה, פסיכולוגיה של שפה, הנחיית קבוצות וארגונים, פסיכולוגיה של הלמידה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכוביולוגיה – מודלים התנהגותיים בבעלי חיים, פסיכולוגיה ארגונית, יישומי מחשב ועוד.
לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה מתקיימים במגוון מכללות לפסיכולוגיה, ביניהן המסלול האקדמי המכללה למינהל, המרכז ללימודים אקדמיים, המכללה האקדמית נתניה, מכללת רמת גן, המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, המכללה האקדמית תל חי, המכללה האקדמית גליל מערבי, הקמפוס האקדמי אחוה ועוד. לצד לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, מתקיימים גם לימודי מדעי ההתנהגות לתואר ראשון, הנוגעים בין השאר בתחומים כמו פסיכולוגיה, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה ועוד.
לימודי פסיכולוגיה במכללות מתקיימים בד"כ במסלולי תואר ראשון, בעוד שלימודי תואר שני בפסיכולוגיה מתקיימים לרוב באוניברסיטאות, ובמספר מצומצם של מכללות. לימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה נמשכים 3 שנים ומאפשרים לבוגרים, אשר יעמדו בתנאי הקבלה, להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה במגוון התמחויות: פסיכולוגיה קלינית מבוגר, פסיכולוגיה קלינית של הילד, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה תעשייתית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, נוירופסיכולוגיה, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה תעסוקתית, פסיכו-ביולוגיה ועוד.
כדאי לדעת כי על פי החוק בישראל, בפסיכולוגיה רשאים לעסוק רק בעלי תואר שני ומעלה הרשומים בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות. לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה אינם מאפשרים עבודה כפסיכולוגים, אלא מהווים תנאי מקדים לקראת לימודי תואר שני. עם זאת, בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה יוכלו להשתלב במגוון מסגרות, ביניהן עבודה במוסדות שיקומיים, עבודה כמדריכים ומטפלים לא מקצועיים, עבודה בחברות כוח אדם, בתי חולים לחולי נפש, עבודה בתחומי החינוך וההוראה ועוד.